Лесни идеи за обновяване на кухнята, които не изискват голям бюджет

Публикувано на 24/10/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 24/10/2022 | Видяно 5 019 пъти

Макар че с есенна официално приключва сезонът на ремонтите, ако не сте имали възможност (включително финансова) да го направите по-рано, септември е идеалното време да внесете новост във вашата кухня, без да са ви нужни почти никакви средства. Предстоят ви месеци, в които ще прекарвате повече време у дома и със сигурност ще си готвите по-често, вместо да ходите на ресторант. Ето още една причина да освежите пространството сега, когато все още сте в лятна мотивация за реновации. В следващите редове ви споделяме няколко лесни идеи, с които да обновите кухнята, които не изискват голям бюджет.

Ако планирате по-сериозен ремонт на кухнята, можете да се възползвате от услугите на нашите специалисти.


Боядисайте кухненските шкафове със спрей-боя

Боядисването на стените отнема повече време, доста по-трудоемко е и изисква разместване на всички мебели. Затова пък шкафовете могат лесно да бъдат боядисани със спрей-боя, което ще внесе също толкова разнообразие, дори може би повече. Спрей-боята не е скъпа, а и няма да ви бъде необходимо голямо количество от нея, затова решението е отлично, когато искате да освежите кухнята бързо и евтино. Съобразете цвета с този на стените на стаята, за да придадете ново хармонично “звучене”. Бихте могли да използвате и тебеширена боя. По този начин не само ще разнообразите помещението, но и ще съживите старите мебели, прикривайки петна или пукнатини. За да бъде ефектът пълен, можете също така да смените дръжките на шкафовете - така ще получите едни почто нови мебели. Нищо чудно да ви попитат откъде сте ги закупили.


Евтина подова настилка

Подмяната на подовата настилка обикновено изисква много време, труд и пари. Лесна и евтина алтернатива е поставянето на линолеум. Тази настилка е съставена изцяло от естествени материали, като дървесна смола, лен, дървесно брашно и юта. Тя е често използвана в обществени сгради, болнични заведения, детски градини, тъй като има бактерицидни свойства и чрез нея се поддържа добра хигиена. Полага се много лесно, евтин е и е много издръжлив. Животът на линолеума допълнително се увеличава, ако направите и запечатка. Чрез нея се запълват микропорите с износоустойчив химикал, така че можете да забравите за подмяна в следващите пет години. Освен това, няма особени разходи по бъдещата поддръжка. Тъй като се предлага в голямо разнообразие от цветове, можете да разнообразите вашата кухня по уникален начин, който най-добре да пасва на цвета на стените и мебелите.


Декорация за прозорци

Свалете старите пердета или щори и облечете прозорците в ново облекло. Пердето е лесен начин да внесете друго настроение във вашата кухня, което бихте могли да подменяте периодично, за да не ви омръзва. Нов цвят, нова текстура, прозрачни или плътни - изборите са много. Ще се изненадате колко разнообразие може да внесе една обикновена завеса, на която често дори не обръщате внимание. Ако желаете, можете да отидете дори по-далеч, като поставите капаци на прозорците. С леко италианско усещане, те са доста по-евтини от новите щори и със сигурност ще придадат индивидуалност на вашия дом. С тях хем ще регулирате светлината, хем ще си осигурите напълно преобразена кухня, която никой друг не притежава.

При нужда от съвет или изготвяне на интериорен проект, свържете се със специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта