Високотехнологични градински изобретения, които ще ви изумят

Публикувано на 11/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 6 824 пъти

Умните пластмасови саксии са вдъхновени от технология, използвана в НАСА. Те могат да отглеждат най-различни растения, сред които ягоди, чушки, домати и босилек, доставяйки им необходимите кислород, вода и хранителни вещества. Единственото, което трябва да направите, е да настроите саксията спрямо растението, което ще засадите, и да зареждате резервоара ѝ веднъж в месеца.


Електронни сови се борят срещу вредителите

Електронните сови осъвременяват многовековната функция на старото и грозно плашило. Те работят на батерии, а сензорите им, засичащи градински вредители, са изключително чувствителни. Симпатичните уреди дори могат да въртят главата си и да подсвиркват, за да изплашат живите си себеподобни.


Мобилна връзка с вашите растения в градината

Макар да звучи абсурдно, растенията вече могат да общуват със своите собственици. Специално устройство, което се грижи за влажността на почвата, изпраща кратко съобщение на мобилния телефон, казвайки, че е време за поливане. Когато човек изпълни "поръчката", растението изпраща благодарствено съобщение.

Вижте още: Пътеките в двора


Високотехнологични градински изобретения, които ще ви изумят

Поддържането на красива и здрава градина изисква както много труд, така и завидни познания в областта на озеленяването. За щастие, модерните технологии могат да се притекат на помощ на всеки амбициозен градинар, който иска да поддържа по перфектен начин пространството около къщата или вилата си, а дори и на балкона. Разгледайте най-технологичните градински изобретения, създавани някога, а ако имате нужда от помощ или повече информация, не се колебайте да се свържете с професионалистите в тази област.


Умен сензор за градина, захранван от слънцето

Соларната система "Един" се захранва от сензори за слънчева енергия, които следят нивата на светлина, влага и хранителни вещества. Включеният софтуер съдържа база данни, пълна с хиляди сортове растения и почвени условия, така че само е необходимо да настроите устройството спрямо вашата градина.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя


Грижовен сензор за градина с интернет връзка

Поредната хитра джаджа, която с професионална прецизност се грижи за вашата градина. Един сензор може да се използва за няколко растения, стига да го програмирате преди това. Той ще мига всеки път, когато температурата на въздуха е твърде висока или почвата твърде суха.

Ако и вие искате да превърнете площта около къщата в райско зелено кътче, не се колебайте да се свържете с професионалните градинари, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, за да сравните офертите и препоръките от предишни клиенти.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта