Очарование и екзотичност в далечната японска кухня

Публикувано на 06/11/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 06/11/2017 | Видяно 4 961 пъти

Японската култура е изключително впечатляваща, хармонична и изумителна. Тя лесно може да намери място във всяко помещение на дома. Известната японска кухня е мястото, на което всеки би се радвал и наслаждавал на компанията на семейството и приятелите си. Дизайнът залага на семплите тонове, естествените материали и наличието на живи растения в интериора. Това са все постижими и лесни допълнения, които, съчетани по най-правилния начин, създават завладяваща и динамична атмосфера. Пренесете спокойствието, без да се налага да променяте коренно създадената визия. Традиционният дизайн е лесно постижим и в съвременни условия чрез леки модерни промени. За тях се доверете на доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Връзката с природата в съвременната японска кухня

Японската култура обръща специално внимание на природата. Любовта към нея е безкрайна, а силната връзка се поддържа чрез добавянето на живот в помещението. Разположете традиционните растения като бамбук или бонсай на видно място в типичната японска кухня и внесете малка доза от невероятната култура. Ако искате да заложите на нещо по-семпло и елегантно, орхидеята е точният избор. Не се колебайте да експериментирате по нов и нестандартен начин, като прибегнете към изкуствените растения. Те са лесни за поддръжка и не изискват никакви специални грижи. Разчупете обстановката във вашата японска кухня, окачайки това допълнение на стените, около корниза или върху шкафовете.


Дървото е водещ материал в типичната японска кухня

Дървените елементи са изключително разпространени в традиционната японска кухня. Те засилват връзката с природата и се хармонизират с нея. Освен вратите, дървени могат да бъдат плотът, решетките, прозорците и отделните елементи. Облицовката с този материал също е възможен вариант. Чудесно решение е да заложите на невероятния бамбук, но използването на други видове, като бор или кипарис, успешно ще изпълнят същата роля. Правилните форми имат важно значение, тъй като благодарение на тях се създава едно усещане за подреденост и спретнатост. Голямата масивна маса е любимото допълнение, а всеки елемент само внася повече уют и комфорт в типичната японска кухня.


Игра с осветлението в традиционната японска кухня

Важна част от една японска кухня е разбирането, че всяко нещо трябва да има цел и място и нищо не трябва да бъде произволно поставено без функция. Ако се придържате към това разбиране, то ще си спестите излишно време и средства за ненужни вещи. Нещо, което не бива да игнорирате, е осветлението! То трябва да бъде модерно и ефективно. Имитацията на японските фенери е най-сигурният начин да преобразите скучното помещение и да му вдъхнете живот. В случай че не сте готови за тази стъпка, то и големите прозорци ще свършат същата работа. Те са най-достъпният вариант за навлизането на естествена светлина. Не губете време да избирате подходящите щори или пердета, а оставете лъчите свободно да навлизат в свежата японска кухня. Естествената светлина е най-добрият стил, на който да заложите, за да съживите дома си.


Цветна палитра

Японският стил съдържа семпли цветове от природата. Преобладаващите нюанси са в кафявата или зелена гама. Характерни са или дървената настилка, или сивата каменна плоча. Оказва се, че далечната култура използва същите материали и елементи като добре познатите ни, но в различни интересни комбинации. Добавянето ѝ може да донесе дзен атмосфера, която да хармонизира японската кухня. Не бива да забравяте, че изчистените и семпли форми са правилното решение за вашата кухня в японски стил. Флоралните и пъстри мотиви не са подходящи, защото отнемат вниманието.


Ниски мебели в модерната японска кухня

Придържайте се към автентичния стил на японската кухня, като обърнете специално внимание на мебелите. Те не трябва да бъдат огромни, пищни и завладяващи помещението. Хармоничната атмосфера изиска ниско и удобно обзавеждане. Разполагането на масата почти до земята не е невъзможно, но ще бъде твърде рязка промяна. Все пак освен автентичност, трябва да се придържаме и към удобство. За да не правите толкова коренна промяна, винаги може да изберете по-ниска маса и да поставите големи удобни възглавници на столовете. Към естетическия дизайн може да добавите плъзгаща врата. Стените отнемат от пространството, а просторът за една японска кухня е изключително важен. Затова не се колебайте да заложите на отличителните елементи, пуснете заявка напълно безплатно и получете оферти от доказаните специалисти за ремонт на кухня, регистрирани в MaistorPlus. Разгледайте бизнес профилите им и се запознайте с дейността им.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта