Как 42 кв. м. се превръщат в едностаен шедьовър?

Публикувано на 14/06/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 14/06/2017 | Видяно 24 117 пъти

Швеция – родина на една от най-известните вериги за мебели и аксесоари за дома, място, където хората никога не влизат вкъщи с обувки, държавата на първия хотел, направен от лед. По всичко личи, че това е страна, в която домашният уют е на почит и креативността определено не липсва. Затова и никак не е учудващо, че шведи са в състояние да превърнат в шедьовър апартамент с размер от едва 42 квадратни метра. И наред с високото чувство за стил и естетика да създадат удобен дом за живеене. Дом, в който една стая съчетава хол, кухня и спалня, в които човек би могъл да получи поне до някаква степен уединение. Ако вие не сте в състояние да постигнете подобно нещо, то разчитайте на силите на интериорните дизайнери, които са безгранични.


Очарователна всекидневна – простор, светлина и стил

Вероятно нерядко сте си мечтали за мързелив уикенд, прекаран на удобното канапе, за романтична вечер с приглушени светлини, за ден с приятели вкъщи. Този, макар и малък, едностаен апартамент в Швеция разполага с пространство за всичко това. Подредбата на мебелите и светлите стени допринасят за усещане за простор. Декоративните елементи и тухлената стена внасят уют. А множеството лампи и свещи позволяват игра със светлините, която лесно би могла да осигури желаната романтична обстановка. Оригиналното чувство за стил проличава в разнообразните, но перфектно съчетани детайли в обзавеждането. А проникващата през прозореца светлина и множеството цветя носят свежест в пространството. Перфектно помещение за безброй щастливи моменти.


Всяко вкусно ястие се нуждае от вдъхновяваща кухня

Още светлина идва и от кухненското пространство. Белият цвят на стените в съчетание с тухления кухненски плот продължават стила на холната част и пренасят спокойствието и уюта и тук. Но в кухнята се появяват и елементи с металически цвят, които носят съвременност на апартамента. Цветните кухненски съдове, от своя страна, са приятна нотка на жизнерадостност, която вероятно се прокрадва и в оригинални и вкусни ястия на живеещите в апартамента. А от китарата на пода и колекцията вина на стената можем да съдим, че обитателите, освен естети, са и ценители на радостите в живота, на миговете наслада, които лесно биха могли си създадат.


Спалнята – място за уединение, почивка и магически сънища

След кратка почивка на дивана и вкусна вечеря на кухненския плот, човек се нуждае и от спокоен и възстановяващ енергията сън. Едно от най-оригиналните неща в апартамента е именно спалнята. Вместо легло насред апартамента тук е създадено отделно малко пространство, което да играе функцията на спално помещение. Белият цвят на останалите стени е заменен от пастелни тонове и тапет с цветя. Възглавници, пантофи, нежна завеса, която отделя спалнята от останалата част на апартамента – уютът е налице и тук. Впечатление прави и външната стена на спалнята, която е боядисана в черно – в цвета на завесата. Това създава усещане за пълно отделяне на спалното помещение, за граница между света в и отвъд него. И същевременно внася стил и разнообразие в цялостната обстановка в дома.


Чувството за стил продължава и в банята

В наши дни е трудно да си представим дом без баня. Така че не е изненадващо, че в тези едва 42 квадратни метра е отделено място и за нея. Тя е малка, но съчетаваща всичко необходимо. Душ кабина, която да пази остатъка от помещението сухо, шкафове за тоалетни принадлежности и закачалки за кърпи, елегантна мивка и тоалетна чиния – помислено е за всичко. Дори за чаша с цветя, която пренася свежестта от основното помещение и тук. Интересно е да се отбележи и че цветовете на банята са същите като основните в голямата стая – черно, бяло и металическо. Перфектен завършек на цялостния шедьовър.

Ако желаете някой да постигне подобен успех и с вашия дом, то няма да сбъркате, като се доверите на професионалните интериорни дизайнери. Техните умения понякога са сходни с тези на магьосниците от приказките.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта