Тенденции в кухнята: германска прецизност и красота

Публикувано на 28/10/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 16/11/2018 | Видяно 5 998 пъти

Германия буди разнопосочни асоциации, когато говорим за начин на живот или прекарване на свободното време. За едно обаче сме единодушни – немският интериорен дизайн се отличава с невероятен стил и практичност, от които несъмнено можем да почерпим вдъхновение! Затова днес ви представяме няколко основни тенденции, които доминират в съвременния немски дом, като се съсредоточим в най-важното помещение във всяко домакинство, а именно кухнята. От матирани повърхности до скрити възможности на дизайна, немската кухня предлага всичко, от което се нуждаят компактните градски жилища, като обединява удобството с изчистените линии на минимализма. Пресъздайте визията на една от тези кухни и в своето жилище, като потърсите съдействие от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus!


Не изключвайте черния цвят от дизайна на кухнята

При избора на цветове за новата кухня често обръщаме по-голямо внимание на добре познатите нюанси на жълтото, оранжевото или зеленото. Друга тенденция е да заложим на изчистено бяло, с което няма как да сгрешим в интериора. Черният цвят обаче не е за подценяване и доказателство за това откриваме именно в дизайна на немските кухни! Там черното е приложено, както под формата на допълващи елементи и детайли от облика на кухненските шкафове, така и като доминиращ цвят, който придава известна строгост на интериора. Комбинирайте черните кухненски шкафове със светли стени и подова настилка, като инвестирате и в изграждането на качествено осветление, така че да се уверите, че кухнята няма да изглежда твърде тъмна или схлупена.

Виж още: Бяло, зелено и дърво - великолепната комбинация, която ще пренесе природата у дома


Заложете на масивни мебели с изчистен дизайн

Дори в случаите, когато е побрана в компактно помещение, немската кухня най-често притежава масивно и внушително обзавеждане. То може да е представено, както от практичен кухненски модул с Г-образна форма, така и от модерна двуредова кухня, която позволява създаването на удобен работен триъгълник. В центъра на помещението пък откриваме масивен кухненски остров, който възприема ролята и на зона за хранене, особено когато жилището не разполага с отделна стая, която да бъде превърната в трапезария. Друга ключова характеристика на немската кухня е нейната несравнима елегантност, постигната чрез прилагането на минимализма като доминиращ стил в интериора. Ето защо не е изненадващо, че макар и масивни, кухненските шкафове са семпли и изчистени, често лишени от дръжки и декорации.


Комбинирайте различни видове финишно покритие за мебелите

При избора на дизайн и материали за кухненския модул неминуемо се сблъскваме с въпроса – какво да бъде финишното покритие? Сред основните предимства на гланцираното покритие е усещането за простор, което то вдъхва, особено ако е комбинирано с бяла, жълта или светлосива основа. Освен това, гланцираните кухненски шкафове създават впечатление, че се намираме в по-елегантно и луксозно обзаведено помещение, като често тази визия е допълнена умело чрез поставянето на подова настилка от теракот или гранитогрес със същия красив отблясък! Матовите елементи пък навлизат по-плахо в интериора, като обаче печелят все повече почитатели, благодарение на лесната поддръжка и семплото излъчване на мебелите с такова финишно покритие. Немската кухня пък не прави компромис нито с дизайна, нито с качеството и доказва, че комбинирането на тези два типа покритие може да бъде повече от впечатляващо!

Виж още: Кой е най-добрият начин да усвоим ъгъла на Г-образния кухненски модул?


Скритите ниши за съхранение повишават фунцкионалността

Една от ключовите особености на немския дизайн е завидната функционалност, приложена във всички елементи от интериора. Кухненското обзавеждане съвсем не е изключение от това правило и често в неговия дизайн са интегрирани редица хитри решения за създаване на по-голямо удобство по време на готвене. Така например поставянето на бар плот или кухненски остров винаги е съпътствано от изграждането на скрити ниши за съхранение в неговата основа. Не са рядкост и модулите, вградени в стените, които са с изключително семпло излъчване и почти не се забелязват в помещението. Именно тези добри идеи спомагат за постигането на оптимална организация в немската кухня, като я превръщат в източник на вдъхновение и за българските домакинства!

За правилното прилагане на тези идеи в дизайна на вашия дом потърсете помощ и насоки от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа! Пуснете безплатна заявка още сега и сравнете профили и цени на доказани спецалисти в категорията Ремонт на кухня!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта