Най-актуалните цветови схеми за кухнята за 2016 година

Публикувано на 31/01/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 27 398 пъти

Цветовете са мощен инструмент, който може напълно да промени настроението в дадено помещение. Освен това, те са и най-лесният начин да изразите своята личност. Няма как да сбъркате при избора на ярък акцент или смесена палитра, стига да изберете допълващи се нюанси на един тон или няколко напълно контрастни цвята. Предлагаме ви няколко изключително актуални цветови схеми за кухнята - просто изберете своята и се доверете на опитните специалисти за преобразяването ѝ.


Аристократичен полъх с бяло и златно

Изчистените бели кухни остават на почит и през новата 2016 година, но допълнени от други нюанси, които да разчупят "стерилната" чистота. Комбинацията на бялото със златисти аксесоари добавя усещане за лукс и елегантност към атмосферата във вашата кухня. Резултатът, който получавате, е страхотен синтез между разкоша на златистото и чистотата на бялото, което прави вашата кухня много светла и приятна, без да става твърде скучна и лишена от живот.

Вижте още: Как да изберем перфектната електрическа кана?


Лайм - цветът на свежестта

Лайм жълтото е изключително витален цвят, смесица между лимонено и зелено. Той е свеж и би изглеждал добре във всяка съвременна кухня. Светлото млечно зелено и резеда са нюанси, които се комбинират изключително добре в модерния дизайн, решен в лайм. Всички тези закачливи тонове биха могли да изглеждат отлично, в компанията на иноксови елементи, бели, бежови или гранитни повърхности.


В пъстрия дух на попарт културата

Когато стане дума за попарт, в ума на всички ни изникват ярки плакати, смели цветови комбинации, съчетаване на различни размери, текстури и материали. Попартът определено не е масов стил, но това не означава, че не бива да залагате на него. Ако не се страхувате да привличате вниманието и да се откроявате от тълпата, то задължително трябва да внесете този щур и весел дух в кухнята си. Наблягайте на гланцовите и пластмасови повърхности, издържани в ярки тонове.

Вижте още: Идеи за красиви и практични малки кухни


Винени страсти с бургундско червено

Червените наситени нюанси не са най-популярното решение за обзавеждане на кухня, тъй като цветът се смята за доста агресивен, освен ако не се използва само като лек акцент. Ние пък ви предлагаме да проявите смелост и да замените ярко червените тонове с по-топлото, уютно и стилно бургундско. За максимален визуален ефект използвайте винено червените шкафове за кухня на тъмен и дори абаносов фон и ще получите страхотен цветови контраст, който ще ви помогне да изградите впечатляваща визия.

Ако вече сте избрали цветовете, в които да обагрите своята кухня, потърсете изпълнител, който да ви помогне да осъществите замисленото. В MaistorPlus можете да пуснете безплатна заявка за своя проект и да получите ценови предложения от регистрираните при нас майстори.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта