Какво кухненско осветление да изберем?

Публикувано на 12/11/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 11 492 пъти

Това е идеалният вариант за жилища с кухненски бокс. Често хората избират да слеят трапезарията и кухнята, за да освободят място за още една спалня например. В случай че и вие сте сред феновете на това вътрешно разпределение, не е лошо да помислите как визуално да разграничите двете помещения. Окаченият таван с малки лампички ще свърши чудесна работа, а и няма да се налага да ползвате светлината, идваща от трапезарията, която невинаги е достатъчна.

Вижте още: 6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството


Скрито осветление без кабели

Тази опция е чудесна за собствениците на тесни правоъгълни кухни с високи тавани, тъй като флуоресцентните лампи осигуряват наистина добро осветление на правилните места. Поставете енергоспестяващите тела над плотовете, мивката и печката.


Стандартна лампа за традиционна визия

Ако в кухнята ви влиза достатъчно слънчева светлина през прозорците, няма защо да се притеснявате за осветлението. Класическата лампа, поставена в центъра на кухнята или над мивката, би била напълно достатъчна да освети цялото помещението, когато навън се стъмни.


Стойка с прожекторни лампи

Много съвременни кухни са снабдени с практичен остров, който освен че улеснява домакинските задължения, осигурява и допълнително място за цялото семейство. При такова разположение нито вградените в тавана лампички ще свършат работа, нито традиционният абажур. Най-добре поставете квадратна рамка с няколко прожекторни лампи, броят на които зависи от големината на помещението.

Вижте още: Готварски печки с уникален дизайн


Какво кухненско осветление да изберем?

Кухнята е сред най-важните места в едно жилище, тъй като е своеобразен център на семейната активност. Там се храним, готвим, говорим и се събираме с приятели и роднини. Ето защо дори и най-малкият акцент не бива да бъде пренебрегван. Без добре обмислен план за осветление, всяка дейност в това помещение може да изгуби част от своя чар. Днес ще ви представим актуалните тенденции в кухненското осветление, от които може да почерпите идеи за промяна. В случай че искате да пресъздадете някоя от тях във вашата кухня, доверете се на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Комбинирано осветление за максимален комфорт

Ако живеете в къща, то най-вероятно първият етаж е с отворен план. Когато разполагате с обособен кухненски кът, трапезария и остров, събрани в голямо помещение, най-добре е да комбинирате осветителните тела. Над мивката поставете флуоресцентна лампа, над трапезната маса - красив полилей, а острова отделете визуално с окачен таван.

Ако скоро ви предстои ремонт на кухнята, не забравяйте да обърнете достатъчно внимание на осветлението. Опитните майстори винаги са насреща и ще ви дадат ценни насоки и съвети. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите различни оферти от специалистите, както и за да сравните препоръките на предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта