Външни душове – лятна свежест в двора

Публикувано на 25/08/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 25/08/2017 | Видяно 8 007 пъти

Удобната обстановка в двора се създава чрез внесените грижи, интересното оформление и добрите организационни решения. Пространството се превръща в любимото кътче през топлите месеци заради комфорта, свежестта и хармонията, които може да създадем. Не се чудете как да вмъкнете тези характеристики в наличното пространство, а заложете на смелите и нестандартни решения. Едно приятно допълнение към дома ви би бил външният душ. Той крие собствено очарование и лятно настроение, ще влиза всекидневно в употреба. Външните душове са подходящи за дворни пространства, в които има кладенец или друг достъпен водоизточник. Затова развихрете въображението си, откраднете някоя оригинална идея, която може да се интегрира спрямо вашето разполагаемо място, и променете облика на двора. За качествено изпълнение на всяка щура мисъл се доверете на доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Истинска романтика

Освен че ще освежи дворното ви пространство, външният душ ще създаде и една романтична атмосфера, а тя, както знаем, никога не е излишна. Мистичното докосване ще бъде създадено от лекия полъх на времето, малките добавени детайли и свежестта на растенията. Ако решите да изградите подобен проект и към вашето жилище, би било удачно да се спрете на дървени панели на пода и стените.

Специалистите от Бали разкриват четирите елемента, с които се създава невероятна обстановка за перфектния външен душ:

  • облицовка с бамбукови стени;
  • необичайно овално огледало;
  • лакиране на дървения под;
  • отворен покрив.

Съветваме ви да добавите каменисти пътеки, мебели от тръстика и дървени фрагменти. Пренесете екзотичността в двора си с няколко лесни и бързи стъпки.


Вана в двора? Защо не!

Свикнали сме мокрото помещение да бъде комфортно, уютно и затворено. Днес разчупваме стереотипите и излизаме от познатата зона чрез няколко смели предложения. Ако разполагате с висока ограда, която да скрие външните погледи, то значи е време за експериментиране. Обособете любимото място и разположете ваната именно там. Първоначално това изглежда нестандартно, но след като добавите изобилие от растения, дървени поставки за принадлежности и различни елементи всичко ще добие една завършена визия. Представете си разхлаждането и релаксацията в горещия летен следобед след тежък ден. Обстановката ще ви пренесе в далечни гори, а прохладната свежест ще ви донесе спокойствие и хармония.


Вземете душ между дърветата

Ако не разполагате с водоизточник, различен от този на постройката, имате възможност да свържете водопроводната инсталация с тази на къщата. За целта ще е нужно да разположите душа в близост до жилището, а по възможност и допряно до него. Обособете го чрез дървени стени, които грабват вниманието чрез красивите детайли. За по-голям функционален интерес заложете на цялостна конструкция, започваща от стената и завършваща на пода. Отделните елементи също крият собствено очарование, което може да бъде придадено чрез решетки, държащи рози, бръшляни и папрати. Поставете големи каменни плочи на пода, за да може почистването да бъде последната ви грижа.


Камъни, хармония и свежест

Един от най-подходящите материали, който да използвате при направата на външно мокро помещение, е камъкът. Това се дължи на неговата здравина, издържливост и красивия вид, които придава. Основната стена, на която ще бъде окачен душът, може да бъде каменна. Тя задържа свежестта на околната среда и придава тропическо настроение. При наличие на същия материал в интериора, специалистите обикновено съветват той да бъде комбиниран с цветна плоча или друг ярък елемент. Днес обаче ще загърбим това правило, тъй като сам по себе си камъкът в изграждането на външен душ е достатъчно колоритен. Оказва се, че е нужно много малко за едно по-хармонично усещане, чрез което да се получи естествен преход от натуралните материали в интериора към природния екстериор.


Обикновеният двор приема изцяло нов екзотичен облик

Създайте естествен оазис в двора си! Необходимо е само да засадите растения из целия двор. Засипете земята с камъчета, а дърветата обособете с концентрирани тухлени кръгове. За красивата визия на външния душ не се изискват много елементи или подходящи стилове. Може да съчетаете наличното с всичко, което искате. Все пак трябва да обърнете внимание на формата и материала, от които е изработена самата къща. Преди да се захванете с подобно задача, винаги е хубаво да се консултирате със специалист, който да ви даде насоки относно изграждане и функционалност. Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и сравнете офертите на различни изпълнители, както и мненията от предишни им клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта