Да си направим диван от палети. Толкова е лесно!

Публикувано на 22/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 17 647 пъти

Да притежаваш удобен и функционален диван при ограничен бюджет не е невъзможна мисия. Използването на палети за целта е интересна идея, която може първоначално да ви учуди, но ще се убедите, че става въпрос за практичен вариант, а и изпълнението не изисква много усилия.

Ако прецените, че не можете да се справите сами, обърнете се към специалист за съдействие. Той би ви предложил и други възможности за вашата нова придобивка в дневната, но засега нека се спрем на тази.


Изберете размера на своя диван от палети

Помислете добре колко голямо искате да е вашето ново дървено канапе. Хубавото при палетите е, че не заемат много място и, когато ги използваме за мебели, помещението, в което са поставени, изглежда просторно и модерно. Можете да използвате съвсем малко палети и да се сдобиете с красив ъглов диван, малко диванче или диван и табуретка.

Вижте още: Мебели от палети за по-уютна и красива тераса


Диван от палети на две нива

Ако надградите палетите, мебелта ще стане по-висока, а в бонус ще получите повече място за складиране на вещи отдолу. Всичко зависи от вас, при това, винаги можете да промените мнението си.


Предварителна обработка

Тази част е може би най-трудоемката. След като сте намерили палети - от търговец на едро, магазин или склад, обработете дървото с кит, за да запълните неравностите. Изчакайте да изсъхне и загладете с шкурка. Накрая може да грундирате или лакирате.


Нека да е цветно

Още едно предимство на палетния ви диван пред конвенционалните решения. Нанесете свеж и ярък цвят, като комбинирате с контрастни и весели възглавници. Не забравяйте, че дървото все пак е доста твърдо, така че подберете дебели и пухкави основи за сядане.

Когато решите, че ви е нужна промяна, можете лесно да промените цвета на дървеното си канапе и да внесете съвсем нова атмосфера в дневната.

Вижте още: Практични вещи от палети за дома


Диван от палети, със или без облегалка

Сами преценете дали ще се справите с монтажа на облегалката или е по-добре да потърсите помощ от дърводелец. Напълно възможно е, ако канапето не е голямо и е допряно до стената, просто да използвате огромни пухкави възглавници и да минете и без облегалка.

След като вече имате прекрасен, евтин и практичен нов диван, смело поканете приятелите си, за да им се похвалите с него. Те ще се уверят, че мебелите от палети са удобно решение и не, не служат само за екстравагантно оформление на градинското пространство.

Ако имате и други идеи за мебели от дърво, опишете ги в нашия сайт и с вас ще се свържат професионални дърводелци и майстори на мебели с конкретни оферти, от които да изберете най-добрата за вашите нужди. В MaistorPlus можете да откриете още оценки от предишни клиенти на въпросните фирми и да се ориентирате коя от тях се радва на най-голямо одобрение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта