Практични идеи за дома - 6 страхотни функционални легла

Публикувано на 28/06/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 28/06/2017 | Видяно 9 054 пъти

Ако искате да спестите пространство, но в същото време да разполагате с комфортни мебели, на помощ вкъщи идват функционалните такива! Днес ще ви покажем няколко страхотни идеи за дома, включващи легла, които ще ви очароват с дизайн и практичност! Ако желаете и вие да се сдобиете с мечтаните мебели - свържете се със специалистите в тази област!


Един добър избор за детската стая

Изборът на двуетажно легло е сред най-често срещаните варианти за детска стая в българския дом. При него спестявате свободно пространство по земята, което децата могат да използват за игра, а самата конструкция на леглата е изключително забавна за тях. Ако имате само едно дете, добра идея би било да монтирате и само едно легло, под което да разположите гардероб или бюро.


Функционалност в стаята на тийнейджърите

Този вариант е подходящ за стаята на вече пораснали деца, предпочитащи стандартно легло с големи размери. И тук можете да се възползвате от пространството под него - например за съхраняване на вещи в чекмеджета или обособяването на интересни рафтове за подреждане на предмети.

Виж още: Преди и след: 8 неприветливи помещения, превърнати във великолепни спални


Легло върху подиум

Ако разполагате с широка и малко по-висока стая, то изграждането на подиум е една фантастична и функционална идея за дома! Поставете спалнята си върху него, а пространството отдолу използвайте като гардероб с чекмеджета, етажерки и въобще - каквото роди въображението ви!


Конструкция "2 в 1"

Ако имате наистина голяма необходимост да си осигурите повече пространство у дома, то защо не скриете леглото в секцията? Тази чудесна идея намира приложение все по-често в малките апартаменти и определено има защо това да е така. Тук например, леглото е монтирано като част от дивана, а "крачетата" са подвижни и се превръщат в интересна етажерка над него.


Кой би разпознал, че фотьойлът ви всъщност е легло?

Тук креативността минава на следващо ниво с направата на този абсолютно уникален фотьойл! Освен че е цветен, мек и с интересен дизайн, той се превръща и в едно комфортно легло със стандартен размер. А най-удобното от всичко е, че това негово преобразяване става само с една лесна стъпка!

Виж още: Големи идеи за малка спалня


А какво ще кажете за диван, превръщащ се в двуетажно легло?

Признаваме си, че подобна идея досега не сме срещали, но определено заслужава внимание. Хитрата конструкция на този диван позволява лесното му преобразяване в легла на две нива със стълбичка! Ако и вие имате интересни идеи за мебелите у дома, намерете специалисти, които да ги изпълнят! С пускането на безплатна заявка ще имате възможността да сравните конкурентни оферти от водещи компании и да изберете най-добрата сред тях!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта