5 дивана, които ще превърнат дома ви в луксозен разкош

Публикувано на 30/11/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 30/11/2020 | Видяно 3 854 пъти

Луксозните дивани са истинска класика. Те винаги ще бъдат актуални, а дизайнът им може да превърне дори и най-обикновения дом в същинско интериорно чудо. Ако се спрете на такава мебел, определено на първо място ще трябва да се съобразите доколко е подходяща за стила в дома ви. И ако нямате проблем с това – то защо не заложите на лукса? Той никога не е излишен.

На пазара се предлага широка гама от подобни дивани. Кой обаче ще бъде подходящ за вас и каква са предимствата на отделните модели? Днес ви предлагаме 5 модела, които ще бъдат чудесно допълнение към вашия интериор.


Изчистен дизайн с високи крака и възглавници

Този модел е удачен избор за помещение с ограничено пространно. Компактният му размер го прави подходящ за всяка стая, където квадратурата е с намалени размери. Това обаче не означава, че не може да изберете подобен модел и за голяма всекидневна. Ако се спрете на подобен дизайн със сигурност ще имате допълнително място за всякакви други мебели – фотьойли, табуретки, маса, секция, етажерки.

  • Огромното предимство на този тип дивани е, че пространството около тях се чисти изключително лесно. Само за няколко секунди може да махнете цялата събрана прах под дивана.
  • Сивият цвят е изключително актуален през последните няколко години. Освен това той се съчетава много успешно с почти всеки друг тон. В комбинация с розов, охра, бежово, бяло ще бъде попадение право в целта на интериорния стил.
  • Диван с възглавници винаги е добър избор. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание е дали те могат да се махат. По този начин освен че по-лесно ще може да ги почиствате, ще може и бързо да ги смените в момента, когато се износят.

Вижте още: 5 важни правила при избора на диван


Кадифен диван в бежов цвят

Дали има нещо различно от кадифето, което да е такъв категоричен символ на лукса? С такава тапицерия диванът ви определено ще се отличава и ще даде неподражаем чар на целия интериор.

  • Светлите тонове за кадифена тапицерия на диваните е за предпочитане. Колкото в по-тъмната гама влизате, толкова по-голям е шансът да се създаде илюзия за захлупване в цялата стая. От друга страна трябва да съобразите и друг фактор – ако имате деца или домашни любимци, светлите цветове винаги може да означават малък проблем.
  • Гърбът на тези модели е статичен и доста по-висок, в сравнение в всички други дивани. Точно това придава и чувството за лукс.


Модулен диван в светли нюанси

И модулните дивани могат да бъдат достатъчно луксозни, стига да се спрете на правилния модел.

  • Те са чудесен избор за всяка стая, защото осигурят достатъчно място за сядане, като едновременно с това пестят място.
  • Най-добре е да бъдат разположени на две от стените в стаята. Но нищо не пречи да се използват вместо параван за разделяне на помещението.
  • Повечето такива модели имат функция за разтягане, което пък ще ви даде и допълнително място за настаняване на приятели, които са ви дошли на гости.


Винтидж диван от изкуствена кожа

Стотици са феновете на кожените дивани. И няма как да ги виним. Освен че са много стилни, те са и сравнително по-лесни за поддръжка. Само с мокра кърпа от тях може да се махне всяко петънце. Единственият им недостатък е, че първоначалното усещане при сядане не е от най-приятните, покади студенината на кожата.

  • Неоспорим факт е, че винтидж диванът с кожена тапицерия е на челните позиции за постигане на дом, в който цари лукса.
  • Препоръчително за кожените дивани е да не бъдат в по-светли тонове, защото лесно се зацапват.
  • Класика в жанра са тези в кафяви нюанси. Те сякаш идват от едни други времена и по неподражаем начин носят със себе си величие.


Разтегателен диван с компактен дизайн

Ограниченото пространство не означава, че трябва да правите компромиси в избора на диван. Може да имате луксозен модел, който да бъде и достатъчно функционален. Хубаво е да заложите на дизайн в светли тонове. По този начин няма оптически да стесните пространството.

  • Дивани с опция за разтягане са много удачни за непланирани партита, когато винаги се налага някой да преспи в дома ви.
  • Функционалността и удобството обаче не трябва да бъдат за сметка на интериора. Много често хората отстъпват пред красотата и залагат само на практичността. Факт е обаче, че двете могат да вървят ръка за ръка. Да, вероятно ще отнеме повече време да намерим правилния модел, но усилията наистина ще си заслужават. Накрая ще имате стилен диван, който ще ви даде комфорта, който търсите и заслужавате.

Луксозните дивани в никакъв случай не означава, че трябва да правим компромиси с удобството. Напротив! Може лесно да имаме и двете, стига да знаем какво търсим и какво искаме да постигнем. Да, вероятно подобни модели ще натоварят една идея повече бюджетът ни, но все пак с това трябва да сме наясно още щом вземем решение да имаме такава мебел в дома си.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта