Как да изберем перфектната електрическа кана?

Публикувано на 23/01/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 16 315 пъти

Електрическите кани грабват погледа ни с красивия си дизайн, а готовността им винаги да ни предложат бързо и лесно приготвяне на чай, кафе или бульон ни карат да се чудим коя точно да изберем. Както винаги, изборът при малките електрически уреди е изключително голям, затова днес ще ви запознаем със спецификите на каните, които определят тяхното качество и ефективност. В случай че освен от електрическа кана имате нужда и от освежителен ремонт на кухнята, не забравяйте да се консултирате с професионалистите в тази област.


Колко шумна може да бъде една кана?

Източник

За съжаление, отговорът на този въпрос е "много". Шумните електрически кани могат да бъдат наистина дразнещи, тъй като напомнят старите чайници, които свистят почти през цялото време, докато са на котлона. По-модерните модели като този имат вградена технология за безшумно кипване, което ги прави до 75% по-тихи от стандартните уреди. Това е наистина идеалното решение за всички ранобудници, които не искат да будят цялото семейство, докато си приготвят чаша кафе.

Вижте още: Миксери за креативни кулинари


Размер и тегло

Източник

Електрическата кана е уред, който се използва всеки ден и ако е много тежък и недобре балансиран, може да бъде неудобен за ползване. Естествено, металните електрически кани са по-тежки от тези с пластмасов корпус. Съветваме ви преди да пристъпите към покупка да се убедите в теглото и размера на избраната от вас кана. Този модел например притежава ергономична дръжка, която удобно се побира във всяка ръка.


Цвят и покритие на каната

Източник

Сред целия океан от модели може да е малко трудно да намерите идеалната за вас кана. Ще разпознаете по-качествените електрически кани по покритията им от неръждаема стомана и хром. За сметка на това, пластмасовите уреди са с по-ниска цена и доста по-леки. При тях обаче има един недостатък - ако пластмасата не е достатъчно качествена, горещата вода може да има неприятен мирис. Що се отнася до цветовете, бъдете смели и не се страхувайте да добавите ярък акцент в кухненския интериор.


Скорост на кипене

Източник

Един от най-важните фактори, на които да обърнете внимание, е именно този. Въпреки че тези уреди като цяло се справят успешно със задачата за скорост на кипене, на някои им отнема повече от 2 минути, за да загреят литър вода. Разбира се, тук трябва да вземете предвид и количеството вода, което ще използвате най-често. На пазара се предлагат модели с вместимост между 0,5 и 2 литра, така че се съобразете с вашите нужди.

Вижте още: Иновативни кафе машини с уникални функции и впечатляващ дизайн


Допълнителни екстри

Източник

Някои модели разполагат с филтър за вода и за котлен камък. За да не се задържа варовик по реотаните, купете си модел със закрити такива. Освен това, повечето съвременни кани имат добре изолирано тяло и стените са хладни на допир, дори когато водата вътре ври.

Ориентирахте ли се вече кой модел е най-подходящ за нуждите на вашето домакинство? Ако ви е необходимо цялостно обновление на кухнята, не се колебайте да се обърнете към опитни майстори. Направете безплатна заявка и ще получите конкурентни оферти от различни изпълнители.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта