Градински пейки – цени

Публикувано на 08/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/09/2017 | Видяно 7 246 пъти

Независимо от отиващите си топли и слънчеви дни, още има време да преобразим не само интериора, но и двора или градината. Първата стъпка е качествено почистване на дворното пространство, което е последвано и от озеленяване и засаждане на любимите цветя, които да направят екстериора на дома по-пъстър и красив. Последната стъпка, но не и по важност, е подмяната на градинското обзавеждане, която неминуемо включва и закупуване на нова пейка. За да ви улесним в избора на този тип мебели, ще ви представим средни цени за градински пейки, които ще ви ориентират към какъв материал и модел да се насочите. За качествената поддръжка на двора пък ще се погрижат опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Пластмасовите градински пейки са изключително достъпни

Пластмасовата градинска пейка е може би най-често срещаното решение за българската градина и двор. Тя е лека, устойчива на влага, а освен това е и изключително достъпна алтернатива на по-луксозните предложения от дърво или метал. Огромното разнообразие от цветове на пластмасовите пейки ги прави приложими във всеки тип двор, а техният основен недостатък е, че са лесночупливи и избеляват на слънце.

  • Цените на градинските пейки от пластмаса са между 30 и 100 лв. в зависимост от размера и дизайна на конструкцията.
  • Средната цена за пластмасова пейка е 60-65 лв.
  • Ниската стойност на този тип градински мебели ги прави леснозаменими, поради което много домакинства избират да подменят градинското обзавеждане през няколко години, вместо да инвестират в значително по-скъпите пейки от дърво или метал.

Виж още: Барбекю - цени


Дървените градински пейки създават усещане за уют

Класическа идея за всеки двор и градина е поставянето на удобна дървена пейка, която ще допринесе за създаването на по-гостоприемна и хармонична атмосфера. Този тип градински пейки могат да бъдат изработени от различни видове дърво, така че да паснат, както на екстериора на вашата къща, така и на бюджета, с който разполагате. Цените на градинските пейки от дърво варират в зависимост от типа материал, размера и дизайна на конструкцията, като най-често са в следния диапазон:

  • Дървена градинска пейка от бамбук с класически дизайн обикновено струва между 120 и 150 лв. Наличието на пергола към пейката може да я оскъпи до 170 – 180 лв.
  • Пейките с размери около 180 см. за дължина, 71 см. за ширина и 86 см. за височина пък струват около 340-360 лв. (за български смърч), 350 – 370 лв. (за канадски бор) и могат да достигнат до 550 – 570 лв., ако материалът е тропическо дърво.
  • Пейките от акациево и тиково дърво пък обикновено струват около 200 – 220 лв.
  • Средните цени за градински пейки от дърво са между 180 и 320 лв.


Дървените градински пейки с метална основа са изключително устойчиви

Съчетанието от дървена седалка и метални крачета или основи за пейката е често срещан вариант както в частните имоти, така и в обществените паркове. Основното предимство на този вид пейки е тяхната завидна издръжливост и дълготрайност, поради което много домакинства предпочитат да инвестират именно в подобна мебел за своята градина.

  • Цените на градинските пейки с метална основа и дървена седалка започват от 100-120 лв. и могат да достигнат до 230 лв. за брой.
  • По-големите пейки с размери 180 см. за дължина, 60 см. за ширина и 77-78 см. за височина струват между 260 лв. и 480 лв. в зависимост от типа дърво, използвано за конструкцията.
  • Така например подобна пейка от български смърч струва около 420-440 лв., докато тази, изработена от тропическо дърво, може да достигне и доста по-високата цена от 780 лв.

Виж още: Лепене на плочки - цени


Металната градинска пейка изисква закупуване на допълнителни възглавници

Металната градинска пейка ще ви изненада не само с невероятна дълготрайност, но и с огромни възможности откъм дизайн. Този тип конструкции обикновено имат малко по-висока цена, но ще стоят перфектно до овалната метална масичка със стъклен плот, която внася необходимата доза елегантност в пролетната ви градина. Очаквано, този тип пейки изискват да закупите допълнителни меки седалки и декоративни възглавници, които да ги направят по-удобни, но пък инвестицията наистина си струва!

  • Цените за градински пейки от метал започват от 120 лв за конструкция с размери 124 см. за ширина, 56 см. за дълбочина и 71 см. за височина.
  • Металната пейка с интересни антични орнаменти пък може да струва между 150 и 210 лв. в зависимост от размера и особеностите на дизайна.
  • Наличието на арка допълнително оскъпява пейката, като цената на конструкцията достига 350-370 лв.
  • Ако сте решили да заложите на класически дизайн и стандартни размери, трябва да си подготвите средно между 150-160 лв. за новата градинска пейка от метал.

Виж още: Дървена дограма - цени


Обзавеждане за градината от дълготраен петан

Мебелите от петан са все по-популярни и приложими в българските градини, тъй като са относително достъпни и наистина здрави. Можем да ги открием не само като част от комплект градински мебели, но и в обзавеждането на много от модерните ресторанти и заведения, които разполагат с лятна градина. Градинските пейки от петан са здрави и лесни за почистване, а освен това се предлагат и в огромно разнообразие от форми и цветове.

  • Цените на този вид градински пейки обикновено са между 150 и 320 лв. в зависимост от размера на пейката.
  • Достойна алтернатива на класическите градински пейки са двойните канапета от петан, които струват между 180 и 230 лв. Те обикновено разполагат и с допълнителни седалки или възглавници, които ги правят наистина практични и удобни.

А вие на кои тип пейка бихте заложили за своята градина? Споделете с нас впечатленията си от тези изумителни мебели, а за качествената поддръжка на двора се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от предишни клиенти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта