Внесете усещане за море в жилището си

Публикувано на 02/08/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 02/08/2022 | Видяно 3 681 пъти

Има нещо привлекателно и омайващо в лекия и прохладен стил на плажните къщи. Още с прекрачването на прага, когато вдишате дълбоко въздух, виждайки светлия и приветлив интериор, се чувствате спокойни и освободени от грижите. Рядко обаче се случва да прекараме цяло лято на морето. Разбираемо, работата ни го изисква. Нищо не ни пречи да внесем малко морско настроение в жилището си и поне отчасти да се почувстваме като на почивка край морския бряг. Ето как с цвят, подходящ декор и малко вдъхновение, без много усилия, можете да си направите своеобразен “морски дом” в сърцето на големия град и да разнообразите жилището си за летните месеци.

Допълнителни съвети за интериорния дизайн на вашия дом можете да потърсите от специалистите на МайсторПлюс.


Свежо пребоядисване

Време е за светли тонове, за бели стени, напомнящи пенливия завършек на всяка вълна. Освежете стените си с бяла боя и не се притеснявайте, че ще изглеждат голи и празни. Лятото предполага свобода и визуално “разширяване” на пространството, така че просто да не забелязвате, че сте затворени зад четири стени, сякаш сте навън през цялото време. Белите стени са добра основа, върху която можете да надграждате с какъвто пожелаете цвят, без интериорът да изглежда натруфен. Не забравяйте да боядисате в бяло и рамките на прозорците, нека свежестта навлезе в дома ви отвсякъде.


Безгрижни мебели

Мебелите са важна част от интериора на нашия дом и играят важна роля в преобразяването му в лятно убежище. Плетеният стол би добавил истинско усещане за лятна вила, като от старите американски филми, а също и килим в бяло и синьо, който да затвърди морския интериор. Килимът от сизал без усилие се справя с големия трафик, така че спокойно може и да потанцувате на него. Кога, ако не през лятото?! Дървена масичка за кафе или бамбуков стол с големи възглавници с флорални мотиви също са добър вариант. Стар стенен часовник би придал истинско морско усещане, както и всякакви сувенири и елементи напомнящи морето - корабче, рапани и миди (с които бихте могли да направите красива декорация на стената, ако ги залепите и боядисате в синьо).


Цветове, вдъхновени от крайбрежието

Няма по-добра цветова комбинация, която да носи усещането за море, от бялото и синьото. Смело добавете към вече боядисаните в бяло стени син цвят с мебелите. Диван и фотьойли в морско синьо ще се впишат идеално в “лятната ви къща” и ще направят бягството от града възможно. Облечете възглавниците с калъфки на бели и сини линии, така че да символизират моряшка фланелка. Не забравяйте да закачите на стената красив морски пейзаж от любимото ви място. Поставете вази в същите морски цветове и сини и лилави цветя - хортензии, синя роза, лавандула.

Съвет: лятото е идеалният момент да си направите страхотна вечеря на терасата, изнасяйки малка масичка, два стола, цветя и, разбира се - свещи. Флоралната покривка в цветовете на морето ще ви настрои на морска вълна и ще помогне за настройването ви в режим почивка.

Ако планирате пребоядисване на стените на вашето жилище, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта