Умението да пиеш вино и уиски със стил

Публикувано на 19/06/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/12/2020 | Видяно 23 983 пъти

Казват, че отношението към детайлите и начинът, по който се отнасяме към себе си, отразява цялостната ни настройка към живота. Затова не е чудно, че ценителите на красивите и практични вещи обикновено са широко скроени хора, които се наслаждават на приятната компания и обичат да се обграждат от верни приятели.

Тук ще ви представим няколко изящни пособия, предназначени да внесат допълнителна доза удобство и лукс в приготовленията на вашето вечерно питие. Ако имате и други идеи как да внесете повече комфорт и елегантност в домашния си интериор, обърнете се към професионалист, който да ви подкрепи в това начинание. Дотогава - наздраве!


Натрошете леда бързо и лесно

Коктейлите на основа на уискито са отличен начин да впечатлите гостите си и да ги накарате да се почувстват у дома си. Класика е да приготвите коктейла ръчно, внимателно да измерите и разбъркате съставките и да добавите много натрошен лед. В такъв контекст уредите за ръчно натрошаване на леда са неизменна необходимост, а и работата с тях не изисква никакви усилия.

Вижте още: Незабравими мигове сред природата с фантастични принадлежности за къмпинг!


Охладете бутилките

Няма нищо по-хубаво от това да се приберете у дома и в дневната да ви очаква добре охладена бутилка розе или бяло вино. Добре е да знаете, че от най-продължително охлаждане се нуждаят пенливите вина. При малко по-висока температура се сервира бялото вино, следва го розето.

За червените сортове всички сме чували, че трябва да се пият, когато са със стайна температура, но това не е съвсем така. Въпросното определение идва от Франция, но то е от епохата на баловете, когато температурата в балните зали далеч не е била тази, която днес поддържаме у дома си. Ето защо не е странно в топъл ден да използвате стилен охладител за вино и за някое бордо например.

Съществуват различни варианти на охладители за вина - такива, които събират по няколко бутилки наведнъж, както и съдове само за една бутилка. В зависимост от марката и производителя варират и цените, но в повечето случаи равнищата са достъпни и, освен за лично ползване, добра идея е да вземете охладител за вино и за подарък на приятел.


Запазете покривката чиста

Наливането на вино по чашите изглежда лесно занимание, но и то си има определена техника, за да се избегнат разливането и досадните петна по масата. За това начинание голямо удобство е използването на пръстен за бутилки. Препоръчваме ви вариантите, които са подходящи за всякаква широчина на гърлото и се отварят и затварят с помощта на магнит.


Страхотни тапи за бутилки

Веднъж отворена, бутилката трябва или да се изпие, или да се затвори добре, така че течността в нея да е годна за консумация след известно време. Разбира се, има много варианти това да бъде направено, но някои от тях са далеч по-привлекателни.

Изберете закачлива тапа с формата на животинка или цвете, потърсете нещо оригинално, което ще ви напомня, че миговете, прекарани в сладки приказки с чаша в ръка, са ценни и си заслужава да бъдат повторени.

Вижте още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


Направете вкуса на уискито съвършен

Поднесено красиво, уискито има съвсем различен вкус. Предлаганите на пазара комплекти с гарафа и чаши са напълно достъпни, дори и за най-придирчивите. Разбира се, има и продукти, които са в горния ценови диапазон и които малко от нас могат да си позволят, но пък те са много подходящи за стилен подарък по повод юбилей или професионален празник. При гледката на масивна и същевременно изящна чаша с пръст уиски в нея дори и на хората, които не са големи пиячи, ще им се прииска да се отпуснат в някое кресло и да отпият с наслада една глътка.

Ето че подготвихме атмосферата за посрещане на гости във вашия дом. Ако искате да нанесете обновления и в самия него, обърнете се към професионален изпълнител. В нашия сайт можете да публикувате кратко описание на своите намерения, като в отговор ще получите конкретни оферти от различни фирми. След като сравните техните предложения, прочетете и оставените за тях мнения от предишните им клиенти. Това допълнително ще улесни избора ви на кого да се доверите за замислената впечатляваща интериорна промяна. Успех!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
115 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
20 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
115 извършени проекта
Completehomeworks
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
81 извършени проекта
Стобис 2000
Строителство на сгради, София
27 извършени проекта