Умна ключалка за врата, контролирана през смартфон

Публикувано на 14/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 4 951 пъти

Можем да се обзаложим, че при провеждане на класация за най-често губена вещ, водеща позиция ще заемат ключовете от дома. Това се случва значително по-рядко със смарфоните, вероятно защото сме в непрекъснат досег до тях. От компанията August обединяват тези две обстоятелства и създават умна ключалка за врата, контролирана през приложение на телефон. Междувременно, при проблеми с вашата, можете да се възползвате от професонални ключарски услуги.


Лесен контрол през безплатно приложение

Умната ключалка, значително улесняваща живота на имащите щастието да я притежяват, има още едно основно, неоспоримо предимство пред всички подобни преди нея. За да я управлявате, е достатъчно да свалите безплатно приложение на телефона си. На този етап има информация, че работи с някои модели на iPhone, въпрос на време е да стане съвместима и с Android на Google.


Заключващият механизъм се запазва

Устройството, благодарение на което ключалката се превръща от обикновена в умна, се слага на мястото на старата брава. По този начин няма нужда да подменяте заключващия механизъм, който досега сте използвали на вратата си.


Цветът се избира според вкусовите предпочитания

При създаването на тази високотехнологична ключалка е помислено и за тези, които държат да съчетаят интелигентното с естетичното. Има възможност заключващото устройство да бъде избрано в цвят, кореспондиращ добре с този на вратата, където ще бъде поставено.


Възможност и за ръчно заключване

За да функционира, умната ключалка осъществява връзка с приложението в смартфона посредством Blotooth Low Energy. В същото време, обаче, е направена така, че от вътрешната страна на вратата може да се прилага и доброто старо ръчно заключване.


Достъп за всеки от семейството с инсталирано приложение

Разбира се, достъпът е ограничен във времето и не означава буквално, че всеки, който минава покрай дома ви и спонтанно инсталира приложението, ще дойде на гости без покана. Нещо повече, умната ключалка е направена така, че съхранява данни за всеки влизал или излизал през вратата.


Независимост от електричество

Не е ясно дали авторите на умната ключалка са запознати с явлението “режим на тока”, но така или иначе са предвидили и риска от спиране на електричеството. Заради което устройството работи с батерия и така премахва опасността притежателите му да останат заключени извън собствения си дом.

А вие как се справяте с отключването и заключването на входната си врата? В случай че патронът е започнал твърде често да заяжда, със сигурност е време да се обърнете към ключар. Направете безплатна заявка, разгледайте оферти, сравнете цени и отзиви и изберете най-подходящия майстор.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта