Христо Пенков и проектът “Мебели от Палети”

Публикувано на 05/11/2014 от Адриана | Последна редакция на 10/08/2016 | Видяно 23 224 пъти

Христо Пенков, управител на фирма “ECO-foryou Ltd”. Основната дейност на фирмата е представяне и партньорство на екологични компании и техните еко продукти на българския и световен пазар. Чрез нашия еко-каталог всеки може да открие желания екологичен продукт за бита или бизнеса. Така проектът "Pallet Design / Мебели от Палети" стана част от “ECO-foryou Ltd”.

Как реши да се занимаваш с тази работа?

Годините, в които се занимаваме в сферата на екологията и опитът, който сме натрупали, ни дадоха кураж да създадем Мебели от Палети. Страхотно е, когато даваме нов живот на старите карго палети, които са изминали хиляди колометри. Евро палетата променят своя облик и функционалност чрез трансформация в мебели за дома, мебели за градина, мебели за заведение и мебели за офиса.


Христо Пенков и проектът “Мебели от Палети”

За Христо Пенков и “ECO-foryou Ltd” работата е призвание. Основната дейност на фирмата му е да представя на българския и световен пазар ефективни екологични продукти и практики. А той самият вярва, че трябва да се правят неща, които са полезни за човека и природата. След дългогодишен опит в зелените дейности някак естествено се появява и проектът "Pallet Design / Мебели от Палети". Новото предизвикателство пред Христо и екипът му е създаването на мебели с дизайнерски облик от изцяло екологични материали. И можем да потвърдим, че се справят доста добре.

Ще откриете фирмата на Христо Пенков за изработка на мебели от палети в MaistorPlus.com в 2 сфери на работа за района на град София:

  • Дърводелски услуги
  • Мебели и обзавеждане


Коя е заявката, която се надяваш някой ден да изпълниш?

За нас всяка нова заявка е предизвикателство и се надяваме това усещане да не загасне. И все пак някой ден бихме искали да изпълним голяма поръчка за обществени нужди, в полза на гражданите: парк, градинка, детска градина...


Постави се на мястото на клиент, търсещ специалист в твоята сфера. Защо би се спрял на теб?

Ние от "Pallet Design / Мебели от Палети" държим на качеството на нашите продукти, като всяка една мебел от палети е ръчно изработена и декорирана със екологично сертифицирани бои/лакове. За нас е много важно, когато продуктите ни са създадени изцяло от екологични материали и имат дизайнерски облик.

Има ли сезонност в професията ти?

Ние произвеждаме мебели от палети за интериор и градина. Но определено по-натовареният сезон е лятото, когато всички заведения отварят градините си.

Сподели с нас един твой проект, с който се гордееш

Имаме много проекти, с които се гордеем. Ако говорим за мащабност, то определено е градинско обзавеждане на заведение. Ако говорим за дизайн и творчество, то определено са интериорни маси.


Какво правиш, за да си в крак със случващото се в твоята професионална област?

Основната литература, която ни вдъхновява е в интернет и социалните мрежи. Ние от ECO-foryou Ltd. не сме дърводелци, а дизайнери. Всичко, което може да ни вдъхнови, ние го намираме в социалните мрежи, където обменът на информация и идеи е най-голям. Нашият дългогодишен опит в екологията ни помага да доразвием идеите си.


Имаш ли девиз, който следваш в работата, а и в живота?

"Even the chaos has some order" (“Дори в хаоса има някакъв ред” - бел.ред.)


Ако трябва да посъветваш колега, който тепърва навлиза в професията ти, какъв съвет би му дал?

Правете неща, които са важни и полезни за вас, хората и природата.


Какво искаш да знаят клиентите за теб и твоята професия преди да те потърсят за работа?

Не е нужно хората да измислят продуктите (мебелите), защото ние създаваме дизайна и след това го представяме. Хората трябва да знаят, че искат мебели от палети, защото са екологични, интересни и подходящи за дома, офиса, заведението. Но никога не трябва да ги води желанието за ниска цена.


Представи си, че печелиш безплатен самолетен билет до която и да е дестинация по света... Ще споделиш ли с нас на кое място би се спрял/а и защо?

Япония, където хората живеят с финес.

Разкажи ни нещо, което те кара винаги да се усмихваш.

Когато хората срещу мен винаги се усмихват.

Разгледайте бизнес сайта на Христо Пенков в MaistorPlus.com и поискайте оферта от него за изработката на дизайнерски мебели от палети. Ако сте почитатели на този тип обзавеждане, присъединете се и в групата “Идеи и мебели от палети”, в която можете да споделяте полезни съвети и вдъхновение по темата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта