7 впечатляващи идеи за интегриране на балкона към дневната

Публикувано на 04/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 97 120 пъти

Обединяването на балкона с дневната е успешно решение за много домакинства в борбата за повече пространство у дома. Преди да предприемете подобна стъпка обаче, погрижете се за изолацията и дограмата на балкона, така че той да допринася за енергийната ефективност на жилището ви. Обмислете предварително дали да слеете изцяло балкона и дневната или пък да поставите декоративна преграда между тях? Обърнете внимание на това до колко подобна преграда би спирала естествената дневна светлина, както и от какъв материал да бъде направена, така че да е в синхрон с останалата част от обзавеждането.

Виж още: Как да вдъхнем живот на тъмната и схлупена дневна?


Превърнете балкона в модерна и функционална кухня

Въпреки че преобразяването на балкона в кухня често е съпроводено с големи разходи, много домакинства избират именно този вариант в опит да направят компактното жилище по-уютно и функционално. По този начин кухнята и дневната образуват общо помещение, като създават усещане за комфорт и добра организация в компактния дом. За да реализирате тази идея обаче, със сигурност ще се нуждаете от съдействието на опитен майстор, който да ви консултира относно изправността на ВиК инсталацията, ел. инсталацията и общото състояние на балкона.


Обособете балкона като отделна част с помощта на барплот

Поставянето на барплот между дневната и балкона е оптимален вариант, с който да обедините двете помещения, без да отнемате от тяхната функционалност. Заложете на барплот с вградени шкафове, за да си създадете повече място за съхранение или пък го превърнете в удобно местенце за хапване с изглед към телевизора в хола. Друга идея е да покриете стените на балкона с рафтове, така че да го превърнете в страхотна домашна библиотека!


Превърнете балкона в удобен домашен офис

Подобна идея е идеална за тези от вас, които работят от къщи или често им се налага да довършват работни задачи през уикенда! Превърнете балкона в свой компактен офис, като го отделите визуално от дневната с помощта на модул за книги и декорации. Това ще създаде усещане за уединение и ще ви помогне да се абстрахирате от звука на телевизора или разговорите в хола. Направете новия си офис на балкона по-уютен, като поставите леки завеси и саксийно цвете, а за да го уголемите визуално, заложете на обзавеждане в светли тонове и подходящо осветление.


Намерете нов дом за саксийните си растения

Саксийните растения придават неповторима хармония и красота на всеки дом, но за съжаление те често не са подходящи за отглеждане в тъмни и прекалено топли помещения. Решете проблема с липсата на достатъчно естествена светлина с един замах, като приобщите балкона към дневната. Така от една страна, общата стая ще стане по-светла и приветлива, а от друга - на балкона можете да създадете перфектните условия за своите красиви саксийни цветя.

Виж още: Удивителни мебели с нестандартен дизайн


Създайте от неудобния балкон допълнително място за съхранение

Впечатляващата визия на асиметричния балкон несъмнено се отразява негативно върху неговата функционалност. Подходящо решение за оползотворяването на подобен балкон е превръщането му в допълнително място за съхранение на вещи. По този начин дневната ви няма да изглежда претрупана с книги и декорации, които вече можете да приберете в шкафа на балкона. Тук бъдете внимателни с избора на нюанси и материали за обзавеждането му - заложете на светли тонове и дребни елементи, така че терасата да изглежда по-пропорционална и красива.

Виж още: Стенни часовници с разчупен дизайн за вашата великолепна дневна


7 впечатляващи идеи за интегриране на балкона към дневната

Приобщаването на балкона към дневната е идеално решение за малки жилища. Ето защо някои домакинства издигат между него и хола единствено декоративна преграда, поставят барплот или пък обединяват изцяло двете помещения. Всеки от вариантите има своите предимства и недостатъци, затова ви предлагаме няколко идеи за приобщаването на балкона към дневната, които ще ви улеснят в избора. За реализирането й обаче ще ви трябва помощ от квалифициран майстор, а такъв можете да откриете именно при нас!


Спалня на балкона - защо не?

Това нетрадиционно решение е изключително ефективно за малки жилища, затова не отхвърляйте с лека ръка идеята да превърнете балкона в допълнителна спалня. Тя със сигурност няма да е толкова просторна, колкото ви се иска, но пък ще разполага с всичко необходимо за настаняването на неочаквани гости. И тъй като балконът обикновено е прекалено тесен за поставянето на двойно легло, специалистите препоръчват първо да премахнете стената, която го разделя от дневната, а едва след това да обособите двете помещения с подвижна преграда. Така ще направите студения хол по-малък и уютен, а от другата му страна можете да поставите удобно разгъваемо канапе. Открийте точния професионалист за реализирането на този проект в MaistorPlus, като заявите проект при нас напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта