Намери изпълнители за Циклене на паркет - България

Освежаването на пода у дома става лесно чрез циклене и полиране на стария дървен паркет. Това ще придаде нов приветлив вид на цялото ви жилище без да променяте нищо в интериора! В MaistorPlus можете без усилия да намерите подходящ майстор за шлайфане и полиране на паркета. Как? Пуснете заявка, сравнете офертите на различни специалисти, вижте тяхната репутация и отзиви от клиенти, и вземете подходящото решение за вашия дом! Направете заявка за циклене на паркет!

 1. Какво представлява цикленето на паркет и с какво ще ни бъде полезно? Според специалисти дървеният паркет трябва да се шлифова на всеки няколко години, за да се подобри неговото състояние и вид. Защо обаче това е така?
  • Цикленето на паркета или дюшемето представлява отстраняване на лака и много тънък горен слой дървесина, което означава премахване на всички неравности и замърсявания.
  • Шлайфането и лакирането на паркета го предпазват от сериозни петна и поява на различни бактерии, които не са добре дошли у дома.
  • Важно е да знаем, че преди ремонта на паркета, като поставяне, пренареждане, шлайфане, фугиране, полиране и лакиране, помещението трябва да бъде напълно празно.
  • Малките неравности, които се получават при циклене на паркета с валова машина, могат лесно да се отсранят чрез шлифоване с дискова машина.
 2. Как да изберем най-подходящата оферта за освежаване на паркета?
  • Цената е основен фактор за избора на специалист, но тя не бива да отнема от качеството на услугата. Цикленето и лакирането на дървен паркет ще ви струва между 8 и 16 лв/ кв.м., за редене и пренареждане подгответе около 15 лв/кв. м., а за фугиране – около 5 лева.
  • Повечето изпълнители предлагат гаранция за своята работа, като тя обикновено е около 1-2 години.
  • Имайте предвид, че някои фирми и майстори предлагат и отстъпки за освежаване на по-големи помещения.
  • Препоръчваме да възложите проекта на изпълнител, който предлага т. нар. безпрахово циклене. Тъй като труднодостъпните места се шлайфат ръчно, прахта е неизбежна, но този метод предполага свеждането й до минимум.
 3. Какво включва услугата циклене на паркет и какви въпроси още да зададем?
  • Услугата обикновено включва циклене, шлайфане и двукратно (или трикратно) лакиране на дървения паркет или дюшеме. - Попитайте вашия майстор за машините, които използва, тъй като валовите машини могат да оставят бразди, докато дисковите са по-прецизни, но пък оскъпяват услугата.
  • Поискайте информация за поддръжката, която изисква паркета или дюшемето, след приключване на неговия ремонт. В повечето случай именно поддръжката е ключът към запазването на добрия му външен вид за по-дълго.
  • При монтаж на ламиниран или редене/пренареждане на естествен паркет много важен е правилният метод на работа за нуждите на помещението.
  • Накрая попитайте изпълнителя за времето, което ще отнеме на лакът да изсъхне. Препоръчваме поставянето на двукомпонентен лак, с който помещението ще е готово до 5-6 часа, а освен това осигурява и UV защита на вашия паркет.

 

От предпочетения от вас специалист до голяма степен зависи успехът на целия проект. С помощта на MaistorPlus обаче няма опасност да сгрешите, защото само тук можете да разгледате оферти на фирми и майстори, както и да видите техните профили и оценки за работата им. За да освежите подовата настилка у дома, в MaistorPlus ще намерите разнообразие от оферти и отзиви от клиенти, които да ви ръководят при избора на специалист. Просто заявете проект напълно безплатно и направете първата стъпка към новия вид на дома си! Заявете проект за циклене на паркет!

Лесното циклене на паркет става като заявиш проект!

Заяви проект

Майстори и фирми за паркет. Локация: България

 • "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД - Ръководител на бригада , член от 06 Jul 2012

  100% репутация

  Stroi-Perfekt е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБОТА и за нас ще е удоволствие да Ви помогнем!

  Циклене на паркет София
 • Ivanov - Ръководител на бригада , член от 14 Nov 2014

  100% репутация

  Здравейте!

  Добре дошли в страницата на нашата строителна бригада! Радваме се, че проявихте интерес към услугите, които предлагаме. Ето и кратка информация за тях:

  Ние сме екип от специалисти с разнообразни професионални умения. Нашата специалност са цялостните или частични ремонти на апартаменти и къщи. Гарантираме индивидуален подход към всеки клиент.

  Циклене на паркет София
 • Колю Колев - Ръководител на бригада , член от 02 Jul 2014

  100% репутация

  Работя като строител от 99 година. Ремонтирал съм Peep Show Варна, няколко заведения в хотел Черно море от основи съм построил 2 къщи в Орешак, построил съм груб строеж, кооперацията на Мануш Войвода 11. Изцяло вътрешен рамонт на кооперацията на Бенковска 69 и още куп апартаменти във Варна и околности.

  Циклене на паркет Варна
 • Иво - вътр.ремонти - Майстор на свободна практика , член от 09 Feb 2014

  100% репутация

  Притежавам необходимия опит, техника и квалификация за организиране и извършване на качествени вътрешни ремонти на територията на гр.София и околността.

  Циклене на паркет София
 • Петров - Ръководител на бригада , член от 25 Jun 2014

  100% репутация

  Здравейте и добре дошли на нашата страница !

  Ние сме екип от специалисти, с богат набор от професионални умения, специализирани в извършването на основни и частични строително - ремонтни дейности на апартаменти, къщи, вили, офиси, магазини и др. сгради. 

   

  Циклене на паркет София
 • MSG Project - Ръководител на бригада , член от 24 Jun 2012

  100% репутация

  MSG Project осигурява високо качество в рамките на предварително определените срок, бюджет и изисквания, като същевременно постига максимално удовлетворяване на нуждите и на най-взискателните клиенти.

  Циклене на паркет София
 • RONKOR - Специализирана фирма , член от 19 Feb 2015

  100% репутация

  Имаме над 18-годшен опит във вътрешните ремонти и изграждане на постройки 4-та и 5-та категория, за което притежаваме необходимия лиценз от Камарата на строителите в България. 

  Достъпните ни цени, високото качество, заедно с бързината и коректността правят от клиентите наши дългогодишни партньори и нерядко приятели.

  Циклене на паркет София
 • As-Stroi - Майстор на свободна практика , член от 04 Jul 2014

  100% репутация

  Ние сме на пазара повече от 10 години. Предметът на дейност на нашата фирма е строителство и ремонт на покриви, извършване на вътрешни ремонти на строителни обекти. В нашата дейност са включени и извършването на интериорни ремонти и довършителни дейности за вашия дом или офис.

  Циклене на паркет Пловдив
 • Аква Сървис - Специализирана фирма , член от 19 Jul 2014

  100% репутация

  Ние от "Аква Сървис" сме специализирани във вътрешните интериорни ремонти на жилища. Основно работим на частни клиенти във къщи или жилищни сгради. Стремим се клиентите ни да получават винаги качествени услуги и коректно отношение. Имаме фиксирани крайни цени, срокове и гаранция, обвързани с договор. Наше задължение е поддържането на чистота и ред на обекта съгласно ЗУЕС.

  Циклене на паркет София
 • Грънчев - Специализирана фирма , член от 24 Dec 2014

  100% репутация

  Ние ви предлагаме-изграждане и ремонт на всички видове дървени конструкции и покриви,гипс картон,шпакловка,обръщане на прозорци,боядисване,фаянс и теракот,хидроизолация на панелни блокове,ВиК и Ел. услуги.

  Циклене на паркет Бургас