Спечелете допълнително място за съхранение под стълбите

Публикувано на 08/08/2014 от Розалинa Думанова | Видяно 16 565 пъти

Сигурно на всеки от вас се е случвало да не може да намери място за някои дребни вещи в дома си. Липсата на достатъчно шкафчета и място за съхранение е проблем, с който се сблъсква почти всяка домакиня. Ако разгледате добре своя дом, ще откриете, че в него има много пространства, които бихте могли да усвоите по-добре. Чудесен пример за това са вътрешните дървени стълби, които не само, че могат да бъдат стилни, но и много по-функционални. Вижте няколко идеи за използване на подстълбищното пространство, които можете да направите във вашия дом или в лятната си къща. За реализирането на тези, които си харесате, можете да се доверите на регистрираните в нашия сайт професионалисти за изработка на мебели или интериорни дизайнери


Превърнете стълбите в удобен дрешник!

Познат ли ви е парадоксът все да нямате какво дай облечете и в същото време да се чудите къде да поберете всичките си налични дрехи? Стълбите могат успешно да играят ролята на дрешник, гардероб или изобщо на място с много чекмеджета, готови да дадат подслон на многобройни блузки, клинчета и всякакви представители на бельото. Както виждате от примера тук, всяко дървено стъпало е превърнато в шкаф, а в него можете да подредите както елементи от облеклото си, така и кърпи и други принадлежности. За още по-успешна организация помислете за етикетчета, с които да отбелязвате в различните отделения какво точно сте прибрали. По-педантичните вероятно биха се радвали да направят подреждане и по цветове. 

 


Оформете библиотека или изложба за декорациите си под стълбите

Книгите са още една от принадлежностите у дома, за които често имаме сериозни казуси къде да съхраняваме. Всички обещания, които даваме пред себе си и другите, че повече няма да купуваме, рухват при следващото "случайно" влизане в книжарница. Затова пък пространството под стълбите се оказва на ваше разположение, когато ви е нужно място за изграждане на допълнителни рафтове. Тях можете да оформите като доста ефектна домашна библиотека. Ако пък сте съумели да намерим друго решение за богатия си книжен фонд, друг вариант за оползотворяване на площта под стълбището си, е да разположите и етажерка, на която да подредите аксесоари и други домакински принадлежности. Естествено, вашият модел може да бъде затворен със стъклена витрина.

Вижте още: Мултифункционални мебели за малко жилище


Оползотворете стълбите на двуетажното детско легло

В детската стая може да настане истински хаос в моментите, когато малките ѝ господари се развихрят. Това е добър повод за радост, защото е ясен знак, че сте щастливи родители на здрави деца. Разбира, съвсем нормално е да се опитвате да възпитавате някакъв усет за ред у тях от време на време. Направете го под формата на игра, защото това е най-ефективният начин, по който малките усвояват знания. Ако сте заложили на двуетажно легло в детското помещение, стълбите, които дават достъп до второто ниво, могат да бъдат едновременно и места за съхранение на детските играчки, дрешки и учебни принадлежности. 


Има място и за баня под стълбите!

Напоследък е все по-симпатична идеята пространства с оскъдна квадраттура да побират цели апартаменти в себе си. Последните се отличават със завидна функционалност включваща мебели с по няколко роли наведнъж и помещения, които се преобразяват пред очите ни. Често основен проблем при този тип жилища е къде да се изгради банята и дали изобщо има място за нея. В случай че говорим за пространство с добра кубатура, където могат да се изградят ниво по вертикала, хигиенното помещение спокойно може да се помещава в подстълбищното пространство. И дори там площта да ви се струва твърде скромна, тя пак е в състояние, с добро планиране, да включи в себе си всички необходими санитарни аксесоари.  


Изградете работен кът под стълбите

Опцията да се работи от дома отдавна вече не звучи като някаква екзотика в професионалните следи. Подстълбищното пространство ви дава отлична възможност да изградите в жилището си удобен и функционален домашен офис. 

Имате ли друга идея за пространството по стълбите, което е по-подходящо за вашия дом? Опишете и изпратете проекта си си или разгледайте спецалистите, изработващи мебели по поръчка, които могат да ви помогнат да го реализирате. Публикуването на заявка в MaistorPlus е безплатно и ви позволява да сравните оферти от няколко изпълнители едновременно, преди да изберете кого да наемете. За да бъде изборът ви още по-информиран и точен, обърнете внимание на репутациите на майсторите и фирмите, както и на отзивите, оставени за тях от клиенти. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта