Koледна декорация за детската стая

Публикувано на 26/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 13/12/2018 | Видяно 1 680 пъти

Коледа наближава, а с нея се засилва и празничното настроение у малки и големи! Време е да се замислите за поставяне на красива декорация, която да пренесе коледния дух в дома ви и да насити помещенията вкъщи с цвят, великолепие и уют. Когато дойде моментът да украсим детската стая обаче, е необходимо да вземем предвид ключови фактори като възрастта на детето например. В зависимост от нея, съществуват различни безопасни опции за коледен декор и днес ще ви представим някои от тях. Вижте ги, а след това запретнете ръкави и извикайте малчуганите на помощ! Ако пък имате нужда от едно рамо и с интериорния дизайн у дома - потърсете специалисти, които да сътворят чудеса с жилището ви!


Подходящото коледно дръвче

Коледното дръвче е ключов елемент от всеки добре украсен дом. Някои хора предпочитат да поставят само едно в дневната, а други осигуряват по едно за всяко помещение - било то малко или голямо. Що се отнася до детската стая обаче, е необходимо да подходите внимателно с избора на дръвче. Ако децата са прекалено малки, можете да осигурите алтернативна елха, направена от дърво или картон, с минимално количество декорация, изработена от безопасни материали. Ако обаче децата са вече достатъчно големи, украсяването на малко изкуствено дръвче е добре дошло в тяхната стая. Избягвайте живи иглолистни дръвчета, за да си спестите боклук от опадали иглички.

Виж още: Перфектните подаръци за здраво бебе и щастливи родители


Да прибавим ли светлини към декорацията в детската?

Коледните лампички са елементът, който озарява помещенията, изпълвайки ги със светлина и празнично настроение. Но те могат да бъдат и много опасни за малките деца. Освен че са свързани с контакт, те са дълги и с много елементи, което може да създаде различни предпоставки за възникване на опасност за децата. Ако малчуганите ви са прекалено мънички, под 5 годинки, пропуснете лампичките или ги подредете на високо място, далеч от малките ръчички. Ако детето ви е над 5г., то можете да наредите малки светещи орнаменти, като посочените на първата снимка. Свещите обаче отново дръжте далеч от децата. За децата над 10 години би трябвало да е безопасно да поставите светеща украса, където пожелаете - например по стената, около окачени рисунки или картини, дори да оформите алтернативно дръвче от гирлянд с лампички.


Безопасна декорация, която ще се хареса на малки и големи

Най-сигурният метод за безопасно внасяне на коледния дух в детската стая е посредством подходящи завивки и възглавнички. Нека бъдат цветни и празнични, с всякакви коледни орнаменти и окраски. Комбинирайте ги с подходящи завеси и ще имате завършен декор, без да се създава предпоставка за възникване на инциденти. Разбира се, ако детенцето е достатъчно пораснало, можете да прибавите към празничното легло и малко топки, звездички или декоративни подаръци, подредени на различни места из стаята. Сами преценете кое е подходящо, спрямо индивидуалното развитие на детето ви.

Още идеи за безопасна декорация на детската стая вижте тук.


Проекти "направи си сам"

Най-добрият начин да ангажирате децата си ползотворно в коледното декориране на дома е като им възложите "направи сам" проекти. Нижене на мъниста, изрязване на апликации, кръгчета от цветна хартия за гирлянди, елхички от картон. Позволете им да вложат въображението си и да се развихрят, за да създадат сами чудесни орнаменти за стаята си. Вижте идеи в секцията ни "Направи си сам" или на други места в интернет - изборът е огромен! А дойде ли моментът да декорирате, аранжирайте и обзавеждате дома си - потърсете доверени специалисти, на които да възложите тази задача. Ако имате свои хрумвания - опишете ги тук, а след това изпратете заявката за проект безплатно. В кратък срок ще получите оферти от специалисти, които ще можете да разгледате и да прецените коя отговаря на очакванията ви. След приключване, оставете оценка за свършената работа в платформата ни!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта