Подредете детския дрешник по забавен и лесен начин

Публикувано на 15/04/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 4 655 пъти

Присъствието на деца в един дом е гаранция за много радост и също толкова безредици. От всеки квадратен метър в детската стая дебне изненада. Я играчка, я чорапче ще застане на пътя на краката ви. Вероятно отдавна сте се отказали от стремежа си всичко там да е подредено като в аптека, и с право. Можете, обаче, да организирате детския дрешник по забавен и лесен начин. В тази статия ще ви покажем как да го направите, следвайки 10 практични идеи. А ако вие имате по-добри, ще се радваме да ги споделите в коментар под статията. При необходимост от допълнително вдъхновение, можете да го откриете с интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus.


Подредете според честотата на използване

1. Поставете закачалки.

Те ще бъдат необходими за връхните дрехи, които детето ви облича най-често през съответния сезон. Важно е закачалката да не е монтирана много високо, за да може нещата да са лесно достъпни. Оттук нататък задачата ви е да стимулирате у детето си изграждане на полезни навици. Вместо да хвърля якета и суитчъри където му падне, с лекота да ги закача. С времето ще се убеди, че така е далеч по-удобно. Бихте могли да направите закачалките под формата на игра за точност на "мятане".

2. Скрийте рядко използваните вещи.

Не че трябва да ги пазите в тайна, но ако има дрехи, които рядко се обличат или чисто и просто не им е сезонът, няма смисъл да стоят на първа линия. Спокойно могат да бъдат подредени в кутии на по-горните рафтове, които така или иначе не са удобни за ежедневно ползване.

3. Използвайте кутии и/или кошници.

Кутиите действително са незаменим помощник в справянето с безредието. Още по-хубавото е, че съществуват в най-различни размери, цветове и материали. Това дава възможност да се възползвате от тях, без значение дали сте ограничени пространствено от наличието на рафтове или не. Приятна алтернатива на кутиите са кошниците. Направите дрешника колоритен, така че да е приятен и свеж.

4. Осигурете лесен достъп.

Често обличаните дрехи, които няма как да висят на закачалка, е препоръчително също да бъдат лесто достъпни за детето. Това означава с лекота да бъдат забелязвани, да са на открито и видимо място. В противен случай може да се случи истински хаос в подредените вече кутии и кошници, докато детето тършува из тях за любимото си гащеризонче.

Вижте още: 5 трика за обзавеждане на споделена детска стая


Още предимства на закачалките и кутиите

5. Закачалките и малките.

За част от предимствата на закачалките вече споменахме. Има дрехи, които трябва да бъдат съхранявани по този начин, но в момента не са често обличани. Когато са много, какво да правите с тях? Закачате ги, но на по-високо ниво. Малките не могат да ги достигнат и съответно да ги разхвърлят.

6. Място за играчките.

В по-ниската част от дрешника на детето може да се постави кутия или кошница без капак, където да се приберат играчките. Така те винаги ще бъдат под ръка, а и детето ще придобие навика да ги подрежда и прибира по местата.

7. Единични закачалки.

В случаите, когато няма много дрехи за закачане, е излишно да се отделя цял сектор за тази цел. Вместо това, монтирайте единични закачалки на вратите на дрешника или използайте дръжките му. Ако поставяте сезонни екипчета и тоалети, така дори може да стимулирате детето само да прави избор какво да облече.

Вижте още: 10 детски стаи с цветни килими


Нека да е лесно!

8. Улеснете задачата с прането.

За да не събирате мръсни дрехи от пода, когато трябва да заредите пералнята, можете да използвате малък контейнер, където да ги събирате. Най-удобно е той да е на пода и да е на колелца. Така, при необходимост, лесно ще го придвижвате. Отново измислете интересна форма и направете тази дейност забавна и приятна за детето. Може да е под формата на кош или да издава одобрителен звук при уцелване с мръсна дреха, да присветва или каквото ми хрумне още.

9. Използвайте етикети.

По-добре е да бъдат с картинки, които подсказват какво съдържание крият. Дори и детето ви вече да се научило да чете, този вариант ще е много по-забавен за него. Самите кутии или шкафчета биха могли да са дори във формата на съдържанието си вътре, с което ще направите прибирането на дрехите в истинска игра.

10. Доверете се на въображението си.

Винаги може да приложите още по-добри идеи от изброените дотук, ако имате такива. Всичко е въпрос на правилно сътрудничество с вашето въображение, както и познаване на привичките и начините на игра на детето ви. Важното е крайният резултат да е достатъчно удовлетворяващ за всички страни и да има реални резултати.

При нужда от допълнителен съвет по обзавеждането или ако сте планирали ремонт на детската стая, смело разчитайте на специалистите в MaistorPlus. След като заявите проект безплатно, ще можете да сравните изпратените ви оферти, да разгледате отзиви на предишни потребители и да направите най-добрия за вас избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта