Какво кухненско осветление да изберем?

Публикувано на 12/11/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 11 539 пъти

Тази опция е чудесна за собствениците на тесни правоъгълни кухни с високи тавани, тъй като флуоресцентните лампи осигуряват наистина добро осветление на правилните места. Поставете енергоспестяващите тела над плотовете, мивката и печката.


Стойка с прожекторни лампи

Много съвременни кухни са снабдени с практичен остров, който освен че улеснява домакинските задължения, осигурява и допълнително място за цялото семейство. При такова разположение нито вградените в тавана лампички ще свършат работа, нито традиционният абажур. Най-добре поставете квадратна рамка с няколко прожекторни лампи, броят на които зависи от големината на помещението.

Вижте още: Готварски печки с уникален дизайн


Какво кухненско осветление да изберем?

Кухнята е сред най-важните места в едно жилище, тъй като е своеобразен център на семейната активност. Там се храним, готвим, говорим и се събираме с приятели и роднини. Ето защо дори и най-малкият акцент не бива да бъде пренебрегван. Без добре обмислен план за осветление, всяка дейност в това помещение може да изгуби част от своя чар. Днес ще ви представим актуалните тенденции в кухненското осветление, от които може да почерпите идеи за промяна. В случай че искате да пресъздадете някоя от тях във вашата кухня, доверете се на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Окачен таван с малки лампички

Това е идеалният вариант за жилища с кухненски бокс. Често хората избират да слеят трапезарията и кухнята, за да освободят място за още една спалня например. В случай че и вие сте сред феновете на това вътрешно разпределение, не е лошо да помислите как визуално да разграничите двете помещения. Окаченият таван с малки лампички ще свърши чудесна работа, а и няма да се налага да ползвате светлината, идваща от трапезарията, която невинаги е достатъчна.

Вижте още: 6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството


Стандартна лампа за традиционна визия

Ако в кухнята ви влиза достатъчно слънчева светлина през прозорците, няма защо да се притеснявате за осветлението. Класическата лампа, поставена в центъра на кухнята или над мивката, би била напълно достатъчна да освети цялото помещението, когато навън се стъмни.


Комбинирано осветление за максимален комфорт

Ако живеете в къща, то най-вероятно първият етаж е с отворен план. Когато разполагате с обособен кухненски кът, трапезария и остров, събрани в голямо помещение, най-добре е да комбинирате осветителните тела. Над мивката поставете флуоресцентна лампа, над трапезната маса - красив полилей, а острова отделете визуално с окачен таван.

Ако скоро ви предстои ремонт на кухнята, не забравяйте да обърнете достатъчно внимание на осветлението. Опитните майстори винаги са насреща и ще ви дадат ценни насоки и съвети. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите различни оферти от специалистите, както и за да сравните препоръките на предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта