7 мистериозни структури от най-малките архитекти в света

Публикувано на 18/02/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 4 752 пъти

Гъсениците на някои видове молци са способни да изграждат съвършени за нуждите си малки дървени колибки, които обитават върху клоните на някое дърво. Не знаем колко време отнема завършването на строежа, но е видно, че са вложени много внимание и усилия. А устойчивостта на конструкцията изумява дори и най-опитния инженер, който с удоволствие би преминал през още няколко лекции, преподавани от тези малки създания.

Вижте още: Ще строите дом? Направете го модерен!


7 мистериозни структури от най-малките архитекти в света

Изграждането на впечатляващи и атрактивни структури е изкуство, което е трудно за овладяване и поставя ред предизвикателства за практическото им прилагане. Когато обаче архитектурните творби не са дело на човешка ръка, резултатите могат да бъдат наистина изумителни и вдъхновяващи.

Представяме ви седем от най-необичайните и съвършени "постройки", създадени от различни малки животинки. Не е за вярване какви строителни умения притежават създания, които по принцип дори не бихме забелязали в околната среда. Убедени сме, че ще се възхитите от тези примери, заснети от професионалната камера на фотограф от Сингапур - Ники Бей. А ако решите, че желаете да осъществите някоя от предложените идеи, свържете се с кадърни архитекти за вашия проект.


Цяла крепост, увиснала над пропастта

Някои от дървените структури представляват цилиндрични образувания, които са почти вертикално разположени и се крепят като по магия за клонче или листо. За всеки един от нас изглежда напълно неестествено, но пък оригиналността е водеща в това "архитектурно творение".


Изумителна предпазна клетка

Гъсениците на някои молци се освобождават от дългите си косми, преди да се превърнат в какавиди, и изграждат съвършени предпазни конструкции, в които се настаняват, за да завършат естествения биологичен процес.


Замък от коприна

Този тайнствен копринен проект очевидно е дело на съвсем малки животинки, способни да отделят подходяща строителна субстанция. Изграденото от тях и досега изумява учените по целия свят, а самата къща от коприна може да се види единствено в Перу.


Палатка насред джунглата

Някои насекоми могат да използват всякакви подръчни строителни материали, за да си направят удобна палаткообразна къщурка. В нея те се крият от жаркото слънце, както и от различни вражески настроени създания.


Артистичен подход

Някои от тези палатки за джунглата не се получават съвсем симетрични, но пък определено имат свой собствен стил и неподправена оригиналност.

Вижте още: Уникалните сгради, които впечатлиха света през 2015 г.


Непреодолима барикада

Ето едно интересно решение за осигуряване на безопасността на дома. Просто го заграждате със стена от миниатюрни изпражнения и вече никой няма да иска да наруши личното ви пространство.

Сами се убедихте каква невероятна креативност могат да проявяват малките ни приятели в природата, когато изграждат жилищата си. Ако тези причудливи къщички са успели да ви вдъхновят за промени и във вашия дом, можете да откриете подходящия за целта майстор при нас.

Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и сравнете офертите, които ще получите от регистрираните в сайта ни професионалисти. Така организирането на поредния ремонт у дома ще се улесни неимоверно, а резултатите и сроковете за изпълнение ще са добре планирани и предвидими.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта