Внесете магия в кухнята

Публикувано на 16/08/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 16/08/2022 | Видяно 3 343 пъти

Освен функционална, кухнята може да бъде и красива, да излъчва собствен характер и да носи усещане за магичност. Всичко зависи от това как ще я подредите и какви допълнителни елементи ще вмъкнете, за да изградите желаната визия. Отдавна сме на мнение, че кухнята може и трябва да бъде не просто място за хранене, а място, което ви изразява и в което можете дори да релаксирате. Например, в нея бихте могли да си осигурите спокойна атмосфера за медитация преди сутрешното си кафе. Споделяме ви няколко идеи за разнообразяване на кухнята, така че да внесете мъничко магия в обикновеното пространство.

Ако планирате ремонт на кухнята, можете да се свържете с професионалистите на МайсторПлюс.


Добавете цвят и дух

Създайте стилен контраст с неутралните тонове на стените и мебелите с избора на подходящ цвят, който да добавите като акцент. Това може да бъде произведение на изкуството или друг привличащ вниманието дизайн. Например, светлите и успокояващи тонове на стените могат да бъдат перфектно допълнени от разноцветни кухненски съдове, абстрактни картини, различни елементи в интериорния дизайн, които да добавят жизненост и нова енергия. Или позволете на мебелите да изпъкнат, като изберете шкафове в ярки цветове. Светлосиньото ще придаде страхотен средиземноморски вайб, а съчетани с красив стенопис, ще превърнат кухнята в истински летен оазис.


Бохо непринуденост

Ако има нещо, което със сигурност ще разчупи класическата строга кухня и ще придаде усещане за свобода и добро настроение, това е вмъкването на елементи от бохо стила. Шарен килим в средата на кухнята моментално ще я превърне в усмихнато и слънчево място благодарение на ярките цветове, които излъчват радост и позитивизъм. Можете да отидете още по-далеч с разноцветна мозайка около плота и мивката или тапет с принт, с геометрични фигури, които привличат погледа и говорят за нестандартност в мисленето. Заложете на оранжево, зелено, жълто - цветове, които ще ви радват всеки път, когато влизате в кухнята, вместо да ви потискат. Доказано е, че в атмосфера на топли цветове човек се чувства психологически по-добре, а знаем колко е важно да се храним с позитивна нагласа.


Цветя и релакс зона

Цветята носят успокоение и създават чувство на хармония, освен това някои от тях имат свойството да пречистват въздуха. Ако поставите малки саксии, които да висят от тавана или две големи, които да маркират специално кътче в кухнята, което да бъде само за вас (вашата зона за релакс), осезаемо ще освежите пространството и ще внесете нотка мистицизъм, например добавяйки рафт на стената, където да наредите полускъпоценни камъни. Те ще прочистят енергийно пространството и винаги, когато медитирате, ще можете да ги държите и да черпите позитивна енергия. Това малко кътче със сигурност ще придаде нестандартен вайб на вашата кухня и усещане за магия в натоварения ден.

За конкретни съвети и изготвянето на идивидуален проект можете да се свържете със специалистите по интериорен дизайн на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта