Как да подредим масата за гости на открито

Публикувано на 12/08/2021 от Теди Демирева | Последна редакция на 13/08/2021 | Видяно 1 054 пъти

Приятели, бира, футбол, барбекю на открито – ето какво наричаме ние хубаво лято! Но как да подредим масата за гости, така че да бъде едновременно красива и удобна? Ето няколко идеи, които можете да използвате, когато посрещате приятели в двора. За превръщането му в по-гостоприемно и приветливо кътче пък, подберете практични и удобни мебели, с които да впечатлите своите гости. За изпълнението на тази нелека задача потърсете съдействие от доказаните майстори за дърводелски услуги, регистрирани в нашата платформа! 


Близо до кухнята

Сложете масата възможно най-близо до кухнята, лятната кухня или барбекюто, което използвате. Така няма да изгубите твърде много време и енергия в пренасяне на храна и съдове - по този начин ще ви остане много повече време за разговори и забавления с приятели.

Може да използвате помощна масичка, на която да стоят напитките, салатите и ястията, за да не се трупат по основната маса.


Осветлението

Осветлението е важно – ще направи вечерята вълшебна, а без него ще се наложи всичко да приключи твърде рано. Ако не разполагате с осветление на двора, можете да използвате соларни лампи или лампи на батерии. Не забравяйте и за романтиката на свещите, която е абсолютно незаменима. Използвайте големи свещи и фенери за употреба на открито.

И не забравяйте, че светлината ще привлече насекоми, така че е добре да използвате лампи или уреди срещу комари и мухи.


Как да подредим масата за гости красиво

Да подредим масата за гости на открито със съдове и прибори за еднократна употреба е доста изкушаващо, но все пак препоръчваме да не го правите. Истинските чинии, чаши и вилици ще придадат на събирането ви повече домашен уют и топлина, а гостите ви ще се чувстват желани и добре посрещнати.

Не забравяйте да направите трапезата красива – добавете хубава покривка или подложки, цветя и текстилни салфетки, за да изпитат вашите приятели удоволствието, че сте заедно. Подредете предварително чаши и прибори за всеки, за да създадете усещане за гостоприемство. 


Как да поднесем ястията

Класическият начин за домакинстване е да сервирате отделни порции за всеки гост. Това обаче означава да прекарате твърде много време в разнасяне на чинии. За по-непринудена обстановка, препоръчваме да сервирате ястията в отделни блюда, като разположите приборите в средата на масата, а пред гостите поставите празни чинии. Добре е да подредите съдовете така, че всеки лесно да достигне до всяко ястие. Ако имате въртяща се поставка за маса - още по-добре! Така приятелите ви ще могат сами да вземат каквото и колкото пожелаят, и ще прекарате повече време в разговори и забавления заедно.

Запретнете ръкави и превърнете двора в едно приказно кътче за вас и вашите близки! За изработката на устойчиви и красиви мебели, които да поставите на открито, пък се доверете на препоръчаните майстори за дърводелски услуги в нашата платформа! Направете безплатна заявка още сега и сравнете оферти напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта