Кухненски маси - цени

Публикувано на 16/09/2018 от Лидия Йорданова | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 2 877 пъти

Кухненската маса е обединител на семейството, затова трябва да е съобразена с нуждите му. Тя е задължителна част от обзавеждането, за да бъде една кухня съвършена. На пазара има много и различни видове, което дава огромна свобода при избора. Тук сме подбрали 4 вида кухненски маси, които могат да намерят своето място във вашия дом. Всяка от тях притежава различни екстри и допълнения. Една маса може да се превърне във вдъхновение за цялостна промяна на обстановката във вашата кухня, затова професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, са готови да ви помогнат. Консултирайте се с тях, за да се сдобиете не просто с идеалната маса, а с идеалната кухня.


Изящна кухненска маса със стъклен плот

Кухненската маса със стъклен плот е съчетание между лукс и практичност. Тази маса придава напълно различна визия на вашата кухня, особено ако сте заложили на по-изтънчен стил.

Цените при този вид маси варират между 700 и 1000лв. Вероятните променливи са следните:

 • Размерите на масата;
 • Използваните материали;
 • Използваните цветове;
 • Срока на изпълнение на поръчката.

Тази маса е естетически красива, но изисква малко повече внимание, защото стъклото, макар и здраво, е чуплив материал. Тя обаче дава свободата да изберете каквито искате кухненски столове. Те могат да бъдат както обикновени дървени столове, така и по-изискани – кожени или с мека подплата.


Кръгла кухненска маса и нейното място в дома

Кръглата кухненска маса е символ на сплотеното семейство. Всяка домакиня, чиято основна грижа е доволното и добре-нахранено семейство, предпочита този тип маса със средна цена около 300лв. Тя има няколко основни предимства в сравнение с предишния модел:

 • Удобен голям разтегателен плот, подходящ за ежедневно ползване;
 • Изработена от висококачествена масивна дървесина;
 • Повърхности, лакирани с високоустойчиво лаково покритие, което запазва качествата на естествения материал дълго време;
 • Цветове на покритията в специално подбрани тонове, даващи възможност за съчетаване и с останалото кухненско обзавеждане.

Тази маса е идеална за семейни събирания, които да запечатат незабравим спомен в албума на живота. При избор на разтегателна/сгъваема кухненска маса, предвидете достатъчно пространство за извършването на трансформацията и в голяма удобна маса с овална форма.


Рим в кухнята с маса с мраморен плот

Ако искате да се почувствате по-близо да някогашното величие на патрициите, чиито трапези са били богато отрупани с вкусни ястия, то неминуемо ще се спрете на тази пищна прелест – кухненска маса с мраморен плот. Тя е идеална за кухни, които се обединяват в едно помещение с трапезарията. Нейният фин и деликатен дизайн напълно отговарят на цената й – започвайки от 1500лв., с горен праг около 4500лв. Тази кухненска маса определено не е евтина. Променливите и тук са в зависимост от:

 • Размерите на масата;
 • Качеството на мрамора;
 • Срока на изпълнение на поръчката (ако изработката е по индивидуален дизайн).

Въпреки високата цена си заслужава човек да поглези себе си и дома си с подобно интериорно бижу. При правилна експлоатация и поддръжка - подобна маса ще ви радва години наред.


Уютна кухня с традиционна маса

Традиционната кухненска маса притежава невероятен чар, защото тя е колкото позната и обикновена, толкова и символ на изконни семейни традиции. Тя носи духа на обичаите и топлината, с която те ни омайват. Този вид маси са сравнително изгоден избор, с цени между 200 и 300лв., в зависимост от:

 • Размерите;
 • Цветовете;
 • Материалите;
 • Срокът.

Тази маса обикновено също може да се разтяга, което е абсолютна необходимост при семейни събирания. Ако не сте фенове на ексцентричното, то тази традиционна кухненска маса е точно за вас. Тя лесно би се съчетала с обзавеждането на вашата кухня, но в случай, че искате цялостна промяна, обърнете се към професионалистите, регистрирани на сайта ни. Имате възможност да заявите свой проект напълно безплатно- разгледайте получените оферти, сравнете ги и изберете най-добрата сред тях!Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Ventsi
Електроуслуги, София
4 извършени проекта
Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Кърти Дум
Кърти, чисти, извозва, София
1 извършен проект
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
51 извършени проекта
rumen arakchiev
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта