Кухнята на баба в наши дни

Публикувано на 23/02/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 21 974 пъти

Събота сутрин е и се събуждате от проникващия в стаята ви аромат на топли мекички. Най-вероятно е да сте на десет и да се намирате в къщата на баба, която шета в своята спретната кухня и ви приготвя страхотно пиршество.

Надяваме се всеки да има такива топли спомени, а в тази статия ще ви покажем начин да се доближите до тях. Всяка една от кухните тук е способна да ви върне в детството и да ви накара да мечтаете за онези времена, в които кухнята на баба беше едно от най-сигурните и уютни места на света.


Старият кухненски шкаф, побиращ всякакви съкровища

Помните ли стария кухненски шкаф, в който баба ви старателно подреждаше чашите си за кафе, десертните чинийки и дълбоките чинии за супа? Добавете една подобна мебел и във вашата кухня и тя ще заприлича поне малко на онова съкровено убежище, в което като дете сте навивали топли палачинки със сирене или домашно сладко.

Съвременната нотка тук може да се изразява в по-изчистен дизайн или по-смели цветове. Всичко, което отразява вашата собствена индивидуалност.

Още по темата: 10 очарователни италиански кухни в минималистичен стил


Разнородни елементи, съчетаващи се по неповторим начин

За да има човек добре организирана, удобна и красива кухня, не е нужен огромен бюджет. Старите кухненски шкафове могат да бъдат реновирани, повърхността им боядисана, вратичките стегнати, съдържанието подредено. Сложете подходящо осветление, украсете стените с атрактивни и рядко използвани вещи от дома си, създайте си удобства, без да купувате мебели за хиляди левове.

Вероятно вече разполагате с всичко необходимо, за да създадете изключителна атмосфера в кухнята си - почерпете идеи от интернет, приятели и познати, вдъхновете се и организирайте с любов помещението, в което на практика прекарвате най-много време у дома.


Ръчно изработени покривки, пана за стена, аксесоари, гоблени

Когато направим нещо сами, то ни е по-скъпо и от най-модерните закупени придобивки. Като малки може да не сте оценявали по достойнство изплетените на една кука покривки например, но именно детайли като тях са съставлявали голяма част от чара на бабиния дом.

Не е нужно и вие непременно да плетете или да шиете гоблени, ако това не ви се удава. Има хиляди начини да измайсторите нещо със собствените си ръце и да засилите уюта в кухнята.


Тапети с флорални мотиви

Напоследък тапетите в кухнята като че ли се смятат за отживелица. Какво остава за тапети с ярки фигури, цветя или животни. Добре подбраните и пъстри тапети обаче могат да променят до неузнаваемост една кухня, която се нуждае от ремонт. Начинанието няма да излезе скъпо, а ефектът, който може да бъде постигнат, е за помещение, в което цари разбирателство, оптимизъм и домашна атмосфера.

Още по темата: Какво кухненско осветление да изберем?


Едно време не е било еко, а просто част от интериора

Използвайте естествени материали и своето въображение. Една дървена подпора може чудесно да служи и за окачване на тигани, чаши и кърпи. Ретро поставките за подправки са модерни, защото са "винтидж". Същото важи и за шкафовете, съчетанието на различни плочки и т.н.

Ако сте почерпили вдъхновение от тези интериори и сте решени да обновите вида и на своята кухня, препоръчваме ви да се доверите за ремонта на доказан професионалист. Такъв можете да откриете в MaistorPlus, където е налична обратна връзка от клиентите на регистрираните в сайта майстори. Пуснете безплатна заявка онлайн, като опишете своя проект, и ще получите оферти от доказали се на пазара изпълнители. Един от тях ще ви помогне да сътворите уюта в кухнята, за който винаги сте мечтали.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта