10 функционални предмета, които ви трябват у дома

Публикувано на 02/02/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 10 801 пъти

Всички сме виждали и използвали онези малки, а понякога – не чак толкова малки, полезни предмети, които значително улесняват всекидневието и бита ни. Несъмнено те правят живота ни далеч по-лек, пестят време и пространство, създават значителни подобрения вкъщи. Толкова са удобни и практични, че едва ли не е почти невъзможно да си представим как сме се справяли без тях преди. В следващите редове предстои да се запознаете именно с такива, функционални предмети, които ви трябват у дома.

Вижте още: 13 забавни кухненски изобретения


Пулверизатор за цитруси

Лимонът, а през последните години и лаймът, са редовни спътници на всяка трапеза. Почти няма човек, който да не обича да си овкуси салатата или рибата със сок от лимон или просто да си направи вкусна и здравословна домашна лимонада. Вместо да разрязвате лимона на парченца и да се мъчите да изстисквате сока, е нужно само да използвате практичен пулверизатор за лимони и той ще свърши нужната работа. Още по-хубавото е, че може да се използва и за всякакъв друг вид цитрусови плодове.


Магнитна поставка за ножове

В кухнята ножовете се използват всеки ден. В немалко домакинства има отделен нож съответно за салати, филиране и обработване на месо, за плодове, за хляб, за десерти и други. За да ви бъдат винаги под ръка, практично е да ги подредите върху магнитна поставка за ножове, която да закрепите на стената.


Кутии за храна

Кутиите за храна са отлично решение, не само когато отивате на пикник, а и когато искате да оптимизирате мястото в хладилника. Защо да заемате излишно голяма площ в него с обемисти тенджери и тави, когато можете да приберете поредната сготвена от вас вкусотия в компактна кутия?


Отварачка за винтови капачки

Едва ли има домакинство в България, където поне веднъж да не са се озовали буркани или бутилки с винтови капачки, предлагащи различно хранително съдържание. Какво правите, обаче, за да се доберете до въпросното съдържание? В повечето случаи взимате нож и се опитвате да повдигнете капачката или я удряте, за да излезе въздухът. Това безспорно върши работа, но има един сериозен недостатък–съсипва капачката и тя не може да бъде използвана повторно. Затова на помощ идва отварачката за винтови капачки–хем бурканът/бутилката отворени, хем капачките оцелели!


Организатор за чекмедже

Отделяте половин, а понякога и цял ден, старателно да сгънете и подредите дрехите си в чекмеджето или шкафа. Засичали ли сте колко време след това трудът ви отива на вятъра и сред дрехите ви отново настъпва хаос? Организаторът за чекмедже може да бъде под формата на допълнителни, подвижни прегради или кутии, сложени в него. Така дрехите ви не само няма да се разбъркват, а и можете да си ги подредите според вашите предпочитания–по цветове, материи, честота на обличане и т.н.


Закачалки за панталони

Случвало ли ви се е да се лутате в търсене на решение къде да държите панталоните си? Сгънати при блузите-могат да се измачкат, всеки панталон на отделна закачалка в гардероба–заема се твърде много място. Точно затова са измислени закачалките за панталони, където могат да се поставят по няколко чифта наведнъж. По този начин запазвате неизмачкани панталоните си, а и спестявате пространство.

Вижте още: 6 функционални идеи за кухненски бар плот


Мобилна лампа с щипка

Толкова много приложения има една мобилна лампа с щипка, че дори не знаем от кое да започнем. Може да се използва за нощна лампа в спалнята и дневната, може да ви даде допълнителна светлина в кухнята, когато имате по-прецизна работа за вършене там, при четене на книга и какво ли още не. Най-хубавото е, че можете във всеки момент да смените местоположението ѝ.


Ръкавица за бърсане на прах

Където и да живеете, както и да се грижите за дома си, каквито и препарати да използвате за почистване, винаги ще опирате до бърсането на прах. За предпочитане е това да се случва често, а още по-добре е да се извършва с лекота. Тези удобства може да ви предостави една ръкавица за бърсане на прах-слагате я на ръката си и за нула време ще сте въдворили чистота в дома си.


Мини прахосмукачка

Докато сме на прашна тема, не можем да пренебрегнем удобствата и предимствата, които дава една мини прахосмукачка. Отлично приложение намира, например, за обиране на трохите, непосредствено след хранене. Същата работа може да се възложи и на по-голямата прахосмукачка, но за нея не всеки ден се намира време. А така, след всяко хранене ще е чисто в трапезарията, освен това може лесно да се почисти и диванът в дневната, да се достигне до иначе трудно достъпните ъгълчета в отделните помещения на дома.


Поставка за вана

В края на работния ден несъмнено заслужавате да се отпуснете във ваната с интересна книга, чаша вино и да прочистите от себе си натрупаните негативи. За да релаксирате максимално добре и качествено, поставката за вана, върху която да подредите книгата, питието и любимото мезе, е просто задължителна.

Ако сте се вдъхновили да внесете повече функционалност и практичност в дома си, да преорганизирате, ремонтирате отделни стаи или целия дом, винаги можете да се обърнете към някого от над 3 000-теспециалисти в MaistorPlus и да поискате професионален съвет. Заявете проект безплатно, сравнете предложените оферти и изберете най-добрата за вас!


Тагове:

Умен дом

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта