Намери изпълнители за Циклене на паркет - България

Освежаването на пода у дома става лесно чрез циклене и полиране на стария дървен паркет. Това ще придаде нов приветлив вид на цялото ви жилище без да променяте нищо в интериора! В MaistorPlus можете без усилия да намерите подходящ майстор за шлайфане и полиране на паркета. Как? Пуснете заявка, сравнете офертите на различни специалисти, вижте тяхната репутация и отзиви от клиенти, и вземете подходящото решение за вашия дом! Направете заявка за циклене на паркет!

 1. Какво представлява цикленето на паркет и с какво ще ни бъде полезно? Според специалисти дървеният паркет трябва да се шлифова на всеки няколко години, за да се подобри неговото състояние и вид. Защо обаче това е така?
  • Цикленето на паркета или дюшемето представлява отстраняване на лака и много тънък горен слой дървесина, което означава премахване на всички неравности и замърсявания.
  • Шлайфането и лакирането на паркета го предпазват от сериозни петна и поява на различни бактерии, които не са добре дошли у дома.
  • Важно е да знаем, че преди ремонта на паркета, като поставяне, пренареждане, шлайфане, фугиране, полиране и лакиране, помещението трябва да бъде напълно празно.
  • Малките неравности, които се получават при циклене на паркета с валова машина, могат лесно да се отсранят чрез шлифоване с дискова машина.
 2. Как да изберем най-подходящата оферта за освежаване на паркета?
  • Цената е основен фактор за избора на специалист, но тя не бива да отнема от качеството на услугата. Цикленето и лакирането на дървен паркет ще ви струва между 8 и 16 лв/ кв.м., за редене и пренареждане подгответе около 15 лв/кв. м., а за фугиране – около 5 лева.
  • Повечето изпълнители предлагат гаранция за своята работа, като тя обикновено е около 1-2 години.
  • Имайте предвид, че някои фирми и майстори предлагат и отстъпки за освежаване на по-големи помещения.
  • Препоръчваме да възложите проекта на изпълнител, който предлага т. нар. безпрахово циклене. Тъй като труднодостъпните места се шлайфат ръчно, прахта е неизбежна, но този метод предполага свеждането й до минимум.
 3. Какво включва услугата циклене на паркет и какви въпроси още да зададем?
  • Услугата обикновено включва циклене, шлайфане и двукратно (или трикратно) лакиране на дървения паркет или дюшеме. - Попитайте вашия майстор за машините, които използва, тъй като валовите машини могат да оставят бразди, докато дисковите са по-прецизни, но пък оскъпяват услугата.
  • Поискайте информация за поддръжката, която изисква паркета или дюшемето, след приключване на неговия ремонт. В повечето случай именно поддръжката е ключът към запазването на добрия му външен вид за по-дълго.
  • При монтаж на ламиниран или редене/пренареждане на естествен паркет много важен е правилният метод на работа за нуждите на помещението.
  • Накрая попитайте изпълнителя за времето, което ще отнеме на лакът да изсъхне. Препоръчваме поставянето на двукомпонентен лак, с който помещението ще е готово до 5-6 часа, а освен това осигурява и UV защита на вашия паркет.

 

От предпочетения от вас специалист до голяма степен зависи успехът на целия проект. С помощта на MaistorPlus обаче няма опасност да сгрешите, защото само тук можете да разгледате оферти на фирми и майстори, както и да видите техните профили и оценки за работата им. За да освежите подовата настилка у дома, в MaistorPlus ще намерите разнообразие от оферти и отзиви от клиенти, които да ви ръководят при избора на специалист. Просто заявете проект напълно безплатно и направете първата стъпка към новия вид на дома си! Заявете проект за циклене на паркет!

Лесното циклене на паркет става като заявиш проект!

Заяви проект

Майстори и фирми за паркет. Локация: България

 • "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД - Ръководител на бригада , член от 06 Jul 2012

  100% репутация

  Stroi-Perfekt е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБОТА и за нас ще е удоволствие да Ви помогнем!

  Циклене на паркет София
 • Ivanov - Ръководител на бригада , член от 14 Nov 2014

  100% репутация

  Здравейте!

  Добре дошли в страницата на нашата строителна бригада! Радваме се, че проявихте интерес към услугите, които предлагаме. Ето и кратка информация за тях:

  Ние сме екип от специалисти с разнообразни професионални умения. Нашата специалност са цялостните или частични ремонти на апартаменти и къщи. Гарантираме индивидуален подход към всеки клиент.

  Циклене на паркет София
 • Павел - Майстор на свободна практика , член от 11 Mar 2014

  100% репутация

  Здравейтe!

  Занимавам се със строителство oт 25 години, обичам работата си, държа на качеството и коректността.Нямам недоволни клиенти :)

  Циклене на паркет София
 • Колю Колев - Ръководител на бригада , член от 02 Jul 2014

  100% репутация

  Работя като строител от 99 година. Ремонтирал съм Peep Show Варна, няколко заведения в хотел Черно море от основи съм построил 2 къщи в Орешак, построил съм груб строеж, кооперацията на Мануш Войвода 11. Изцяло вътрешен рамонт на кооперацията на Бенковска 69 и още куп апартаменти във Варна и околности.

  Циклене на паркет Варна
 • Иво - вътр.ремонти - Майстор на свободна практика , член от 09 Feb 2014

  100% репутация

  Притежавам необходимия опит, техника и квалификация за организиране и извършване на качествени вътрешни ремонти на територията на гр.София и околността.

  Циклене на паркет София
 • MSG Project - Ръководител на бригада , член от 24 Jun 2012

  100% репутация

  MSG Project осигурява високо качество в рамките на предварително определените срок, бюджет и изисквания, като същевременно постига максимално удовлетворяване на нуждите и на най-взискателните клиенти.

  Циклене на паркет София
 • RONKOR - Специализирана фирма , член от 19 Feb 2015

  100% репутация

  Имаме над 18-годшен опит във вътрешните ремонти и изграждане на постройки 4-та и 5-та категория, за което притежаваме необходимия лиценз от Камарата на строителите в България. 

  Достъпните ни цени, високото качество, заедно с бързината и коректността правят от клиентите наши дългогодишни партньори и нерядко приятели.

  Циклене на паркет София
 • Петров - Ръководител на бригада , член от 25 Jun 2014

  100% репутация

  Здравейте и добре дошли на нашата страница !

  Ние сме екип от специалисти, с богат набор от професионални умения, специализирани в извършването на основни и частични строително - ремонтни дейности на апартаменти, къщи, вили, офиси, магазини и др. сгради. 

   

  Циклене на паркет София
 • As-Stroi - Майстор на свободна практика , член от 04 Jul 2014

  100% репутация

  Ние сме на пазара повече от 10 години. Предметът на дейност на нашата фирма е строителство и ремонт на покриви, извършване на вътрешни ремонти на строителни обекти. В нашата дейност са включени и извършването на интериорни ремонти и довършителни дейности за вашия дом или офис.

  Циклене на паркет Пловдив
 • Куад Лок България - Майстор на свободна практика , член от 27 Feb 2014

  100% репутация

  Качествени стротелно-монтажни и довършителни работи.

   

   

  Циклене на паркет София