Малка кухня в студио

Публикувано на 31/10/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 22/07/2018 | Видяно 2 782 пъти

Животът в една стая, в която трябва да съберете функционалността на цял апартамент, е не лека задача. В този материал сме решили да ви помогнем с някои идеи и съвети за това как да обзаведете малка, но едновременно с това цялостно оборудвана кухня, която да се впише в студио апартамент. Те могат да послужат също за кухни с ограничени размери или за двустайни жилища. Едновременно с това сме събрали на едно място и едни от най-добрите специалисти в обзавеждането и ремонтите на кухни, към които да се обърнете за съвет и професионално мнение за вашия конкретен проект. Техните контакти можете да откриете на нашия сайт, в секцията "Изпълнители".


Модерен лукс и удобство

Въпреки малките си размери, вашата кухня може да е освен много функционална - също и стилна, красива и елегантна. В зависимост от предпочитанията и бюджета ви, можете да създаде пространство, специално пригодено за вашето помещение и изработено конкретно за него. Заложете на модерни, изчистени мебели и съвременни електроуреди за вграждане, които ще ви осигурят удобство и комфорт. За малки пространства е от изключително значение обзавеждането да е мултифункционално и да увеличава пространството за съхранение и работа. За това нашият съвет е да се съобразите от всяка особеност на помещението и да изберете мебели по поръчка, вместо готови модули. Алтернатива на това е да се възползвате от различните идеи за окачане и сортиране на вещи, които ще ви помогнат кухнята ви да бъде подредена и организирана.

Виж още: Как да се сдобиете със стилна съвременна кухня?


Отворен план

Когато разполагате само с няколко квадратни метра, за да създадете удобно кухненско пространство, е необходимо да избегнете действия, които биха го затворили и запушили. Заложете на модерната отворена визия. Вместо масивен кухненски остров, изберете г-образен плот в семпъл дизайн. Вместо високи шкафове, заложете на красивите отворени рафтове. Това едновременно ще олекоти бюджета и визията на помещението. Заедно с това, можете да проявите креативснот и изобретателност, създавайки променяща се според нуждите ви среда. Масата за хранене може да представлява свалящ се от стената плот, който да бъде прибран обратно. Кухненският остров може да е на колелца, за да го придвижвате, където ви е удобно, а плотът в кухнята може да има допълнително приспособление, което се отваря и ви осигурява повече пространство за работа. Възползвайте се от всички трикове за малки помещения, които съвременният дизайн предлага и направете кухнята си интересна и функционална. 


Използвайте силата на цветовете

За толкова малка кухня бихме ви посъветвали да заложите на бялата основа. Бялото ще направи помещението по-отворено, светло и приветливо. Добавете и допълнително осветление, което да ви помага по време на готвенето. Разчупете стила с нестандартни лампи или малки цветни акценти. Не забравяйте и дребните декорации, които ще придадат характер на мястото. Съобразете цветовите комбинации с останалата част от студиото, за да хармонират и да се допълват. Никога не е излишно да се посъветвате и с професионалист, който да ви помогне с ремонта. Можете лесно да го направите, благодарение на нашата форма за задаване на проекти, която представлява безплатна услуга, свързваща вашите идеи със специалистите в бранша.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта