Преди и след: ефективно оползотворяване на детската стая

Публикувано на 22/10/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 433 пъти
Преди и след: ефективно оползотворяване на детската стая

Организацията на детската стая не е лесна задача, особено когато децата са две и става дума за момиче и момче. Тук ще ви покажем как може да бъде трансформирано едно сравнително малко помещение от професионален интериорен дизайнер така, че всеки недостатък да се превърне в ефективно оползотворено кътче. Стаята добива по-ведър и просторен вид, а обитателите й остават повече от доволни.

Минуси на стаята преди ремонта

Минуси на стаята преди ремонта

Преди да настъпи трансформацията в стаята има два гардероба, които не се използват ефективно и големината им е ненужна. Похабява се и свободното пространство в специфичната ниша при прозореца, а насред помещението е поставен огромен скрин, който поради липса на бюджет в семейството, е прибран, след като е бил изхвърлен от предишния си собственик.

Стените са боядисани в убит цвят, който съвсем не приляга на детска стая, а леглата изглеждат някак насила настанени в това помещение, вместо да допълват интериора на детската стая и да внасят нотка закачливост и стил. Целта на ремонта е да се освежи помещението и да се направи по-приветливо и умно организирано, но без да се харчат много средства.

Вижте още: Най-впечатляващите стаи за момчета

Очарователни детайли след ремонта

Очарователни детайли след ремонта

Тъй като промените се правят за жилищните нужди на момче и момиче, за стените са избрани неутрални светли цветове. За свеж акцент е добавен и закачлив тапет, който описва различни светове за детското въображение. Леглата са боядисани в черно, което създава контраст в стаята, както и съчетанието на останалите аксесоари. С помощта на малко боя и плат на стария скрин е вдъхнат нов живот. Над него са подредени закачливи картинки, които придават колорит.

Създадено подходящо място за игра

Създадено подходящо място за игра

Необичайното архитектурно решение за създаване на малко празно пространство до прозореца е превърнато в мини-кът за четене и усамотяване. По този начин се използва пряката дневна светлина, идваща отвън, а поставената пейка за удобно настаняване и рафтове за книги на стената, създават истинско собствено кътче за отпускане. От едната страна е използвана специална боя с магнитни свойства и децата могат да творят собствени произведения. Ненужните два гардероба са заменени от един, малко по-голям, а освободеното пространство се използва по предназначение - за забавления и лудории на децата.

Ако са ви дошли идеи за преструктуриране на стаята и на вашите деца, потърсете професионална помощ. Интериорният дизайнер ще ви насочи как най-правилно да организирате пространството и ще се съобрази с вашия бюджет.

В MaistorPlus можете да пуснете безплатна заявка за ремонт и да сравните получените ценови оферти. Също така тук ще откриете мнения за работата на регистрираните специалисти. Предишните им клиенти оставят обратна връзка, за да е по-лесна процедурата по избор на фирма от останалите потребители на сайта.