Перфектните материали за бюджетно изгодни, но елегантни кухненски плотове

Публикувано на 11/09/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 03/10/2019 | Видяно 2 871 пъти

Ремонтът на кухнята е един от най-трудоемките и изискващи инвестиции домашни проекти. Но дори и нейната реконструкцията да е скъпо удоволствие, точно тя е едно от нещата, които са изключително ценни и неизменно се отплащат в дългосрочен план. Ако планирате ремонт на кухнята или пък искате да направите някои подобрения с по-малък бюджет, всяко решение, което вземете, голямо или по-малко, е важно за крайния резултат и финансите ви.

Шкафовете, кухненските уреди и плотовете са елементите, най-необходими за една кухня. И най-бързо стопяващи бюджета. А за да ви улесним, тук ви представяме няколко идеи за евтини материали за плот. Прилагайки ги, ще успеете  да спестите известна сума пари, като същевременно осъществявате елегантен и качествен проект. А за качествен и бърз кухненски ремонт, се обърнете към доказаните специалисти в ремонта на кухни, регистрирани в сайта ни.


Еднопластови плотове

Стандартният начин за изработка на плот с твърда повърхност (гранит, мрамор, кварц) е да се създаде ръб с дебелина 3 сантиметра. Самият материал обаче не е 3 сантиметра, а е 4.5 сантиметра. За да се достигне нужния размер, той се нарязва от производителя и след това друго парче от материала се ламинира (залепя) към горното, създавайки 3-сантиметрова дебелина. А зад ламинираното парче на ръба се намира лист шперплат. Ламинирането и листът от шперплат, плюс труда, който се изисква за направата на тези неща, оскъпяват ремонта ви.

  • По-евтин и стилен начин е да се използва само материал с един пласт.
  • Това е съвременна тенденция в Европа, като дизайнерите я използват и в САЩ.
  • По този начин бихте си спестили около 500 лева за кухня със средни размери. 

Вижте още: Кои са най-подходящите чекмеджета за вашата кухня?


Изберете правилния цвят кварцов плот

За да имате красива и устойчива във времето кухня, то плотът в нея трябва да бъде изработен от дълготраен материал, да се вписва добре с останалите елементи в помещението и да е на добра цена. Кварцовият кухненски плот е един страхотен избор.

  • Кварцовите плотове са едни от най-качествените и предпочитани видове при избора на кухненски плот. Но те често са доста скъпи. Има обаче някои цветове кварц, които са в по-ниските ценови групи, а в същото време не отстъпват по качество.
  • Важно е също да залагате на доказали се марки в сферата и да не се доверявате на който и да е. Въпреки че може да има някои изключително евтини кварцови продукти, много от тях са направени с остатъчни материали от производствените процеси. Придържайте се към вече доказали се компании.

Вижте още: Кварцови кухненски плотове - стилни и практични


Гранитен плот - как да изберете правилния?

Тук отново опираме до цветовете. Вероятно сте забелязали, че някои цветове гранитни плотове струват повече от други. Причината, поради която се случва това е, че някои гранитни цветове се предлагат в по-голяма наличност в сравнение с останалите. Например, ако сте харесали рядък и екзотичен планински гранит, добиван в Бразилия, то няма как той да не бъде по-скъп и недостъпен. 

  • Ако искате нещо качествено и добре изглеждащо, то заложете на гранитогрес, който се произвежда в региона, в който живеете. Отидете при местен производител и го попитайте за по-евтини варианти за гранит. 
  • По-достъпните цветове гранит са нюансите на кафявото и зеленото.


А защо не ламинат?

Да, хората все още използват плотове от ламинат. Те може и да не са първият ви избор, но за тези, които не могат да си позволят гранитен или кварцов плот, ламинатът е перфектен избор.

  • Той изглежда добре и би се отразил доста благоприятно на бюджета ви. Ако правите частична реконструкция или разполагате с пари, с които да закупите само шкафове, например, изборът на плот от ламинат може да ви даде гъвкавост за надграждане на по-късен етап. 
  • При ламинираните плотове цената също варира според цветовете. Но какъвто и нюанс плот да изберете, цената отново няма да е много висока. 

Сигурни сме, че какъвто избор да направите, той ще бъде удачен за вас. Имайте предвид, че понякога евтиното излиза скъпо. И е по-добре да отделите по-голяма сума за качествени материали, които ще ви се отблагодарят с времето. За цялостно или частично обновяване на вашата кухня, се свържете с професионалистите в ремонта на кухня, регистрирани в нашия сайт. Те ще се погрижат за качественото изпълнение на всяко ваше желание, а крайният резултат ще бъде зашеметяващ. Направете безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които ще може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта