Идеи с цвета на 2016г. - Прелестни кухненски композиции в бяло

Публикувано на 19/02/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/07/2016 | Видяно 7 455 пъти

След обявяването на изчистения бял цвят за най-актуален през 2016г., време е да ви предложим и многообразие от идеи за неговото приложение. В тази статия ще се посветим на една от най-важните стаи във всеки дом - кухнята. Ще ви представим няколко изключително модерни и красиви дизайнерски проекта, с които се надяваме да ви вдъхновим да предприемете позитивна промяна в жилището си. Ако ви харесат предложенията ни, потърсете професионална помощ, за да ги приложите успешно в своя дом.


Сливане със семпъл сив цвят

"Мъгливият" сив цвят намира своето семпло приложение в кухните с преобладаващи бели цветове. Особеност в декорирането е подборът на разнообразни, преливащи гами на сивото, за да се избегне усещането за носталгия или безличност.

Виж още: Дизайнерското студио "Benjamin Moore Paints USA" избра бялото за цвят на 2016г. 


Дискретни "прозрачни" етажерки

Красотата тук се крие в детайла. Той е внесен в кухнята по един изключително дискретен начин, който остава впечатлението, че интериорът наоколо е невероятно изчистен, подреден и успокояващ.


Цветни картини сред бялото великолепие

Най-интересният и позитивен начин да се внесе повече колоритност, в иначе твърде семплия бял дизайн, е поставянето на любими картини наоколо. Комбинирайте ги както ви харесва, независимо от избора, винаги ще изпъкват и ще ви карат да се усмихвате.

Виж още: Кварцови кухненски плотове - стилни и практични 


Свежа комбинация с бананови оттенъци

Екзотичният бананов нюанс е любим на много хора. Идеята тук е да доразвиете цялостното усещане за нежност, без да претрупвате интериора с изкрящи елементи.


"Невидими" прегради

Необходимостта от простор, напълно оправдава присъствието на стъклото сред тенденциите за интериорен дизайн. То неминуемо доставя усещането за повече пространство и свобода, без да лишава от предимствата на изолационна преграда. В кухненските пространства този вариант, освен лесно приложим, често е и необходим, предвид все по-честата практика кухнята да се извежда на остъклен балкон.

Виж още: Оригинални кухни от стъкло 


Красив масивен камък за неповторим контраст

Камъкът не просто контрастира в белия интериор, той внася уютната атмосфера на планинска хижа и сближава с природата. Великолепието му се крие именно в автентичния, груб дизайн, който някои биха приели като твърде смел, но за други, това е напомняне за мили детски спомени и топли моменти край камината.


Съчетание с лимоново сорбе за настроение

Още малко и ще си помислите, че дори и през зимата е настъпило лято в тази кухня, нали? Именно това е и идеята - слънчевият лимонов цвят ще ви носи винаги приятно и топло настроение, без да се натрапва излишно.


Бляскави елементи за луксозен интериор

Комбинацията от бяло и черно, разбира се, е добре позната класика. Но нека наблегнем на бляскавите елементи, които през 2016 ще са изключително актуални и любителите на луксозен дизайн лесно ще могат да се потопят във внушителната атмосфера, която този детай донася.

Виж още: 10 очарователни италиански кухни в минималистичен стил


Пъстрите червени акценти отново са на пиедестал

И през изминалата година пъстрите червени акценти бяха сред най-предпочитаните варианти на цветови комбинации в кухните и дневните на модерните домакинства. Поради цветното си очарование, те запазват пиедестално място и сред тенденциите през новата 2016г.

Преобразете кухнята си с помощта на специалистите по интериорен дизайн, за да изпълните с лекота и професионализъм всички свои хрумвания. Направете безплатна заявка за изпълнение на индивидуален проект, за да получите подбрани оферти и да разгледате бизнес профилите на компаниите и оценките от техните клиенти. Вземете едно добре информирано решение с малко ценна помощ от MaistorPlus.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта