Интересни мини барове, направени вкъщи

Публикувано на 15/05/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 15/05/2023 | Видяно 3 055 пъти

Ако обичате атмосферата на градските барове, но нямате достатъчно време за честото им посещаване, със сигурност може да се каже, че възможността да си приготвите едно питие у дома, независимо дали е алкохолно или не, звучи като много приятна алтернатива. Не е необходимо да разполагате с цялостна настройка на бара, за да имате стилен и функционален домашен бар. Това е добра новина за онези от вас, които просто нямат място за целия този джаз. Предлагаме ви няколко креативни решения за малко пространство, за да си създадете перфектния домашния (мини) бар, за онези бавни вечери, които не ви се иска да свършват, независимо от ограниченията на квадратни метри в жилището ви.


Бутилките като атмосфера

Красивите бутилки не трябва да се прибират! Дръжте колекцията си на открито върху поднос в трапезарията или хола върху скрин или шкаф. Друг професионален съвет? Увеличете максимално възприемания размер на вашето пространство с огледало над бюфета. Можете също така да оптимизирате плиткия килер в кътче за бар, като премахнете вратите и вградите шкафове. Ако ги оставите отворени, сами по себе си видимите бутилки ще създадат усещане, че се намирате в бар. Използвайте тесен месингов стелаж с височина до тавана, за да свържете кухнята с бара, поддържайки ги визуално свързани, но функционално разделени.


Бюрото не е само за работа

Не всички сме в състояние да посветим цял килер за съхранение на алкохол или понякога дори цял шкаф. От друга страна, бюрото не е създадено само за писане. С малко повече въображение можете да го превърнете в какво ли не, дори мини бар. Звучи много писателско, в стил Ърнест Хемингуей. Бюрото е мултифункционална мебел, има достатъчно шкафчета, за да приберете бутилките и чашите, удобно е, защото можете да ги поставите директно върху него и да си създадете романтичен кът за питие в петък вечер, като много лесно можете да преминете от работа към релакс. Освен това е стилно и ще впечатли гостите ви.


Издърпващи се чекмеджета

Дори едно добре организирано чекмедже може да се превърне в домашен бар. За да предотвратите преобръщането на всичките ви бутилки, кутии и други предмети от килера в съответните им чекмеджета, снабдете се с органайзери за чекмеджета, които ще ви помогнат да ги държите на място. Можете да инсталирате гъвкави разделители, за да предпазят бутилките с алкохол от удряне една в друга, сепараторите наистина ще бъдат удобни за всичко в чекмеджетата на килера ви.

Можете дори да преобразите нощното си шкафче, като не забравяте все пак да го изнесете от спалнята - това не е най-доброто място за пиене, особено пък за канене на гости. Поставете бутилките и чашите в него, например в трапезарията или дори в коридора, където нощното шкафче-бар ще бъде удобно за вземане на алкохол от него. Това е чудесна алтернатива за всеки, който не иска да харчи пари за нова количка за бар и може да пренастрои съществуващ скрин или нощно шкафче.

Още една идея е да се отървете от сушилника за чинии над мивката и да поставите бутилки и висящи чаши, точно като в истински бар. Това ще ви позволи безпроблемно сервиране и бързо почистване.

Ако планирате ремонт на кухнята и не знаете откъде да започнете, не се притеснявайте да се свържете с някой от нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Методи Емилов VIP
Сухо строителство, София
3 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
96 извършени проекта
Методи Емилов VIP
Сухо строителство, София
3 извършени проекта
Асен Асенов
Кърти, чисти, извозва, София
14 извършени проекта
Completehomeworks
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
71 извършени проекта