Внесете цветна свежест в кухнята с 5 смели решения

Публикувано на 28/07/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 28/07/2017 | Видяно 6 604 пъти

Задължителната придобивка за всеки един дом е наличието на стилна и удобна кухня. При оформлението на това помещение се залага повече на практичност, отколкото на визия, но това не означава, че балансът между тях е трудно постижим. Разнообразните стилове са добър източник за взимане на правилно решение. Днес търсим вдъхновение в цветовата гама, която да даде правилни насоки за избора на точния интериор. Съчетанието между форми, материали и нюанси не бива да се подценява, защото благодарение на тях обикновените пространства придобиват нов свеж вид. В случай че вече имате набелязани няколко идеи и остава само реализацията на избрания проект, възползвайте се от най-добрите професионалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Аристократично синьо

Цветът е силен инструмент, който със сигурност променя настроението. Чрез него може да се промени възприятието за пространството и да се привлече внимание към определени елементи, които да бъдат подчертани. Изборът на ненатрапчиви сини отенъци ще откроят по един нежен начин различни мебели. Разполагате с ограничено пространство? Лесно може визуално да го разширите чрез използването на небесносиньото. Гамата от нюанси разполага с голям набор от предложения, които са все интересни и нестандартни. Използвайте ги, за да внесете индивидуалност! Сменете пердетата с такива в индиго или поставете покривка в тюркоаз, за да допълните успокояващото усещане. Хармонията и мирът, които носи, са една от многобройните причини да бъде толкова предпочитан цвят за всяко едно помещение на дома. Внесете морския бриз, докато приготвяте сутрешното кафе и купичка мюсли, приготвена с уред за мляко и почувствайте необятността в собственото си жилище. Една голяма дървена маса ще придаде пространствено усещане за дълги разговори в приятна компания.


Привлекателно и семпло помещение

Бялата кухня винаги е била най-доброто и подходящо решение! Тя може да бъде функционална, лесно комбинирана с други цветове и много нестандартна. Ще попитате как това е възможно? Светлият тон би могъл да се съчетае с всеки един ярък цвят заради неутралността си. По този начин всеки шарен детайл ще изглежда повече от идеален и несъмнено ще изпъква. Освен това всеки добре познат стил лесно може да придобие нова характеристика чрез вмъкването на изчистения традиционализъм към своите черти. Макар някои от тях да използват ярки цветове и нестандартни преливания, то величественото бяло винаги намира място между тях. Обикновено изцяло еднообразното помещение е далеч по-близко до клинична обстановка, отколкото до приветлива и уютна стая. Точно затова е хубаво да се добавят различни текстури и материали. Естественият камък или масивната дървена маса ще раздвижат всеки дом. Развихрете въображението си, хващайки четката и боята, за да внесете доза индивидуалност. Може да оцветите само краищата на дървените мебели или цялата им видима част. Какво по-хубаво от спокоен неделен следобед с купичка сладолед, споделен с любимите хора сред тази релаксираща обстановка?


Темпераментно червено властва в кухнята!

Ако вие сте динамична и експресивна личност, значи червеното е подходящият цвят, на който да се спрете за ефективното и красиво преобразяване на кухнята. Смелата визия е все по-характерна и се радва на голям интерес. Ефективното и силно въздействие ще бъде още по-голямо чрез комбинацията с черно, бяло или сиво. Това ще бъде и компромисният вариант при по-консервативно и традиционно настроените. Учените твърдят, че червеното въздейства стимулиращо на апетита и на това се дължи широкото му използване в ресторантьорството. Вие пък може да пренесете всяко любимо място за хапване във вашия дом с редица смели решения. Вече не е нужно да се отбивате в далечното кафене! Направете голяма чаша от любимата напитка и се насладете на емоционалния интериор в най-любимото ви място.


Смелите решения са скрити в ярки промени

Зеленото е свеж и близък до природата цвят, който внася много очарование и спокойствие. Свикнали сме той да присъства в кухнята само чрез растенията, но с няколко смели решения той лесно може да се настани трайно в жилището. Използването на определен нюанс обикновено е прекалено ангажиращо и често влиза във всяка мебел или предмет. С правилната комбинация и добри организационни решения интересните идеи лесно се превръщат в реалност. Стратегически добавете зеленото на едната стена, изберете зелени столове или покривка в този нюанс. Уредът за сушене на плодове би стоял чудесно пред чаровната тухлената стена! За да се получи балансирана и модерна визия другата палитра трябва да бъде неутрална. Затова ще допринесат и материали като дърво, бетон и стомана, допълващи интериора по такъв начин, че да излъчва енергия и привлекателност.


Кухнята става слънчево и позитивно място

Ако искате да пренесете слънчевата свежест и да се зареждате всяка сутрин с енергия, то несъмнено жълтото е подходящият цвят, в който да преобразите кухнята. Плотът е добър начин да разчупите обстановката без да натрапвате определен нюанс. Кухненските дървени шкафове, както и някои елементи от стените са начин да внесете умерена доза спокойствие и пъстрота. След сутрини с чаша горещо кафе и бързо приготвяне на любимите палачинки с правилния уред, хармоничната обстановка сама ще ви предразположи към доброто настроение през целия ден. Тук е моментът да разбием заблудата, че при наличието на достатъчно ярък цвят светлината в помещението не е толкова необходима. Няма значение на какво обзавеждане сме се спрели, но колкото повече естествени лъчи навлизат, толкова по-добре! Подобни и още по-добри съвети ще получите от доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Необходимо е да пуснете заявка и напълно безплатно ще получите различни цени и оферти, които да сравните.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта