Модерни и перфектно организирани стаи за тийнейджъри

Публикувано на 01/07/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 14 390 пъти

Стикерите за стена са изключително актуален и лесен начин да разчупите еднообразния вид на тийнейджърската стая. На пазара се предлагат най-различни видове стикери, чийто нюанс можете да подберете така, че да създава интересна цветова комбинация в стаята. Друга идея е да сътворите уникална стена със снимки, картини и цитати, които да се превърнат в извор на вдъхновение за вашето пораснало дете. Огромна роля тук играе и осветлението, затова експериментирайте с цветни светлини и лампи в причудливи форми.


Заменете ярките мебели с такива в минималистичен дух

Порастването до голяма степен предвижда да оставим някои неща в миналото, така че в новата тийнейджърска стая няма да имате нужда от кош за играчки. Точно обратното. Правилото гласи тук мебелите да са с максимално опростен дизайн и изчистени линии. Това дава възможност за креативно доусъвършенстване на стаята с помощта на декорации, а за хармонично малко помещение можете да се спрете на модул с минималистичен стил.


Поставете отворени рафтове с оригинален дизайн

Поставянето на отворени рафтове в тийнейджърската стая е хитро решение, което ще ви даде необходимото пространство за подреждането на книги и сувенири. Подобни рафтове представляват и страхотен декоративен елемент, за който вашето дете може да подбере аксесоари по свой вкус. Добрата новина е, че днес стенните рафтове могат да се превъплътят в цветни кутийки, да бъдат разположени асиметрично или дори да бъдат създадени от стари дъски за скейтборд.

Виж още: Как да превърнете таванското помещение в уютна детска стая?


Мястото на бюрото е близо до прозореца

Създаването на креативно пространство за учене и писане на домашни е изключително важно за тийнейджърската стая. Добре е за целта да подберете функционално бюро, което да пасва на останалата част от обзавеждането и да разполага с достатъчно естествена светлина. Ако в помещението има секция или пък рафтове с книги, за по-удобен достъп ги поставете в близост до бюрото, като по този начин ще обособите своеобразно творческо кътче в стаята.


Освежете тийнейджърската стая за момиче с красив фототапет

Ако искате да превърнете старата детска в нова стая за вашата тийнейджърка, можете да подходите по два начина. Единият е да боядисате стаята изцяло, като подберете нюанси от типа на розово, лилаво, жълто или пък бежово. Другият вариант е да създадете по-артистично пространство, като боядисате стените в различни цветове или пък добавите интересен фототапет. Опитът сочи, че най-удачно е предварително да се спрете на определена цветова гама, както за самата стая, така и за обзавеждането й.

Виж още: Практични ученически бюра и вдъхновяващи интериорни решения


Създайте достатъчно място за съхранение на вещи

Изобилието от място за съхранение е жизненоважна необходимост за всяка млада дама, затова не се и опитвайте да се разминете само с един шкаф и няколко чекмеджета. За организацията на постоянно нарастващата колекция от дрехи и чанти на вашата тийнейджърка ще ви трябва просторен и практичен гардероб. И тъй като разполагането на толкова обемна мебел може да се окаже предизвикателство за по-малките помещения, препоръчваме да добавите и функционален скрин или пък тоалетка. За по-доброто му подреждане използвайте цветни кутии за съхранение.


Стоплете голямата тийнейджърска стая с подходящите елементи

Макар да олицетворява мечтата на всеки тийнейджър, голямата стая може да изглежда празна и студена без някои важни елементи от обзавеждането й. За да "стоплите" обстановката, препоръчваме да приложите някои малки трикове, като поставянето на мек килим и красиви завеси, а на леглото пък сложете няколко декоративни възглавнички и меко одеяло.


Комбинирайте светли и тъмни тонове в новата стая на вашия син

Време е да свалите тапетите на футболни игрища и планети, за да ги замените с по-успокояващи тонове. Макар да е най-често срещаният, синият цвят не е единственият възможен избор, затова помислете за кафяво, сиво или пък зелено. За да не стане помещението прекалено тъмно, комбинирайте по-светли и тъмни нюанси, така че да постигнете необходимия баланс. Същото важи и за обзавеждането, което трябва да създава макар и минимален контраст с останалата част от обстановката.


Тийнейджърската спалня има нужда от индивидуалност

За да се почувства тийнейджърът комфортно в новата си стая, позволете му да й придаде индивидуалност. Дори на вас да не ви допадат плакатите с рок групи или пък стържещият звук от електрическа китара, именно тези детайли ще направят помещението приятно за вашия син. Интериорният дизайн не е само практично обзавеждане, той е и начин да изразим себе си, затова е важно сами да избираме онези елементи, които превръщат универсалното пространство в лично кътче.

Виж още: Подредете детския дрешник по забавен и лесен начин


Модерни и перфектно организирани стаи за тийнейджъри

Между обзавеждането на детска и тийнейджърска стая има някои основни разлики: мястото никога не стига, а бюрото е вечно покрито с купчини вероятно неотворени учебници. Организацията на тази стая обаче все пак е възможна с правилно планиране и няколко хитри идеи, които да направят помещението по-приятно за неговия обитател. Разгледайте нашите предложения, изберете подходящото за вашия дом и потърсете квалифицирана помощ за реализацията му от опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus!


Насърчете развиването на таланти и хобита

Ще разпознаете наближаващото тийнейджърство не само по рязката смяна на настроения, но и по започването на най-различни хобита - от писането на разкази до създаването на 3D макети на автомобили. За да се развият тези начинания и да прераснат в евентуална професия, вашето дете ще има нужда от място, където да развива уменията си. Ако стаята на вашия син или дъщеря е с компактни размери, можете да пригодите таванското помещение в страхотно творческо пространство, като се погрижите за неговата топлоизолация и го освежите с малко боя. Не посрещайте предизвикателствата около ремонта на тийнейджърската стая сами, а ги оставете в ръцете на доказани специалисти, като заявите проект безплатно в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта