Нестандартни мебели и декорации

Последна редакция на 03/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 1 304 пъти

На практика най-лесният начин да отвлечете вниманието от градината си е като я допълните с ефектни мебели. Нестандартното обзавеждане ще бъде първото нещо, което гостите ви ще забележат. Идеалният вариант обаче би бил, ако успеете да съчетаете в хармония растенията и градинските мебели. Те ще придадат завършеност на градината. Не забравяйте - освен ефектни, те трябва да са и удобни, защото именно настанени на тях ще се наслаждавате на постигнатите резултати.

Градината, дори и малка, може да бъде вашият оазис, в който да забравите за грижите си. За целта обаче е нужна доста работа. Ако нямате възможност да се посветите на изграждането и поддържането на своята градина, най-добре е да потърсите консултация с ландшафтен дизайнер и да заявите проект за озеленяване. Ще получите възможността да сравните няколко оферти, отправени специално към вас и вашите идеи. Разгледайте бизнес сайтовете на професионалистите и се запознайте с техния профил, предишни проекти, оставената обратна връзка за тях от клиенти, които вече са ползвали услугите им. Направете своя информаиран избор и оформете една прекрасна градина.

Свързано:

Идеи за градина Пет големи идеи за малкa градинa

Въпреки че стане ли дума за градина, повечето хора по-скоро си мечтаят тя да е голяма, не бива да пренебрегваме предимствата, които може да ни даде една малка градина. Всъщност, започне ли се с оформлението ѝ, може да се окаже, че площта ѝ е достатъчна за да побере даже интересни градински мебели. Да погледнем сега снимката, показана тук, на която се вижда малка градина, която веднага впечатлява с уюта, постигнат в нея. Съвсем близо до нас се вижда малка част от платформа, направена от кафяви дървени дъски. Пред нея следват няколко квадратни бели плочки, а за да стигне човек до тях, трябва предварително да се е изкачил по бели стъпала, които се виждат отдясно. След белите плочки, отпред забелязваме малък кът, оформен с друга дървена платформа, където има ъглова градинска пейка от естествено дърво, с боядисана в бяло бетонна основа. Вдясно от пейката има черна саксия със зелено цвете. По периферията на дървения под забелязваме още от белите плочки, а стъпалото, водещо до кътчето с градинската пейка е с вградено осветление. Зад ъгловата градинска пейка може да се види стена от дребни тухли, която по принцип е бяла, но тук е придобила жълт оттенък заради такова осветление. Над стената има дървен прапет от хоризонтални тесни летви. Покрай стената отляво и тази отсреща, са изградени цветни лехи, оградени с ниски бели стени, в които са посадени палми и други зелени растения.