8 декорации за великденската трапеза, които ще очароват вашите гости

Публикувано на 28/04/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 24 377 пъти

Подобно креативно решение със сигурност ще внесе добро настроение на празничния обяд, затова запретнете ръкави и го реализирайте още сега! Тук ще ви трябват само няколко метални кофички, тиксо, лепило и сух брокат. Първата стъпка изисква да предпазите килима от разпръскване на броката, като постелите на пода найлон. След това облепете част от кофичката с тиксо, нанесете лепило върху откритата част от нея и поръсете обилно с брокат. Накрая отстранете тиксото и декорирайте по свой вкус!


Украсете салфетките с ароматни пролетни цветя

Приветствайте пролетта на великденската си трапеза, като украсите салфетките с ароматни цветя! Експериментирайте с различни видове растения и цветя, като оформите малки букетчета, които да прикрепите за текстилната салфетка с помощта на тиксо или панделки. За още по-красив вид на декорацията можете да добавите перли и мъниста, а ако искате да я използвате и догодина, за направата й заложете на изкуствени цветя.

Виж още: Практични кухненски джаджи, необходими на всеки запален сладкар


Изненадайте малчуганите с "плетено" яйце, пълно с лакомства

Тази невероятна декорация ще стои перфектно на великденската трапеза! За направата й ви трябват само обикновено лепило, балон и около метър прежда. Първо смесете малко количество лепило с вода в дълбока купа и накиснете преждата. Междувременно надуйте балона до големината, която искате да придобие декорацията и вържете края му на възел. След това увийте преждата около него, изчакайте лепилото да изсъхне и изпуснете въздуха бавно, така че да не деформирате току-що направеното великденско украшение!

Виж още: 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария


Свещите под формата на яйца ще внесат топлина на празника

Създайте сами невероятни свещи под формата на великденски яйца с помощта на соев восък и кухи черупки. Първата стъпка тук е да пробиете внимателно един по-голям и един малък отвор от двете страни на яйцето. След това внимателно прикрепете фитили, като ги фиксирате за черупката със здраво тиксо. Сега напълнете дълбок съд със студена вода, добавете много лед, а след това подредете яйчените черупки между ледчетата. Разтопете восъка според указанията на опаковката и изсипете съдържанието му в черупките, като внимавате да не ги счупите. Когато восъкът се втвърди напълно, премахнете черупките и готово!


Сътворете симпатични животни от кухи яйчени черупки

Тази идея със сигурност ще очарова най-малките членове на семейството, затова използвайте помощта им за нейната реализация. За целта ще ви трябват кухи яйчени черупки и всякакъв тип подръчни материали, като клонки, памук, цветна хартия или филц. Сега идва ред и на най-забавната част, а именно същинското украсяване на черупките, като тук единственото правило е да прикрепяте елементите към тях изключително внимателно, така че да не се спукат.

Виж още: 5 стилни сандвич тостери и гофретници за изкушаващи топли закуски


Декорирайте масата с вкусни моркови от соленки или бонбони

Сътворете невероятно вкусни лакомства под формата на моркови, с които тематично да украсите трапезата. За целта използвайте пошове за еднократна употреба, като този път вместо с крем за декорация на мъфини, ги напълнете с оранжеви соленки или бонбони. Накрая фиксирайте върха на "моркова" с тиксо и добавете няколко красиви зелени панделки. Хитро, нали?


8 декорации за великденската трапеза, които ще очароват вашите гости

Великден е любим празник на малки и големи, а събирането на цялото семейство около масата създава неповторима атмосфера у дома! За да заредите тези дни с добро настроение, прибавете към празничната трапеза няколко тематични и интересни декорации. Вижте как да създадете сами оригинални свещи или пък чаровни животни от кухи яйчени черупки, а обновяването на кухнята през пролетта поверете на опитни майстори!


Превърнете салфетката в чаровно великденско зайче

Създаването на този тип декорация може да отнеме повече време, затова препоръчваме предварително да изпробвате сгъването й стъпка по стъпка. За най-добри резултати използвайте текстилни салфетки, като проследите етапите, показани на снимката. Накрая можете да залепите на новите великденски зайчета нос от памук или пък да усъвършенствате дизайна им, като използвате цветен филц.


Пренесете свежестта на лятната си градина у дома

Ако искате да пренесете атмосферата от своята слънчева лятна градина у дома, поставете на трапезната маса фина покривка с изкуствена трева. Особено в комбинация с подходящи декоративни елементи, като свещи, керамични зайчета и красиво боядисани яйца, този елемент ще преобрази и най-семплото помещение. Кои от тези идеи ще реализирате за празника? Споделете с нас своите интерпретации на подобни творчески проекти, като не забравяте, че за качествения ремонт на кухнята можете да разчитате на опитни майстори! Направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и се убедете сами!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта