Трансформиращ се мултифункционален апартамент с подвижни прегради

Публикувано на 02/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 5 113 пъти

Малките жилища са предизвикателство за интериорните дизайнери. На ограничена площ е необходимо да се поберат всички вещи, така че да се запази функционалността на всяко кътче, при това - да се чувства уютно и комфортно човек у дома. Интересно решение намираме в портфолиото на руския дизайнер Влад Мишин. Проектът му се съсредоточава върху организирането на интериора на апартамент от 60 квадратни метра, а резултатът е повече от атрактивен. Оказва се, че дори и на тази площ, човек може да се чувства притежател на мезонет с удобна спалня, хол, трапезария, работен кът и библиотека.


Въртящи се панели

Освен да се плъзгат, панелите могат и да се завъртат настрани под лек градус, така че да оставят отворено пространство между гостната и работния кабинет на собственика.


Авангарден подход

Помещението, с което се е захванал Мишин, представлява отворена площ, неразделена от статични преградни стени или колони. С помощта на няколко трансформиращи се елемента, се моделират отделни функционални кътчета в зависимост от жилищните нужди към дадения момент.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители


60 квадратни метра са достатъчни за всичко

Масивната структура е направена от шперплат и рамка от черен метал. Конструкцията се модифицира в секция с рафтове за книги и поставка за телевизор, в кухненски кът, параван за вратата към банята.


Стената се затваря

В затворено положение зад стената се оформя скрита ниша и секцията се превръща в спалня. При плъзгане на панелите от другата страна на стената се разкрива удобен кухненски кът в близост до масата за хранене, където спокойно могат да се посрещат гости и да се сервират различни ястия.

Вижте още: Креативни прозорци - един по-различен поглед към света!


Удобен работен кът

Дизайнерът не е пропуснал да обособи и кът за работа на обитателя на маломерния апартамент. Отново, от едната страна на стената, тази част от интериора остава незабележима, освен ако панелите не са отворени и завъртяни настрани под ъгъл.

Като цяло подобен род конструкции са трудни за проектиране и изграждане, но впоследствие разчупват визията и позволяват използване на разполагаемата жилищна площ за много повече цели, отколкото бихте могли да си позволите при традиционните решения. За подобно изпълнение и във вашия дом ви съветваме да се обърнете към професионален интериорен дизайнер. В MaistorPlus можете да подадете безплатно заявка за вашия проект и да получите различни оферти, от които да изберете най-подходящата за вас, след като сравните профилите на архитектите и се запознате с оставените за тях оценки от предишни клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта