Интересни идеи за мебели от палети, които можете да си направите сами

Публикувано на 02/03/2020 от Йордан Колев | Последна редакция на 02/03/2020 | Видяно 4 310 пъти

В днешно време хората все повече ценят практичността и икономичността, особено ако това се отнася до подреждането на дома и вилата. Ето защо все по-голяма популярност придобиват мебелите от палети, направени собственоръчно. Този строителен материал практически дава безгранична свобода за творчество и изпълнение на замисленото.

От палети може да се направи почти всичко – от столчета за децата до басейн. Да съгради подобен „конструктор“ може практически всеки, който е запознат с дърводелството . А украсяването на вече готовия продукт зависи от вашето лично желание. Тук нещата са ограничени само от фантазията и финансовите възможности.

Ще ви представим няколко достъпни идеи, за да изпробвате своите сили или да се вдъхновите за създаване на собствено творение. Важно е да знаете, че винаги може да се възползвате и от квалифицираната помощ на майсторите, регистрирани в MaistorPlus. Вашите идеи и техните умения могат да направят чудеса.


Маса отпалети

Масите могат да бъдат най-различни: от най-простите модели, състоящи се от две палета, до най-доближаващите се до офис вариантите.

  • Много популярни са масите за списания или книги на колелца. Някои предпочитат стъклен плот на масата, но мнозина залагат на дървото.
  • Да си направите подобна мебел не е никак трудно. Ще ви трябва само добър материал за основа, лак за дърво и много въображение. 
  • Подобни маси са идеални и за двора. А могат да намерят приложение дори и на терасата в апартамента ви.

Вижте още: 9 свежи идеи за маса от палети


Легла от палети

За леглата вече трябват повече количества палети.

  • Любителите на японския стил правят леглото в един ред, но обикновено леглата се изграждат в два реда.
  • Почитателите на романтиката пък прокарват в получилите се ниши осветление.
  • По-практичен вариант е в оформилите се ниши да разположите чекмеджета за спалното бельо. И разбира се не забравяйте да поставите върху такава твърда рамка добър матрак за комфортен сън. 

Вижте още: 14 идеи за градински мебели от палети


Дивани и кресла

Диваните и кресла от палети пасват отлично за дома, вилата или градината. Също така те станаха много популярни и в различни кафенета.

  • Обикновено се прави твърда рамка с подлакътници и облегалка.
  • Страхотен плюс е, че може да изберете цвета на палетите. Единственото, което трябва да направите е да купите лак в нюанс, които ви допада.
  • След това вече се купуват или шият специални възглавници и меки подложки.
  • Всичко това трябва чудесно да си хармонира с цялостната визия, за да се превърне в съвършен акцент. 
  • Как ще изглеждат вашият диван или кресло също зависи от вашите предпочитания, желания и умения. 


Мебели за вилата и градината от палети

На вилата и в градината можете да построите каквото ви хрумне. Тук можете да не се тревожите за стила и че интериорът ще бъде съсипан от дървените кутии. В природата всяка конструкция изглежда прекрасно, важното е удобството, простотата и икономията.

  • От палети на вилата може да направите чудесна люлка, която освен че ще бъде безкрайно удобна, ще е и много различна и красива.
  • От палети може да направите и малки декоративни елементи, като пощенска кутия или хранилка за птици.
  • Градинските мебели също могат да бъдат изработени от палети. Маса и диван в чудесни цветове и със страхотни декоративни елементи, ще бъдат идеално допълнение в двора ви.

Вижте още: Мебели от палети за по-красива и уютна тераса


Легло за домашните любимци

Легълце за домашния любимец може да се направи самостоятелно, като се използват остатъците от палети. Подобен тип материали често остават след ремонт. Ако нямате излишни палети, винаги можете да вземете няколко от най-близкия строителен супермаркет. 

С помощта на няколко пирона, много сръчност и желание, може да направите уникално легълце на вашия верен приятел. Бъдете сигурни, че той ще ви бъде много благодарен.


Етажерка от палети

С помощта на няколко палета може да се създадат наистина интересни места за съхраняване на вещите, които са така необходими за създаване на уют в дома. Тези дървени елементи подхождат отлично за приготвяне на различни рафтове. Ако разрежете палета на няколко части правилно, то след закрепването им към стената ще се получат няколко удобни рафта, които може да използвате за съхранение на любими книги, статуетки, съдове или дори обувки. 

Палетите са наистина универсален материал, с помощта на който можете да създадете качествени и интересни мебели и много други декоративни елементи. Основно предимство на палетите е, че за производството им се използва необработена дървесина. Тя може да стане превъзходна основа за създаване на мебели, които да внесат комфорт в жилището. В случай че идеята ви допада, но нямате време да я изпълните, то насреща идват професионалистите, регистрирани при нас. С тяхна помощ ще сътворите чудеса. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта