Високотехнологични градински изобретения, които ще ви изумят

Публикувано на 11/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 6 668 пъти

Електронните сови осъвременяват многовековната функция на старото и грозно плашило. Те работят на батерии, а сензорите им, засичащи градински вредители, са изключително чувствителни. Симпатичните уреди дори могат да въртят главата си и да подсвиркват, за да изплашат живите си себеподобни.


Гениални саксии отглеждат сами зеленчуци и подправки

Умните пластмасови саксии са вдъхновени от технология, използвана в НАСА. Те могат да отглеждат най-различни растения, сред които ягоди, чушки, домати и босилек, доставяйки им необходимите кислород, вода и хранителни вещества. Единственото, което трябва да направите, е да настроите саксията спрямо растението, което ще засадите, и да зареждате резервоара ѝ веднъж в месеца.


Високотехнологични градински изобретения, които ще ви изумят

Поддържането на красива и здрава градина изисква както много труд, така и завидни познания в областта на озеленяването. За щастие, модерните технологии могат да се притекат на помощ на всеки амбициозен градинар, който иска да поддържа по перфектен начин пространството около къщата или вилата си, а дори и на балкона. Разгледайте най-технологичните градински изобретения, създавани някога, а ако имате нужда от помощ или повече информация, не се колебайте да се свържете с професионалистите в тази област.


Умен сензор за градина, захранван от слънцето

Соларната система "Един" се захранва от сензори за слънчева енергия, които следят нивата на светлина, влага и хранителни вещества. Включеният софтуер съдържа база данни, пълна с хиляди сортове растения и почвени условия, така че само е необходимо да настроите устройството спрямо вашата градина.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя


Мобилна връзка с вашите растения в градината

Макар да звучи абсурдно, растенията вече могат да общуват със своите собственици. Специално устройство, което се грижи за влажността на почвата, изпраща кратко съобщение на мобилния телефон, казвайки, че е време за поливане. Когато човек изпълни "поръчката", растението изпраща благодарствено съобщение.

Вижте още: Пътеките в двора


Грижовен сензор за градина с интернет връзка

Поредната хитра джаджа, която с професионална прецизност се грижи за вашата градина. Един сензор може да се използва за няколко растения, стига да го програмирате преди това. Той ще мига всеки път, когато температурата на въздуха е твърде висока или почвата твърде суха.

Ако и вие искате да превърнете площта около къщата в райско зелено кътче, не се колебайте да се свържете с професионалните градинари, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, за да сравните офертите и препоръките от предишни клиенти.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
94 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
52 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
94 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта