Декоративни плочки за двор - красиви решения, за които съседът ще ви завиди

Публикувано на 09/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 10 494 пъти

Декоративните плочки за двор придават неповторима атмосфера на градината и изразяват вашата креативност. В тази статия ви предлагаме няколко решения за организация на външната част от имота ви по такъв начин, че всеки, който я види, би се вдъхновил за промени и в собствения си двор. На каквото и решение да се спрете, уверете се, че сте намерили най-правилния специалист, който да осъществи идеята ви, за да не се налага преправяне или цялостна промяна на замисления ефект.


Градини с източни мотиви

Тези плочки за двор са подходящи за често огрявани от слънцето места, за да изпъкват цветовете им и да освежават градината ви. Направени са от глина или порцеланово-керамична смес, боядисани са с богати шарки и са изпечени в пещ на висока температура. Към тях трябва да се отнасяте внимателно, за да не нарушите горната им повърхност. Това означава внимателно почистване на снега през зимата и избягване на употребата на тежки инструменти с рязък замах.

Вижте още: Преди и след: 12 оригинални идеи за обновяване на градината


Шарени акценти в градината

Ако в двора си имате зидано корито на чешма или циментови сандъчета за цветя, непременно ги облепете с шарени декоративни плочки за двор. Дори и да не правите кой знае какви други подобрения, градината ще се промени неузнаваемо. Съчетани с дворна настилка в неутрален цвят, тези цветни петънца ще ви носят радост и вдъхновение.


Украсете стълбите

Стълбището към входната врата, към горния етаж, към мазето - навсякъде можете да поставите декоративни плочки от външната предна страна, така че при изкачване да се радвате на пъстри цветове. Избягвайте поставянето върху основата за стъпване, тъй като повърхността на този тип плочки обикновено е по-неустойчива и хлъзгава.


Външна камина за всяка градина

Външната камина е страхотен аксесоар към вашата градина. Декорирайки я в избран от вас стил, ще подсилите усещането за уют, когато палите огън и отдъхвате на двора с чаша в ръка и приятна компания. Тъй като площта за облепване с плочки тук е сравнително малка, най-често препоръчваният вариант е оформянето на някакъв вид мозайка от малки цветни парченца или миниатюрни плочки с екзотични мотиви.

Вижте още: Красиви цветя, които са приятели със сянката


На ваканция в двора или на балкона

Плочките в средиземноморски стил ще направят градината или балкона ви истински пристан за изморената душа. Всеки път, когато пиете кафето си на въздух, ще имате усещането, че сте на почивка в лятна дестинация. Тези декоративни плочки отблъскват слънчевата топлина и могат да бъдат поставени локално, на малък периметър, например върху мястото, където стои градинската ви маса, а и по продължение на стената. Възможностите са много, изборът е ваш. Плочките за двор могат да бъдат използвани на различни места, не само в градината, затова не се притеснявайте да експериментирате и да намерите най-чаровното място за тях във вашия дом.

Ако вече сте решили как искате да оформите градината си с плочки за двор, пуснете безплатна заявка за своя проект в MaistorPlus и сравнете цените на получените оферти от регистрираните при нас специалисти. Освен че можете да се свържете и с озеленители, които да ви помогнат да се сдобиете с красиво поддържани цветя и декоративни храсти, ще имате възможност и да се погрижите за настилката и декорацията в двора ви. Със сигурност ще намерите фирмата, която ще преобрази градината ви и ще я превърне в желано кътче за отмора.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта