Разнообразни идеи за кухни, за всеки вкус и бюджет

Публикувано на 23/08/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 15/11/2019 | Видяно 1 867 пъти

Кухнята е сърцето на дома. Дали ви харесва или не, без да разбирате, винаги гравитирате около това привличащо като магнит място във вашето жилище. Това е център, който събира цялото семейство, в която и да част на деня. Кухненският кът често може да се превърне в хаотично място, ако не се поддържа, оборудва или организира добре. Това важи за всякакви видове кухни – големи, малки, тесни, широки. Вече сте разбрали, че ще трябва да направите едно от тези неща и те са свързани с ремонт.

Най-вероятно имате картина в главата си как ще изглежда всичко на финала. Но ако в един момент решите, че имате нужда от допълнителна помощ, винаги можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в платформата на MaistorPlus.


Ако имате възможност, гответе на открито

Имате ли веранда? Това би бил идеалният вариант за вас. Особено ако пространството е с достатъчна ширина, за да обособите там и трапезария, където да си отпочивате и хапвате с гостите си. Най-хубавите предимства на това са:

  • Не трябва да изнасяте цялата кухня навън, но нещата, които изискват гриловане, вероятно ще бъдат тук на идеално място.
  • Имате си и прекрасно оборудвани шкафчета за необходимите прибори и кухненски уреди.
  • В хладилната витрина могат да се държат напитките студени. Наслаждавате се на природата и готвите.
  • Пестите и ток от аспиратора.
  • Но най-важното е, че изглежда чудесно място, където да прекарате вечерите през топлата част на годината.

Вижте още: Страхотни идеи за барбекю - каква храна да си приготвим през лятото


Кухненският плот е от голямо значение

Ако имате огромно пространство в жилището си, защо да не го използвате и да съедините кухнята и трапезарията, които преминават в хол. Ще изглежда неповторимо, особено ако кухненският плот е в пълен унисон с останалата мебелировка.

  • Няма по-добър начин да комбинирате един неекстравагантен мраморен плот с останалите мебели.
  • Тази естетика дори ще уголеми пространството и интериорът става запазена марка за домът ви.
  • Освен това е уютно и приятелски настроено – докато приготвяте лека вечеря за приятелите си или близките, ще може да си говорите за изминалия ден или за гледания филм.


Да готвим и да забавляваме гостите

Можете да направите кухнята си в стил, който да ви осигурява удобство, комфорт и вкусна храна. 

  • Зоната за готвене да бъде подредена в Т-тип: достатъчно отдалечена от мястото за хранене, но не и много далеч, за да може да се поддържа разговорът.
  • Точно срещу трапезарията, вмъкната в пространството, без да се натрапва, разположете телевизор. На него можете да следите със семейството или гостите любимото си шоу, футболният мач или концерт, при това без да прекъсвате процеса на готвене. Всеки би мечтал за такава светла, широка и многофункционална кухня.

Вижте още: 7 съвета как да направите сами истинска промяна в кухнята


И най-малката промяна влияе на целия интериор

Дали сега се нанасяте в новия си дом или искате да направите промяна в кухнята на настоящето си жилище, трябва да знаете, че и малката промяна може да окаже голямо влияние.

  • Дори една симпатична маса може значително да донесе допълнително винтидж усещане от цялата обстановка в кухнята.
  • Към цялостната промяна допринасят и кошници с плодове, дървени рафтове за домакински съдове или подправки, буркани, в които да поддържате свежи зелените си мерудии.
  • Ретро часовникът също внася огромен чар.
  • Ако проявите достатъчно въображение, дори хладилникът може да стане винтидж.


Кухня в необичайно пространство

Притежателят на такова пространство няма как да не си организира уникална кухня. Височината на един такъв на пръв поглед сложен за усвояване таван дава възможност да се направи кухня тип индустриална, където всичко расте по вертикалата.

  • Това усещане може да се засили, ако се използва кухненско оборудване от неръждаема стомана, което макар и да придава хладност, допринася за професионалната атмосфера.
  • Светлината е гарантирана от необятните прозорци и на нея не й пречи нищо, дори се допълва именно от характера на стоманата.
  • Наблизо е мястото, където може да се седне и да се опита храната, приготвена в обстановка, която би вдъхновила всеки професионален готвач.

Някое от тези предложения може да ви помогне в личния избор за това как да изглежда обновената кухня. В случай обаче че не сте уверени и имате нужда от професионално съдействие се консултирайте с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Не се колебайте да направите безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които да да сравните и да изберете оптималния за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта