7 впечатляващи идеи за интегриране на балкона към дневната

Публикувано на 04/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 96 934 пъти

Приобщаването на балкона към дневната е идеално решение за малки жилища. Ето защо някои домакинства издигат между него и хола единствено декоративна преграда, поставят барплот или пък обединяват изцяло двете помещения. Всеки от вариантите има своите предимства и недостатъци, затова ви предлагаме няколко идеи за приобщаването на балкона към дневната, които ще ви улеснят в избора. За реализирането й обаче ще ви трябва помощ от квалифициран майстор, а такъв можете да откриете именно при нас!


Обособете балкона като отделна част с помощта на барплот

Поставянето на барплот между дневната и балкона е оптимален вариант, с който да обедините двете помещения, без да отнемате от тяхната функционалност. Заложете на барплот с вградени шкафове, за да си създадете повече място за съхранение или пък го превърнете в удобно местенце за хапване с изглед към телевизора в хола. Друга идея е да покриете стените на балкона с рафтове, така че да го превърнете в страхотна домашна библиотека!


Намерете нов дом за саксийните си растения

Саксийните растения придават неповторима хармония и красота на всеки дом, но за съжаление те често не са подходящи за отглеждане в тъмни и прекалено топли помещения. Решете проблема с липсата на достатъчно естествена светлина с един замах, като приобщите балкона към дневната. Така от една страна, общата стая ще стане по-светла и приветлива, а от друга - на балкона можете да създадете перфектните условия за своите красиви саксийни цветя.

Виж още: Удивителни мебели с нестандартен дизайн


Превърнете балкона в удобен домашен офис

Подобна идея е идеална за тези от вас, които работят от къщи или често им се налага да довършват работни задачи през уикенда! Превърнете балкона в свой компактен офис, като го отделите визуално от дневната с помощта на модул за книги и декорации. Това ще създаде усещане за уединение и ще ви помогне да се абстрахирате от звука на телевизора или разговорите в хола. Направете новия си офис на балкона по-уютен, като поставите леки завеси и саксийно цвете, а за да го уголемите визуално, заложете на обзавеждане в светли тонове и подходящо осветление.


Превърнете балкона в модерна и функционална кухня

Въпреки че преобразяването на балкона в кухня често е съпроводено с големи разходи, много домакинства избират именно този вариант в опит да направят компактното жилище по-уютно и функционално. По този начин кухнята и дневната образуват общо помещение, като създават усещане за комфорт и добра организация в компактния дом. За да реализирате тази идея обаче, със сигурност ще се нуждаете от съдействието на опитен майстор, който да ви консултира относно изправността на ВиК инсталацията, ел. инсталацията и общото състояние на балкона.


Създайте от неудобния балкон допълнително място за съхранение

Впечатляващата визия на асиметричния балкон несъмнено се отразява негативно върху неговата функционалност. Подходящо решение за оползотворяването на подобен балкон е превръщането му в допълнително място за съхранение на вещи. По този начин дневната ви няма да изглежда претрупана с книги и декорации, които вече можете да приберете в шкафа на балкона. Тук бъдете внимателни с избора на нюанси и материали за обзавеждането му - заложете на светли тонове и дребни елементи, така че терасата да изглежда по-пропорционална и красива.

Виж още: Стенни часовници с разчупен дизайн за вашата великолепна дневна


Премахнете преградите, за да разширите оптически помещението

Обединяването на балкона с дневната е успешно решение за много домакинства в борбата за повече пространство у дома. Преди да предприемете подобна стъпка обаче, погрижете се за изолацията и дограмата на балкона, така че той да допринася за енергийната ефективност на жилището ви. Обмислете предварително дали да слеете изцяло балкона и дневната или пък да поставите декоративна преграда между тях? Обърнете внимание на това до колко подобна преграда би спирала естествената дневна светлина, както и от какъв материал да бъде направена, така че да е в синхрон с останалата част от обзавеждането.

Виж още: Как да вдъхнем живот на тъмната и схлупена дневна?


Спалня на балкона - защо не?

Това нетрадиционно решение е изключително ефективно за малки жилища, затова не отхвърляйте с лека ръка идеята да превърнете балкона в допълнителна спалня. Тя със сигурност няма да е толкова просторна, колкото ви се иска, но пък ще разполага с всичко необходимо за настаняването на неочаквани гости. И тъй като балконът обикновено е прекалено тесен за поставянето на двойно легло, специалистите препоръчват първо да премахнете стената, която го разделя от дневната, а едва след това да обособите двете помещения с подвижна преграда. Така ще направите студения хол по-малък и уютен, а от другата му страна можете да поставите удобно разгъваемо канапе. Открийте точния професионалист за реализирането на този проект в MaistorPlus, като заявите проект при нас напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта