Защо да използвате естествени материали в обзавеждането

Публикувано на 12/12/2014 от Виктория Маринова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 6 349 пъти

Неутралността е важно условие за една част от елементите във вашия интериор, защото тя позволява на по-експресивните детайли да изпъкнат. В този случай ваши верни помощници са именно естествените материали, които ще разнообразят скучните едноцветни стени със своите естествени украски. Пример за това са дървените мебели, чиито естествени несъвършенства (като драскотини и неравности) им дават доза очарование, което не нарушава обаче ефекта на акцент от по-ярките елементи.


Естествените материали са изключително здрави

Или иначе казано, неслучайно скринът на баба ви има по-запазен вид от вашия. Шегата настрана, мебелите и настилките, създадени от естествени материали, се отличават с по-голяма здравина и устойчивост, в сравнение с тези, изградени от синтетични материи. Гранитът, например, е най-твърдата и плътна естествена скала, притежаваща свойството да запазва блясъка и цвета си за по-дълго време, с което превъзхожда голяма част от изкуствените материали, предлагани на пазара.


С тяхна помощ ще сте в крак с тенденциите

Сякаш колкото повече синтетичните материи навлизат в обзавеждането, толкова повече интериорните дизайнери се стремят да внесат късче природа във всеки дом. В това очарователно противоречие се раждат истински интериорни шедьоври, като например бамбуковите оттенъци, които могат да предпазят хола ви от следобедното слънце. Всякакви интересни хрумвания, като срещането на различни естествени елементи в едно помещение, са добре дошли!


Защо да използвате естествени материали в обзавеждането?

В днешния забързан начин на живот все по-голяма рядкост са онези моменти, в които се докосваме до природата и изпитваме усещане за неповторимо спокойствие и радост. И макар да им се наслаждаваме до последния миг, те отлитат твърде бързо и скоро се оказваме отново в досадно задръстване, точно както и миналия понеделник. Какво би станало обаче, ако можехме да пренесем природата в дома си и да се наслаждаваме на този уют до безкрай? Изглежда не само ние си задаваме този въпрос, защото дървото, кожата, глината, мраморът, металът се настаняват все по-бързо и трайно в представите за модерен дом. В тази статия ще ви дадем няколко причини защо да започнете промяната към обзавеждането на вашия дом с естествени материали.

Виж още: Естествени мебели от ратан за дневната


Те са вечно актуални

В случай че не сте от хората, които обичат да променят интериора на дома си често, естествените материали са изключително подходящи за вас. Независимо колко често се сменят тенденциите в обзавеждането, те са част от интериорния дизайн още от самото му създаване и това гарантира вечната им актуалност. За да постигнете мечтания уютен дом, изберете материал, който да подхожда на вашия характер. Ако сте почитатели на класическия интериор например, ви препоръчваме да се спрете на мрамор. А ако предпочитате мебели в рустик стил – ви препоръчваме дърво.


По-добро качество на достъпна цена

Виж още: Тенденции за обзавеждане на кухни през 2015

Последен, но не и по важност, е фактът, че използвайки естествени материали във вашето обзавеждане, вие ще получите по-добро качество. Вместо да изхвърляте стари мебели, които са в отлично състояние, но с позавехнал външен вид, можете да ги освежите и използвате отново, като за разнообразие смените мястото им в помещението. Друг вариант е да посетите някое винтидж магазинче, в което можете да намерите истински находки на достъпни цени, изработени от висококачествени естествени материали.

Ако искате да доближите дома си по-близо до природата, сега е моментът да се замислите над използването на естествени материали в обзавеждането. Потърсете интериорен дизайнер, който да ви въведе в модерните тенденции и да ви предложи подходящо решение за вашия проект. Направете безплатно запитване към специалистите в MaistorPlus и сравнете предложенията и репутацията на кандидатите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта