Как 42 кв. м. се превръщат в едностаен шедьовър?

Публикувано на 14/06/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 14/06/2017 | Видяно 24 004 пъти

Швеция – родина на една от най-известните вериги за мебели и аксесоари за дома, място, където хората никога не влизат вкъщи с обувки, държавата на първия хотел, направен от лед. По всичко личи, че това е страна, в която домашният уют е на почит и креативността определено не липсва. Затова и никак не е учудващо, че шведи са в състояние да превърнат в шедьовър апартамент с размер от едва 42 квадратни метра. И наред с високото чувство за стил и естетика да създадат удобен дом за живеене. Дом, в който една стая съчетава хол, кухня и спалня, в които човек би могъл да получи поне до някаква степен уединение. Ако вие не сте в състояние да постигнете подобно нещо, то разчитайте на силите на интериорните дизайнери, които са безгранични.


Очарователна всекидневна – простор, светлина и стил

Вероятно нерядко сте си мечтали за мързелив уикенд, прекаран на удобното канапе, за романтична вечер с приглушени светлини, за ден с приятели вкъщи. Този, макар и малък, едностаен апартамент в Швеция разполага с пространство за всичко това. Подредбата на мебелите и светлите стени допринасят за усещане за простор. Декоративните елементи и тухлената стена внасят уют. А множеството лампи и свещи позволяват игра със светлините, която лесно би могла да осигури желаната романтична обстановка. Оригиналното чувство за стил проличава в разнообразните, но перфектно съчетани детайли в обзавеждането. А проникващата през прозореца светлина и множеството цветя носят свежест в пространството. Перфектно помещение за безброй щастливи моменти.


Всяко вкусно ястие се нуждае от вдъхновяваща кухня

Още светлина идва и от кухненското пространство. Белият цвят на стените в съчетание с тухления кухненски плот продължават стила на холната част и пренасят спокойствието и уюта и тук. Но в кухнята се появяват и елементи с металически цвят, които носят съвременност на апартамента. Цветните кухненски съдове, от своя страна, са приятна нотка на жизнерадостност, която вероятно се прокрадва и в оригинални и вкусни ястия на живеещите в апартамента. А от китарата на пода и колекцията вина на стената можем да съдим, че обитателите, освен естети, са и ценители на радостите в живота, на миговете наслада, които лесно биха могли си създадат.


Спалнята – място за уединение, почивка и магически сънища

След кратка почивка на дивана и вкусна вечеря на кухненския плот, човек се нуждае и от спокоен и възстановяващ енергията сън. Едно от най-оригиналните неща в апартамента е именно спалнята. Вместо легло насред апартамента тук е създадено отделно малко пространство, което да играе функцията на спално помещение. Белият цвят на останалите стени е заменен от пастелни тонове и тапет с цветя. Възглавници, пантофи, нежна завеса, която отделя спалнята от останалата част на апартамента – уютът е налице и тук. Впечатление прави и външната стена на спалнята, която е боядисана в черно – в цвета на завесата. Това създава усещане за пълно отделяне на спалното помещение, за граница между света в и отвъд него. И същевременно внася стил и разнообразие в цялостната обстановка в дома.


Чувството за стил продължава и в банята

В наши дни е трудно да си представим дом без баня. Така че не е изненадващо, че в тези едва 42 квадратни метра е отделено място и за нея. Тя е малка, но съчетаваща всичко необходимо. Душ кабина, която да пази остатъка от помещението сухо, шкафове за тоалетни принадлежности и закачалки за кърпи, елегантна мивка и тоалетна чиния – помислено е за всичко. Дори за чаша с цветя, която пренася свежестта от основното помещение и тук. Интересно е да се отбележи и че цветовете на банята са същите като основните в голямата стая – черно, бяло и металическо. Перфектен завършек на цялостния шедьовър.

Ако желаете някой да постигне подобен успех и с вашия дом, то няма да сбъркате, като се доверите на професионалните интериорни дизайнери. Техните умения понякога са сходни с тези на магьосниците от приказките.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
93 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
65 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
93 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Ремонт на баня, Божурище
33 извършени проекта