Кой е най-подходящият тип осветление за вашата кухня?

Публикувано на 15/12/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 15/12/2017 | Видяно 11 698 пъти

Изборът на осветление е една от най-важните стъпки при ремонта на кухнята. Причината е, че това помещение е сърцето на вашето жилище, в което вероятно прекарвате най-голяма част от времето си. Това налага необходимостта всеки елемент от неговото обзавеждане да бъде правилно подбран и успешно съчетан с останалата част от интериора. Какви обаче са вариантите за осветителни тела, които можем да разположим в кухнята и как да ги адаптираме към нейния нов облик? Запознайте се с нашите интригуващи идеи, а за цялостния ремонт на кухнята или подмяната на някои ключови аксесоари в нея, потърсете съдействие от опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Оборудвайте малката кухня с практичен плафон

Плафонът е едно от най-често срещаните решения за съвременната кухня. Причината е, че той е семпъл и ненатрапчив елемент от обзавеждането на помещението, който лесно може да бъде съчетан с друг тип осветление, като например лунички или вградено осветление в кухненските шкафове. Основният му недостатък е свързан със затрудненото му почистване, за което често ще ви бъде необходима стълба. Въпреки това, този вид осветителни тела за кухня са идеален вариант за компактни помещения, тъй като осветяват ефективно тавана и създават впечатление за повече пространство във височина.

Виж още: 6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството


Поставянето на полилей е класическо решение за модерното домакинство

Полилеят е постоянен посетител в повечето български домакинства. Той е приложим във всякакъв тип помещения, като това се дължи най-вече на широкото разнообразие от модели и форми, в които се предлага на пазара. Кухнята не е изключение, като тук полилеят може да се използва като допълващ елемент към дизайна на модерните кухненски шкафове или пък да се превърне в стилен акцент, който смело да им контрастира. Ако се спрете на този вариант, обърнете специално внимание на избора на подходящо място за неговото окачване. Необходимо е светлината от него да пада директно върху работния плот в кухнята, така че да ви е удобно когато работите над следващото си кулинарно произведение.


"Луничките" са елегантно решение за минималистичната кухня

Ефектните лампички, познати още като "лунички", са част от обзавеждането на много съвременни кухни. Те са семпли, ефектни и изключително практични, като могат успешно да бъдат съчетани с всеки тип кухненски шкафове и аксесоари. Луничките придават закачлива визия на това така важно за всяко домакинство помещение, като най-често се монтират в комбинация с друг тип осветително тяло, като полилей или скрито осветление в кухненските шкафове например. Освен всичко друго, те са енергоспестяващ вариант, затова не е изненадващо, че намират място в повечето български жилища.

Виж още: 12 съвременни кухни, вдъхновени от пленителния рустик стил


Вграденото осветление ще озари вашата съвременна кухня

Ако таванът ви разполага с декоративни чупки, чудесна възможност ще бъде да монтирате ефектно вградено осветление. То ще се превърне в страхотен акцент от обзавеждането на кухнята, който ще спомогне и за нейния по-стилен и завършен облик. Друг плюс е, че с подобен тип осветление за кухня ще коригирате някои несъвършенства по тавана, а това може да ви спести допълнителни средства от изпълнението на цялостен ремонт. Специалистите обаче напомнят, че е важно да изберете точния тип вградено осветление, така че то да допълва визията на кухненските шкафове, а не да контрастира твърде натрапчиво с тях.

Виж още: Топ 10 тенденции за кухни през 2016 година


Експериментирайте със скрито осветление към кухненските шкафове

Скритото осветление е прекрасен начин да подчертаете най-любимите си части от кухнята. Работният плот, уредите, шкафовете - всеки детайл от нейния дизайн, с който се гордеете. Обикновено този тип осветление за кухня е декоративно и не може да се използва като основен източник на светлина. То обаче е много практичен вариант, ако имате малки деца, които обичат да посещават хладилника късно вечер. Тъй като скритото осветление най-често е на диодна основа, то е енергоспестяващо и може да се оставя като ориентир през цялата нощ. 

След като изберете точния тип осветление за кухнята, идва ред и на неговото качествено монтиране. Квалифицирана помощ за тази задача пък ще получите от опитните майстори за електро услуги, регистрирани в нашата платформа! Заявете проект напълно безплатно и сравнете офертите на най-добрите специалисти в областта!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта