6 функционални идеи за кухненски бар плот

Публикувано на 19/10/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 06/01/2017 | Видяно 72 531 пъти

Кухня с размери 8.40 м²: Както изброихме досега, барът може да се ползва за различни дейности в зависимост от кухнята ви, ежедневните ви задачи и обичаи. А защо пък да не може да комбинираме всичко в едно? Решението би било следното - подвижен бар плот, който ви осигурява максимална гъвкавост в кухнята. Веднъж може да е бар за бързо хапване, друг път – за приготвяна на храната или пък да го преместите настрани и да го използвате за постяване на кухненските принадлежности. С две думи - бар плотът се "нагажда" за всяка ситуация, в която го поставите. Какво по-практично от това?


U-образна форма

Кухня с размери 9.90 м²: Кухня с U-образно разпределение, отворена към хола с бара, който се явява продължение на кухненския плот. В този пример е смесено удобното и приятното с практичното и функционалното - най-добрата комбинация! Кухнята е леко затворена чрез бара, но има оптималното пространство за движение и бързо достигане на необходимите вещи. Под бара са поставени шкафове за допълнително съхранение на кухненските принадлежности, но има и свободно пространство, за да можете да се настаните удобно на столовете и да помогнете с приготвянето на обяда. Количеството на шкафовете ви подарява повече свободно място да поставите дори и телевизор в кухнята, който да ви разведрява.

Вижте още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня


6 функционални идеи за кухненски бар плот

Бихте ли сложили бар плот във вашата кухня? Чудите се дали ви е нужен, с какво ще ви улесни и какво ще спечелите от него? Нека ви покажем 6 кухненски интериора в различни размери, които изглеждат по-отворени и просторни благодарение на бар плота. Помислете колко място ще спестите във вашата кухня и какви удобства ще спечелите, ако добавите този елемент. Предназначението на бара варира в зависимост от конкретната кухня и вашите желания – може да го ползвате като работен плот и място за хапване, за разделянe на кухнята от хола, място за съхранение на кухненските принадлежности, можете дори да го местите според специфичните ви нужди на момента, както и да бъде основната ви трапезарна маса. Нека ви запознаем нагледно с изброените финкции.

Вижте още: Как да спечелим място в кухнята


Продълговата кухня в съседство с хола

Кухня с размери 8.80 м²: Много често решаваме кухнята и холът ни да са отворени един към друг, но все пак искаме да има и разделение между тях, макар и не много силно подчертано, за да не се губи простора на помещението. Добро решение е именно поставянето на по-продълговат и висок бар плот, който от една страна да очертае границите на двете съседни стаи, и от друга - да не е просто неизползваема вещ, а да бъде място за закуска, за приготвяне на яденето и дори да поседне някой да ви прави компания, докато сте се развихрили в кухнята.


Кухня + Трапезария

Кухня с размери 12 м²: Бар плотът в случая е основно разделителен елемент между трапезарията и кухнята, които са едно цяло. Тънък и незаемащ голяма площ, барът може да се използва за сутрешен прочит на вестника с ободряващото кафе без да пречи на движението между двете зони. Изработен е от дърво, за да внесе малко топлина на белия фон, а бихте могли и да поставите шкафове под него.


Подпрян бар

Кухня с размери 7,2 м²: Този бар ви изглежда доста по-масивен и голям в сравнение с другите предложения, нали? Това е така, защото е единственото място за хранене в този дом. Именно поради тази причина замества изцяло трапезарната маса и е по-дълъг, по-голям и по-стабилен. Но въпреки това, остава достатъчно място за свободно придвижване в кухнята, а и има още една скрита тайна.


Разпределение на масивния бар

Барът може да се премести, тъй като само е подпрян на синия шкаф и можете да го позиционирате и на друго място, стига височината да съвпада. Една добра идея за домакините, които обичат промените и желаят често да разместват мебелите си.


Мултифункционален бар

Кухня с размери 13.10 м²: На самия бар бихте могли да монтирате мивка, както и да сложите вградена печка и шкафове, което ви осигурява допълнително свободно място, както и ви спестява време за придвижване. На бар плота можете да подготвите продуктите за яденето - да ги измиете, нарежете, сготвите, сервирате и да им се насладите като удобно се настаните отново на самия бар.


Разпределение на мултифункционалния бар

Реално основните елементи на кухнята ви могат да бъдат поместени на бара, важното е да помислите за разпределението на конкретно вашата кухня и кое ви е от най-голяма необходимост.

Вижте още: Уют и комфорт с мебели по поръчка

Измислихте ли как да раздвижите кухнята си? Къде можете да сложите един бар, който да открие нови възможности за кухнята ви и за вас самите? Посъветвайте се с нашите специалисти и заедно намерете най-доброто решение. Пуснете заявка напълно безплатно и ще получите идеи, оферти и добри предложения, ще можете да сравните получените цени и да се спрете на най-оптималното за вас. Заявете ремонт и си подарете комфорт. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта