Как да направим идеалната детска стая за момиче?

Публикувано на 10/03/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 10/03/2020 | Видяно 5 472 пъти

Със собствените си ръце можете да направите различни декоративни елементи за детската стая за вашето момиче. Основното правило е да комбинирате избраните декорации с общия дизайн, така че да съществува баланс и хармония. 

В статията ще намерите креативни идеи как да декорирате детска стая за момиче със собствените ръце. Изработването на различните елементи от родителите е завладяващо занимание. Така те ще изпитат удоволствие да създадат най-добри условия за живот на малката госпожица и просто ще покажете цялото си въображение и умение. В случай че имате нужда от професионално помощ може да се консултирате със специалистите по интериорен дизайн, регистрирани при нас. Те със сигурност ще подскажат за още интересни решения.


Универсални декоративни елементи

Много различни декоративни елементи се вписват перфектно в цялостния дизайн на детската стаята за момиче. Всичко обаче зависи от възрастта на детето. Например има голяма разлика, когато момичето е на 1,3, 5, 7, 12 или 17 години.

Но в случая даваме някои универсални интересни дизайнерски идеи, които са свързани с ръчно изработване на различни елементи:

  • Балдахин над леглото;
  • Фото тапети, които са съобразени с детската възраст;
  • Снимки, плакати и собствени рисунки в декоративни рамки;
  • Стилни пердета с декорации;
  • Красиви възглавници и декоративни кукли;
  • Саксии, вази и други малки предмети.

Споделените предложения лесно се реализират, но изискват свободно време, желание и необходимите материали.


Самостоятелно направен балдахин над леглото

Най-оригиналното решение за детска стая за момиче е... затаете дъх... направата на балдахин (тип купол) над леглото.

  • На тавана се монтират специални корнизи или направо обръч, на който се закача после ефирната материя. Опцията е идеална за момиче, което е на една година, две или три. Чак до 9…
  • Изберете подходяща ефирна материя, която пасва като цяло на цветовата схема в стаята. Необходимо е да е лека, въздушна, неалергична. Тя може да виси не само до пода, но и да бъде малко под матрака/ на около 12-20 сантиметра.
  • Помислете да сложите и допълнителни декоративни елементи като пискюли, фигурки и дори звънчета, за да получите успешен дизайн на леглото с балдахин.


Стикери и плакати по стените

Никак не е трудно да подготвите за детската стая на малката принцеса, плакати и стикери, изработени със собствени ръце. Със съвременните технически средства това се реализира много лесно.

  • Всяка картинка от интернет с подходяща резолюция може да бъде страхотен акцент на стената. Пеперуди, малки животни, цветя, приказни герои, красиви пейзажи…изборът е огромен.
  • Момичето на 12-17 години вече има любими актьори, анимационни герои, които заслужават да бъдат претворени не само като като плакати, но и като фотоколажи в красиви рамки. 


Снимки и собствени рисунки в рамка

И така, не забравяйте, че снимките и рисунките наистина дават много позитивно настроение в детската стая за момиче. Но тук тънкостта е в ръчно изработените и декорирани рамки.

  • Можете да трансформирате всяка обикновена рамка с пайети, конци, мидички, камъчета. Основното нещо е да проявите голямо въображение.
  • Със собствените си ръце и малко дигитални познания можете да направите и интересни колажи от снимки.
  • Добре е да се консултирате с дъщеря си какво иска и какво би й било интересно да има в стаята си. Все пак тя ще е главният герой там.

Вижте още: Малка детска стая: как да създадете пространство, което детето ви ще обожава?


Пердета с декорации тип "Направи си сам"

Детската стая за момиче е хубаво да е с пердета. Те й придават завършеност и приказна атмосфера. Можете да ги изработите със следните елементи:

  • фигурки на пеперуди, сърчица, водни кончете и др.,
  • мъниста, изкуствени перли, пайети, топчета и др.,
  • нарязан плат на нишки.

Дори и да купите готови пердета, то винаги е възможно ръчно да ги доразкрасите с ресни, нашивки и… каквото ви хрумне. Но важно е да бъдат в хармония с цялата стая на момичето.

Съвет: ползвайте много панделки, които перфектно допълват атмосферата в детската стая. Когато са красиво завързани, стават акцент в цялостния дизайн в стаята.


Възглавници, кукли, саксии - намерете баланса

И така, всеки родител може да изработи с много въображение възглавница, платнена кукла или да декорира саксия. За целта изработените декоративни предмети трябва да са в хармония със стаята.

  • Опитайте се да ушиете красиви възглавнички от бебешки дрешки. Както и от тях да направите платнена кукла.  
  • Озеленяването на стаята с подходящи растения се счита за чудесно решение. За целта ползвайте малки саксии и правоъгълни контейнери. После ги декорирайте – на помощ идват различни материали: спрей, камъчета, изкуствени перли…Накрая, засадете  растения, които сравнително лесно се отглеждат в стая.

Всяко момиче ще хареса такова помещение. И не забравяйте, че какъвто и дизайн да изберете за стаята за вашата малка или по-голяма госпожица, най-важно е тя да се чувства щастлива в нея. Можете да се обърнете към специалистите в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus. За целта направите безплатна заявка за проект. Ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта