Еклектичен стил в интериора на кухнята

Публикувано на 23/10/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 11/02/2019 | Видяно 2 378 пъти

Постепенно кухнята започва да придобива все по-голямо значение. Тя вече не е помещението, в което само готвим, а се превръща в споделено пространство, което се стреми да бъде уютно, гостоприемно и комфортно. Това засилва фокуса, който е свързан с нeйната визия. Свободният интериор винаги може да се оправдае с духа на еклектиката, но това не означава, че е нужно да прекаляваме с експериментите. Съчетаването на разнообразни стилове, периоди и форми, които акцентират върху вниманието към детайла, би могло да се използва като предимство. Изберете любимите си цветове, материали и предмети и чрез еклектичните правила ги съчетайте по най-невероятния и практичен начин. В случай на нужда от компетентни изпълнители за козметични промени или цялостен ремонт в кухнята, изберете от доказаните майстори, регистрираните в MaistorPlus.


Свежест и простор в кухнята

Най-практичните кухни са тези, които са ориентирани в една тематика. Макар да изглежда, че дизайнът на помещението е само някаква естетическа добавка, която влияе единствено на настроението, но не и на процеса на работа, това не се оказва съвсем вярно. Уютно декорираната кухня придава завършен вид на стаята. Всяко нещо има определено място, всичко е подредено по най-практичния начин. Топлата атмосфера е само бонус към цялостното усещане. С цел осъвременяване на  кухнята, напоследък все по-често се поставят плочки в помещението. Това отнема топлината и внася една необичайна строгост. Няма нищо лошо към тази индустриална нотка да се добавят шарени килими или цветни пердета, които да разчупят обстановката. Характерна черта на еклектичния стил е комбинацията от стилове, така че колкото по интересни съчетания предприемете, толкова по-добър ефект може да очаквате.  


Модерната визия разчупва стереотипите

Традиционната визия на кухнята е добре позната – голяма дървена маса, шкафове и печка. Днес основите са същите, но дизайнът търпи редица промени. Време е да избягаме от утвърдени граници и да обърнем гръб на познатите ни затворени шкафове. Еклектичния стил ви дава чудесна възможност да се откажете от тях лесно и бързо:

  • Заложете на отворените рафтове, където всичко е на показ. Използвайте площта им както съдовете и аксесоарите, които редовно използвате, така и за интересни декорации, които да разчупят обстановката. 
  • Създайте комбинация от цветове, прибори и форми, които не само ще създадат нестандартност, но и ще ви улеснят при приготвяне на храната.


Цветно бягство в еклектичата кухня

Време е за едно цветно бягство. Стерилната бяла среда намира място из цялата къща, като започнем от банята. Не е нужно да се придържаме към класическата визия, когато заложим на еклектичния стил.

  • Изобилието от цветове е една от характеристиките му и затова не се колебайте да заложите на многоцветната гама. Важното е да изберете нюанси, които са съвместими и си пасват чудесно заедно.
  • Напоследък тъмно зеленото се комбинира със сиво, червеното с бяло, а синята гама очарова с морски полъх.
  • Шарените пердета нека да бъдат комбинирани със семплите завеси, а приборите могат да разчупват атмосферата.
  • Добавянето на подобна среда ще създаде уютна и приветлива обстановка, а без много усилия ще вдъхнете еклектизъм в любимото помещение.


Еклектика и стил

Обикновено еклектичният стил се постига трудно, но ефектът е невероятен. Декорирането на дома изисква пълно отдаване и всяка стая трябва да допълва жилището по някакъв начин. За да не прекалявате с елементи и декорации, добавете само по някой малък детайл:

  • Може да избере покривка в кухнята, която да отива на завесите в банята.
  • Килимът в дневната би могъл да бъде същия като този в спалнята.
  • Малките елементи, като еднаква форма или декорация на вазите, саксиите и чашите, винаги са добро решение.

Не мислете, че са нужни големи промени, за постигане на цялостен ефект. Неслучайно се казва, че всичко голямо започва с незначителни на пръв поглед стъпки. Предприемете първата, като пуснете заявка в MaistorPlus, напълно безплатно и без обвързване. Получете различни оферти в рамките на 24 часа и изберете измежду доказаните специалисти, регистрирани в платформата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта