Четири дискретни минималистични секции

Публикувано на 08/08/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/02/2019 | Видяно 2 247 пъти

Минимализмът е изключително актуално течение в интериорния дизайн, защото се вписва добре във всеки дом. Той е неангажиращ и действа успокояващо на окото и ума. Стреми се към минимално количество декорация и много семпла концепция при обзавеждането, която събира в себе си красивото и практичното. Днес ще ви покажем няколко секции с изчистен, дискретен дизайн, който ги прави изключително подходящи за жилище в минималистичвен стил. Разгледайте ги и се вдъхновете с идеи, а ако имате нужда от професионалист, който да ги изпълни и да превърне новата ви секция в част от красиво жилище, разчитайте на доказаните специалисти, изработващи мебели по поръчка, регистрирани в нашия сайт.


Сивото властва в дневната

Сивият цвят изцяло завладява тази дневна, разгръщайки в нея един великолепен, семпъл интериор, който се състои от няколко ключови елемента. Част от тези елементи са мекият бежово-сив фотьойл с малката масичка до него, внушителните черно-бели снимки по стените и, разбира се, красивата секция. Тя притежава много изчистен дизайн, отново в сиви нюанси, но в нея има и малък отвор за подредба на любимите книги. Върху нея са разположени нежни декоративни елементи, които представляват чаровен комплимент към цялостния дизайн в помещението. Въпреки че секцията е малка, тя притежава няколко големи пространства за съхранение и определено няма да ви лиши от възможността да проявите практичност.


Секцията може да бъде и перфектният контраст в помещението

Тази стая е пременена в по-светъл, летен и акцентиращ дизайн, който ни очарова с изкусна комбинация от дърво, тюркоаз и бели основи. А именно те са платното, върху което дизайнерите са разпрострели разнообразие от идеи. Те са превъплътени както в акцентите с дълбоко-сини тюркоазени нюанси, така и в изцяло контрастиращата на интериора секция с имитация на комбинация от светло и тъмно дърво. Върху нея намират място няколко любими четива и сякаш случайно подбрани декоративни компоненти, които обаче се вписват хармонично в цялостната гледка. Килимът и картините се съчетават като цветови комбинации, които навяват морски вълни и дълги летни дни, особено добре подчертани от голямото количество естествена дневна светлина, идваща от стъклените прозорци.

Виж още: 5 идеи за декорация на стълбището


Многослойните секции са идеалният минималистичен щрих

Ако искате да обзаведете дневната си с по-голяма секция, но се стремите и да запазите минималистичния отпечатък  - използвайте многослойните секции. Всъщност те представляват сглобка от няколко напълно индивидуални елемента върху стената, разположени по интересен, често асиметричен начин. Тук виждаме именно такава секция, която с неутралните си тонове чудесно се вписва в показаната дневна. В нея също наблюдаваме сиви основи, но този път те са комбинирали в себе си познатия от предишната снимка тюркоазен акцент, а нежната декорация от бели предмети в нежни форми допълва помещението. Комфортен мек килим и леко загатваща се на дясната стена абстрактна картина правят стаята хармонично завършена.


Пясъчно влияние в минималистичната дневна

Характерен за минимализма е подборът от натурални цветове. Тук наблюдаваме бяло в комбинация с пясъчно-бежови цветове, които като съчетание отварят помещението и го правят приятно и въздушно. Секцията е интересен елемент в този интериор, защото на свой ред притежава няколко отделни елемента в добре комбиниращи се нюанси и текстури. С подобни светли основи можем да си позволим повече декорация, но тук е заложено на минималната такава, която представлява съчетание от стъкло, дърво, камък и естествена растителност. С подобен набор от идеи, може би вече сте се вдъхновили да промените и своята дневна. Заявете проект още сега, услугата е напълно безплатна и предоставя възможност да получите оферти от подбрани специалисти, както за изработка на мебели, така и за много други ремонтни сфери на дейност. Ще можете да сравните предложенията, да разгледате бизнес профилите на отзовалите се изпълнители и сами да прецените на кого да възложите промените в дома си. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта