Пет големи идеи за малкa градинa

Публикувано на 16/08/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 8 644 пъти

Разгръщането на елементи във вертикален ред е добре познат трик, който се използва при организацията на малки пространства. Този метод ще се притече на помощ и в градината ви. Ако разположите декоративни дръвчета до оградата си, ще създадете усещане за по-големи мащаби. В допълнение рaстенията във височина ще придадат завършеност и цялост на градината ви.

Вижте още: Терасиране на двора при стръмен терен


Оформете различни секции

Най-доброто решение за малките пространства в градината е да разположите растенията си в различни секции, като започнете от самата ограда. Ландшафтен дизайнер може да ви посъветва по какви признаци да групирате цветята. Ако планирате правилно разпределението им, резултатът ще бъде изключително ефектен, а организацията ще придаде пространство на малката ви градина.


Пет големи идеи за малкa градинa

Ако разполагате с малко и ограничено място, където да развихрите градинарските си умения, не се отчайвайте. Консултация с ландшафтен дизайнер би могла да направи чудеса, дори ако разполагате едва с няколко квадрата. Представяме ви няколко идеи, които ще ви помогнат да превърнете дори най-миниатюрното кътче в градински оазис.


Използвайте силата на водата в малката градина

За всички е ясно, че водата е първи помощник в градината. Това важи с пълна сила и когато става въпрос за подредбата на ограничени пространства. С колкото и малко място да разполагате, най-добре отделете кътче за малък фонтан или водопад. Растенията ви ще се отразят във водната повърхност и това ще създаде усещане за по-голямо пространство. В допълнение водата ще е елегантен щрих, който ще придаде естествен вид на вашата градина.

Вижте още: Пътеките в двора


Заложете на растения с ярки цветове

Най-сигурният начин да отвлечете вниманието на гостите от скромните размери на градината си е да заложите на ярките цветове. Подберете правилно съчетанието на растенията и ефектът ще бъде впечатляващ. Ярките тонове влияят силно върху възприятията на мозъка. По този начин красивите ви растения не само ще са комплимент за градинарските ви умения, но и ще прикрият факта, че разполагате с ограничено място.


Нестандартни мебели и декорации

На практика най-лесният начин да отвлечете вниманието от градината си е като я допълните с ефектни мебели. Нестандартното обзавеждане ще бъде първото нещо, което гостите ви ще забележат. Идеалният вариант обаче би бил, ако успеете да съчетаете в хармония растенията и градинските мебели. Те ще придадат завършеност на градината. Не забравяйте - освен ефектни, те трябва да са и удобни, защото именно настанени на тях ще се наслаждавате на постигнатите резултати.

Градината, дори и малка, може да бъде вашият оазис, в който да забравите за грижите си. За целта обаче е нужна доста работа. Ако нямате възможност да се посветите на изграждането и поддържането на своята градина, най-добре е да потърсите консултация с ландшафтен дизайнер и да заявите проект за озеленяване. Ще получите възможността да сравните няколко оферти, отправени специално към вас и вашите идеи. Разгледайте бизнес сайтовете на професионалистите и се запознайте с техния профил, предишни проекти, оставената обратна връзка за тях от клиенти, които вече са ползвали услугите им. Направете своя информаиран избор и оформете една прекрасна градина.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта