5 идеи за декорация на стълбището

Публикувано на 01/08/2018 от Диляна Илиева | Последна редакция на 03/08/2018 | Видяно 5 212 пъти

На първо място, стълбите трябва да изпълняват основната си функция, а тя е да ви отведат от едно ниво на друго в дома ви. Щом тази нужда вече е изпълнена, можете да се отдадете върху обмислянето на красива декорация и дизайн.

Ако стълбите ви не са правилно разположени или по някакъв начин възпрепятстват преминването на светлината през къщата, тогава би било по-добре да помислите за реновация. По отношение обновяването или подмяната на стълбището, до някъде процесът е подобен на разбиването на структурна стена.

 Винаги се консултирайте с архитект или специализирана фирма, за да се радвате не само на красиви, но и сигурни за вас и семейството ви резултати. Стълбището винаги свързва и друга част на къщата, така че има много елементи, които да бъдат разгледани.


Пътека по стълбите

Добавянето на персонализирана пътека по стълбището, подбрана така, че да съответства максимално на вашия характер и визия, може да направи различен декора в дома ви.  Винаги се е считало, че красивият килим е душата на на една стая, така че защо да не внесете малко живот на стълбището, добавяйки красива пътека. Ако имате дървено стълбище, пътеката може да бъде идеалното топло съчетание с дървото, за да създаде този богат външен вид и приятен акцент в дизайна.


Интересен декор върху стъпалата

Добавянето на шарки и цветни декорации по стъпалата, специален детайл върху боята или дори цветна закачлива плочка към видимата част от стълбището, е уникален начин да направите стълбите си наистина открояващи. Завъртяни шарки, живи цветове и невероятно детайлни декорации, можете да оформите цветни зони върху вертикалните части на стъпалата или да нанесете боята директно върху повърхностите на вертикалните зони. Модернизирайте обикновеното старо стълбище,  като добавите малки фрагменти към фронталните части на всяко стъпало, така то ще придобие изключително свеж завършен дизайн. 


Арт декор

Ако сте привърженици на изкуството и искате да отразите тази част от своята идентичност в интериора у дома - ето една красива идея, която лесно можете да индивидуализирате спрямо собствените си предпочитания. Изберете определен брой картини, съчетайте техните стилове, цветове и тематики и ги подредете в подходящи рамки върху стената. Използвайте въображението си, за да решите какво да бъде оформлението - симетрично, мозаечно или хаотично - за щипка закачливост и разнообразие. 


Свеж слой боя

Външния вид на прясна боя върху бяло или светло дърво на стълбището винаги е впечетляващ и различен. Светлият и ярък цвят е великолепен, но по семпъл начин успява да привлече вниманието и да разграничи този ъгъл на вашия дом. Съчетанието на сини нюанси внася свежест, мислена препратка към морето и лятото, и някак неусетно пренася всеки посетител или обитател в дома за момент към красиви морски спомени. 


Свежата растителност променя изцяло настроението в дома

Ако площта на стълбището е достатъчно голяма - определено е добра идея да внесете свежест с малко жива растителност. Заиграйте се със свои лични проекти - керамични саксии, които сами да боядисате, декоративни лампички и интересни стойки за саксиите. Ако до стълбището ви не достига достатъчно светлина можете да изберете по-издръжливи и непридирчиви растения като сукулентните, които, освен лесни за отглеждане, са и много красиви с разнообразието от форми и цветове, които притежават. Ако имате нужда от професионална подкрепа при подновяването и разчупването на дизайна на вашето стълбище - обърнете се към специалистите по интериорен дизайн. Пуснете заявка за изпълнение на проект и разгледайте офертите, които ще получите, за да вземете информирано решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта